• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ξεκίνησε το Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2021
Ο Γιάννης Περιστεράς η Ελληνική ελπίδα
Νέα 24/05/2021 - 11:15
 

O θεσμός που η Yamaha θεωρεί το δικό της δρόμο προς την εργοστασιακή της ομάδα των WSBK, είναι το Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2021, το οποίο είναι το 3ο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση! Ο νικητής αυτού του θεσμού ανεβάινει στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha στην κατηγορία SSP300 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK, ο 1ος από εκεί ανεβαίνει στην εργοστασιακή ομάδα στην κατηγορία Supersport και από εκεί στην κορυφαία κατηγορία SBK. Όλα αυτά με τα έξοδα πληρωμένα από την Yamaha και φυσικά όταν με το καλό κάποιος οδηγός φτάσει στη μεγάλη κατηγορία μπορεί να διαπραγματευτεί το συμβόλαιό του και είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσουν και οι άλλες ομάδες να το προσεγγίσουν και γιατί όχι να του ζητήσουν να κάνει το μεγάλο άλμα στην Moto2 ή το MotoGP! 

Αυτό είναι το όνειρο των 23 οδηγών που χθες στην πίστα του Μιζάνο είχαν την πρώτη τους συνάντηση (με μια απουσία λόγω κοροναϊού). Εκπροσωπώντας 13 χώρες οι ηλικίας 12-19 χρόνων οδηγοί παρέλαβαν τις δερμάτινες φόρμες τους, τα ρούχα με τα χρώματα του bLU cRU και μετά από κλήρωση την μοτοσυκλέτα τους, που είναι μια Yamaha R3, εξοπλισμένη με σλικ της Pirelli σε διαστάσεις 110/70-17 μπροστά και 140/60-17 πίσω, ενώ υπάρχουν βέβαια διαθέσιμα και τα ενδιαμέσα και τα βρόχινα ελαστικά της Ιταλικής εταιρίας. 

Ανάμεσά τους ο 16χρονος εδώ και 3 ημέρες, Γιάννης Περιστεράς που συμμετέχει με την ομάδα Roc 'N' DeA και την πολύτιμη βοήθεια του γνωστού οδηγού του Παγκοσμίου Alex De Angelis που μαζί με τον πατέρα του Νίκο Περιστερά, επιμελήθηκαν τις προσωπικές ρυθμίσεις της θέσης οδήγησης και των αναρτήσεων, στα πλαίσια των αλλαγών που επιτρέπει ο αυστηρός τεχνικός κανονισμός του θεσμού. 

Η πρώτη αυτή συνάντηση των οδηγών του Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2021 έκλεισε με την ομαδική φωτογράφιση στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού της πίστας που σήμερα θα φιλοξενήσει τις Επίσημες Δοκιμές και στις 11 & 12 Ιουνίου τον πρώτο από τους 6 Αγώνες της χρονιάς. 

O Έλληνας οδηγός είχε την ευκαιρία το Σάββατο πριν από τη συνάντηση στο Μιζάνο, να είναι ο μόνος οδηγός από τους 23 που προσκλήθηκε στο Ράντσο του Valentino Rossi, για να παρακολουθήσει από κοντά την προετοιμασία των οδηγών της Ακαδημίας VR|46 και να φωτογραφηθεί με τον Θρύλο του MotoGP που του ευχήθηκε καλή επιτυχία. Το πιο σημαντικό μάλιστα είναι ότι προσκλήθηκε στο μέλλον να προπονηθεί στο Ράντσο με τους οδηγούς της Ακαδημίας!

 

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, Andeli Moto Touring, Visit Greece, Γαλακτοποιήματα Πάτσης, TECNO MOTO Performance, Akrapovic, DNA Filters, SHOEI, KARASSULIS International Transport, SP Spiliotis, Georgopoulos Racing, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, REPSOL Petrolmak S.A., AM Παπαγεωργίου, Tsokos Racing, DXL Graphics, Peristeras Tyres, Pirelli – INTRAMOTO.

 

Jonh 41 Peristeras - Valentino Rossi
Jonh 41 Peristeras - Valentino Rossi

Επόμενο άρθρο »

Τι θα γίνει στην Moto2 στο Mugello;

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK : Aragon Race 2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα