• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Καλό τεστ για τον Dovizioso στο Μιζάνο
Η επίσημη ανακοίνωση της Aprilia
Νέα 24/06/2021 - 22:24

Oι δύο ημέρες του τεστ στο Misano τελείωσαν σήμερα, με πρωταγωνιστές τον Andrea Dovizioso και την Aprilia RS-GP.

Ο Andrea κατάφερε τελικά να δοκιμάσει την RS-GP σε ιδανικές συνθήκες, μετά το τεστ του n Mugello που έγινε κάτω από βροχή. Συμπλήρωσε 78 γύρους χθες και 48 σήμερα, που δηλώνουν τη σκληρή δουλειά που έκανε ο Andrea στην πίστα, με την υποστήριξη της ομάδας δοκιμών του Aprilia Racing test team. Ο Dovizioso “γύρισε” σε αναμφισβήτητα γρήγορους χρόνους, κάνοντας σημαντική βελτίωση από την πρώτη ημέρα στη δεύτερη, αν και πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις το χρονόμετρο δεν είναι το πιο σημαντικό σημείο αναφοράς. 

Η αεροδυναμική, τα ηλεκτρονικά και η γενική δυναμική της μοτοσυκλέτας, με διαφορετικές λύσεις στο πλαίσιο, δοκιμάστηκαν τις δύο ημέρες: υπήρξαν περιοχές που εξερευνήθηκαν, στα πλαίσια της εξέλιξης της RS-GP και για το δεύτερο μισό της χρονιάς και για να καθοριστεί η μοτοσυκλέτα της επόμενης σεζόν. 

ANDREA DOVIZIOSO

 

“Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον τεστ. Το να δοκιμάζεις σε μια τρίτη διαφορετική πίστα ήταν πάρα πολύ σημαντικό, ώστε να κατανοήσω τη μοτοσυκλέτα καλύτερα και να δω ποια σημεία χρήζουν βελτίωσης. Δοκιμάσαμε και αλλάξαμε πολλά πράγματα για να καταλάβω καλύτερα πολλές λεπτομέρειες, οι οποίες δείχνουν πως και που να κάνουμε τις βελτιώσεις και από την άλλη μεριά τι χάνουμε σε κάποιες περιπτώσεις. Με τα επόμενα προγραμματισμένα τεστ θα καταφέρουμε να κάνουμε συγκρίσεις και να συζητήσουμε τις ιδέες μας καλύτερα”.

 

MASSIMO RIVOLA - APRILIA RACING CEO

 

“Ήταν δύο πολύ θετικές ημέρες. Μας ικανοποίησαν αυτές οι δοκιμές που μας έδωσαν κάποια σημαντικά σημεία και έδειξαν την πρόοδο της μοτοσυκλέτας, την οποία ήδη είχαμε δει στους αγώνες. Είναι μια δουλειά που θα τη συνεχίσουμε όπως έχει προγραμματιστεί τον Ιούλιο. Ο Andrea απέδειξε ότι είναι ένας σπουδαίος οδηγός ως προς την αίσθηση και την κατανόηση της συμπεριφοράς της μοτοσυκλέτας. Παράλληλα με τις δοκιμές η Aprilia Racing προσπαθεί να βρει την καλύτερη λύση σε σχέση με τους οδηγούς της ομάδας το 2022, χωρίς να χρειάζεται να περιμένει τα αποτελέσματα των τεστ του Ιουλίου. Ο Andrea σίγουρα συμπεριλαμβάνεται στις λύσεις που αξιολογούμε, αλλά υπάρχουν και πολύ ενδιαφέρουσες και αξιόλογες εναλλακτικές στο τραπέζι και η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί σύντομα, ώστε να προγραμματίσουμε σωστά τη μελλοντική στρατηγική της ομάδας. Το Σαββατοκύριακο στο Assen θα είναι εξαιρετικά σημαντικό σε σχέση με αυτό”.

 

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις να πούμε ότι ο μεν Ανδρέα φαίνεται ευχαριστημένος από τη μοτοσυκλέτα και έτοιμος να συζητήσει την ενδεχόμενη επιστροφή του στους Αγώνες το 2022, ενώ η Απρίλια από τη μεριά της έχει ήδη κι άλλες δυνατές προτάσεις, που μπορεί να είναι ο Βινιάλες (του οποίου η σχέση με τη Γιαμάχα είναι τεταμένη) ή ο Γκέρλοφ (αν δείξει ότι και σε μια άγνωστη πίστα τα πάει καλά)!

Επόμενο άρθρο »

Εγχείρηση μηνίσκου αύριο για τον Morbidelli

« Προηγούμενο άρθρο

Το σημαντικό τεστ Dovizioso/Aprilia στο Misano

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα