• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK Aragon: Νίκη του Rea στον αγώνα Superpole
Superbike 23/05/2021 - 14:27

Μια ημέρα αφού έγραψε ιστορία, ο Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) κερδίζει και τον αγώνα Tissot Superpole στο MotorLand Aragon.

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες και οι επιλογές ελαστικών επηρέασαν τον αγώνα στην ήδη βρεγμένη πίστα. Για τους πρώτους γύρους, οι Redding, Rea και Lowes συμμετείχαν σε μάχη για το προβάδισμα. Τα ενδιάμεσα ελαστικά όμως έδωσαν για την Kawasaki το πλεονέκτημα στη μέση του δεύτερου γύρου, επιτρέποντας τόσο στον Rea όσο και στον Lowes να απομακρυνθούν από τον Redding, κάνοντας έτσι το 1-2 για άλλη μια φορά για την ομάδα της Kawasaki και δίνοντας της την 160η νίκη. Η μάχη για την τρίτη θέση ζωντάνεψε στον 4ο γύρο με τον Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Team) και τον Chaz Davies (Team GoEleven) να αγωνίζονται για το βάθρο. Ο Αμερικανός πέρασε τον Davies στην τελευταία στροφή του 4ου γύρου εξασφαλίζοντας έτσι και το βάθρο.

Ο Michael van der Mark (BMW Motorrad WorldSBK Team) εξασφάλισε την πέμπτη θέση εκκίνησης. Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε με τα ελαστικά Pirelli SCX, βρέθηκε στην 5η θέση με διαφορά 19 δευτερόλεπτων μπροστά από τον  Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha με BRIXX WorldSBK) ο οποίος πήρε την 6η θέση. Ο Alvaro Bautista (Team HRC) θα ξεκινήσει στην έβδομη θέση για τον αγώνα της Κυριακής, με τον Redding τελικά να επιστρέφει στην όγδοη θέση.

Υπήρξαν και τρεις εγκαταλείψεις από τον αγώνα με τον Lucas Mahias (Kawasaki Puccetti Racing) να πέφτει στον πρώτο γύρο και ενώ μπορούσε να συνεχίσει τον αγώνα, τελικά εγκατέλειψε. Ο Samuele Cavalieri (TPR Team Pedercini Racing) εγκατέλειψε αργότερα στον αγώνα, ενώ ο Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team) μπήκε στα pits προς το τέλος του αγώνα.

Οι πρώτοι εννέα του αγώνα Tissot Superpole:

1.Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK)

2.Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) + 3,506 δευτερόλεπτα

3.Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Team) +5.051

4.Chaz Davies (Team GoEleven) + 8.908 δευτερόλεπτα

5.Michael van der Mark (BMW Motorrad WorldSBK Team) + 10.175s

6.Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha με BRIXX WorldSBK) + 29.342s

7.Alvaro Bautista (Ομάδα HRC) + 29.565s

8.Scott Redding (Aruba.it Racing - Ducati) + 33.361s

9.Kohta Nozane (GRT Yamaha WorldSBK Team) + 33.675s

Επόμενο άρθρο »

Ο Ρινάλντι κέρδισε τη 2η νίκη του το ΣΚ στον αγώνα Superpole

« Προηγούμενο άρθρο

Μια ακόμη προσθήκη στην απίστευτα νικηφόρα κληρονομία της APRILIA RSV4!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα