• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Σε άλλον αγώνα ο Quartararo!
Πτώση του Bagnaia!
Νέα 30/05/2021 - 20:40

Με ενός λεπτού σιγή ξεκίνησε ο αγώνας του MotoGP προς τιμήν του άτυχου Jason Dupasquier, που δυστυχώς απεβίωσε σήμερα λίγο πριν τον αγώνα της Moto2.

Μετά τον warm up γύρο και ενώ οι αναβάτες στοιχίζονταν στις θέσεις εκκίνησης, ένα φρενάρισμα του Johann Zarco ξάφνιασε τον Enea Bastianini, ο οποίος συγκρούστηκε μαζί του, έπεσε και δεν κατάφερε να συμμετάσχει στον αγώνα.

Πρώτος έστριψε ο Francesco Bagnaia ενώ από κοντά βρίσκονταν ο Fabio Quartararo, Miguel Oliveira, Johann Zarco και Jack Miller. Μόλις στον δεύτερο γύρο υπήρξε επαφή μεταξύ Brad Binder και Marc Marquez στην τρίτη στροφή, κάτι που οδήγησε στην πτώση του Marquez και στην έξοδο του Franco Morbidelli,  ο οποίος απέφυγε την Honda του Marquez την τελευταία στιγμή.

Μπροστά, τα πράγματα ήταν πιο δραματικά, με τον Bagnaia να χάνει τον έλεγχο του μπροστινού και να πέφτει από την πρώτη θέση στην 9η στροφή του δεύτερου γύρου, ένα δώρο για τον Quartararo που είναι ο βασικός του ανταγωνιστής στο πρωτάθλημα. Ο Zarco έκανε νέο ρεκόρ γύρου με χρόνο 1:46.810 αλλά στον αμέσως επόμενο γύρο, ο Fabio τον προσπέρασε και μετά από σύντομες μάχες μεταξύ τους, ο Quartararo εξαφανίστηκε μπροστά, φτάνοντας την διαφορά μέχρι τα 4 δευτερόλεπτα, για να διασχίσει τελικά την γραμμή του τερματισμού με 2,5 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο.

Πίσω του, ο Rins και ο Mir προσπέρασαν τον Miller και άρχισαν να κυνηγούν τον Oliveira και τον Zarco. Ενώ πλησίαζαν κοντά τους και με μόλις 4 γύρους να απομένουν, ο Rins έχασε το μπροστινό και έπεσε στην 15η στροφή, συνεχίζοντας μια καταστροφική χρονιά με 4 πτώσεις σε 6 αγώνες. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα τηνίδα τύχη είχε και ο Takaaki Nakagami (που ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στο ζέσταμα το πρωί), στην 14η στροφή.

Μπροστά, οι Oliveira και Mir είχαν προσπεράσει τον Zarco και είχαν εμπλακεί στην δική τους μάχη για την δεύτερη θέση. Μια μάχη που τελικά κέρδισε ο Miguel Oliveira, αλλά έχασε την δεύτερη θέση λόγω ποινής γιατί ξεπέρασε τα όρια της πίστας στον τελευταίο γύρο. Αυτή η ποινή καθόρισε το βάθρο και στην Moto2, ενώ επιβλήθηκε και στην Moto3 στις πιο πίσω θέσεις. Όμως ακριβώς την ίδια ποινή δέχτηκε και ο Mir και έτσι οι θέσεις τους έμειναν αναλοίωτες.  

Τέταρτος ήταν o Johann Zarco, τερματισμός ο οποίος τον φέρνει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Την πεντάδα έκλεισε ο Brad Binder, μπροστά από τον Jack Miller, που δεν κατάφερε να κερδίσει τον τρίτο αγώνα στη σειρά σήμερα. Έβδομος ήταν  ο Aleix Espargaro, σε έναν ακόμα καλό τερματισμό για την Aprilia, αλλά ακόμα μακρυά από το βάθρο. Πίσω του βρέθηκε ο Maverick Vinales, μπροστά από τον τελευταίο νικητή του Mugello, Danilo Petrucci. Την δεκάδα έκλεισε ο Valentino Rossi, που προσπέρασε στον τελευταίο γύρο τον Iker Lecuona, πετυχαίνοντας για πρώτη φορά φέτος τερματισμό μέσα στην δεκάδα.

 

O Bagnaia συντετριμμένος μετά την πτώση

Επόμενο άρθρο »

WorldSBK: Estoril

« Προηγούμενο άρθρο

Αφιέρωμα φωτογραφικό Jason Dupasquier (R.I.P.)

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα