• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η πίστα του Mugello στην ιστορία των MotoGP
Μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά
Νέα 27/05/2021 - 11:18

Άυριο το πρωί οι αναβάτες της Moto3 θα εγκαινιάσουν το αγωνιστικό τριήμερο στο Mugello, μια από τις ιστορικότερες πίστες στην ιστορία των αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλέτας. 

Ο πρώτος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος έγινε εκεί το 1976. Τότε τον αγώνα της μεγάλης κατηγορίας κέρδισε ο Barry Sheene με διαφορά μόλις 0,1 δευτερόλεπτα από τον Phil Read. 

Έκτοτε, το Mugello έχει φιλοξενήσει 34 Grand Prix, με το αυριανό να είναι το 35ο. Από το 1976 η πίστα έχει μείνει πρακτικά ίδια, με τα 5.245 χιλιόμετρά της να συνεχίζουν να αποτελούν κομμάτι της αγωνιστικής παράδοσης σχεδόν κάθε χρόνο. 

Τις περισσότερες νίκες σε αυτή την πίστα έχει συγκεντρώσει ο Valentino Rossi. Ο 42χρονος Ιταλός αναβάτης έχει βρεθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του Mugello 9 φορές (7 στα MotoGP, 1 στα 250cc και 1 στα 125cc). Πίσω του βρίσκονται οι Jorge Lorenzo με 7 νίκες (6 στα MotoGP και 1 στα 250cc) και Mick Doohan με 6 νίκες (όλες στα 500cc).

Από πλευράς εταιριών τις δάφνες κερδίζει η Honda με 16 νίκες (τελευταία με Marc Marquez το 2014) και ακολουθούν η Yamaha με 12 νίκες (τελευταία με τον Jorge Lorenzo το 2016) και η Ducati με 4 νίκες (τελευταία με τον Danilo Petrucci το 2019).

Όσον αφορά την Suzuki, τελευταία της νίκη σε αυτή την πίστα ήταν το 1992 με τον εκπληκτικό Kevin Schwantz (το είδωλο του Pedro Acosta). 

Ο Andrea Dovizioso ήταν ο πρωτος Ιταλός αναβάτης που κέρδισε πάνω σε ιταλική μοτοσυκλέτα στο Mugello, το 2017.

Τέλος, από όταν εισήχθη η κατηγορία των MotoGP (2002), επτά διαφορετικοί αναβάτες έχουν κερδίσει τον αγώνα της μεγάλης κατηγορίας στο Mugello. Αυτοί είναι οι Valentino Rossi (7 νίκες), Jorge Lorenzo (6 νίκες) και από μια νίκη έχουν πετύχει οι Dani Pedrosa, Casey Stoner, Marc Marquez, Andrea Dovizioso και Danilo Petrucci. 

Επόμενο άρθρο »

Quartararo : Έχουμε καλές προοπτικές για το Σαββατοκύριακο

« Προηγούμενο άρθρο

Περιστεράς Misano: ανάλυση της απόδοσης

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα