• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Έπρεπε να γίνουν οι αγώνες μετά το θάνατο του Dupasquier;
Νέα 30/05/2021 - 22:02

Μετά τον τραυματισμό και τον θάνατο του Jason Dupasquier ήταν αναμενόμενο να γεννηθεί ένα ηθικό ερώτημα. Έπρεπε να συνεχιστούν οι αγώνες κανονικά μετά το θάνατο ενός αναβάτη;

Ο Τhomas Luthi έδωσε ξεκάθαρη απάντηση με την άρνησή του να τρέξει σήμερα στην Μoto2. Και άλλοι αναβάτες με δηλώσεις τους μετά τους αγώνες ανέφεραν ότι ήταν πολύ περίεργη η αίσθηση να τρέξουν μετά από αυτό το γεγονός. 

"Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας και δεν εννοώ αγωνιστικά. Από ανθρώπινη πλευρά δεν νοιώθω τελείως καθαρός. Είναι περίεργο να τρέχουμε σε μια πίστα στην οποία λιγότερο από ένα 24ωρο πριν ένας αναβάτης πέθανε".

"Όταν μάθαμε τα νέα, είπα στην ομάδα μου ότι προτιμώ να μην αγωνιστώ", είπε ο Francesco Bagnaia. "Αλλά αυτή είναι η δουλειά μας και έπρεπε να τρέξουμε. Δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι τρέξαμε, δεν έπρεπε να το κάνουμε".

"Αναρωτιέσαι αν έχει νόημα να αγωνιστείς μετά από αυτό", δήλωσε ο Valentino Rossi. "Από την άλλη και να μην αγωνιστείς δεν μπορείς να αλλάξεις αυτό που έγινε. Ήταν μια δύσκολη μέρα και αναρωτιέσαι γιατί αγωνίζεσαι".

"Ήταν πολύ δυσκολα σήμερα, κάθε φορά που περνούσα από εκείνο το σημείο σκεφτόμουν τον Jason. Και το έκανα αυτό 24 φορές. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι δεν πρέπει να αγωνιστούμε. Απλά ήθελα να κερδίσω για αυτόν. Αυτή η νίκη είναι για τον Dupasquier", δήλωσε ο νικητής του αγώνα Fabio Quartararo. 

"Δεν υπάρχει προετοιμασία για αυτό", είπε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Joan Mir. "Όλοι μας, ειδικά οι αναβάτες το νοιώθουμε πάρα πολύ και πολλες φορές ξεχνάμε το μπορεί να συμβεί. Όλη μου η δύναμη είναι με την οικογένειά του. Ήταν μια δύσκολη μέρα σήμερα".

Βέβαια εδώ να πούμε ότι το προηγούμενο ανάλογο ατύχημα έγινε τον Ιούνιο του 2016 στην Βαρκελώνη με το θάνατο του Luis Salom, του οποίου η οικογένεια ζήτησε να γίνει  ο αγώνας και με αυτό τον τρόπο οι οδηγοί να τιμήσουν τη μνήμη του παιδιού τους.

Κάτι ανάλογο έγινε και σήμερα στο Μουτζέλο.

Επόμενο άρθρο »

Bastianini: O Zarco σταμάτησε απότομα και τον χτύπησα από πίσω

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK: Estoril

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα