• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Ποτέ δεν ήμουν τόσο γρήγορος στο Qatar!
Νέα 12/03/2021 - 10:08

Στα 42 του ο Valentino Rossi συνεχίζει να ενθουσιάζει με την απόδοσή του! Το έκανε και πάλι χτες, όταν κατάφερε να κάνει 1:53.993 που είναι και ο καλύτερος χρόνος που έχει πετύχει ποτέ στη συγκεκριμένη πίστα! Ένας χρόνος που του έδωσε την 8η θέση. «Ποτέ δεν ήμουν τόσο γρήγορος εδώ! Είναι το πρώτο μου 1:53 και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Είναι αλήθεια ότι τα ελαστικά και οι μοτοσυκλέτες έχουν βελτιωθεί, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο να το πετύχεις. Σημαίνει ότι είμαι ακόμα εδώ και ότι οδηγώ καλά. Σήμερα είχα καλή αίσθηση, βελτίωσα την απόδοσή μου δουλεύοντας πολύ και βρίσκοντας νέες λύσεις. Όλοι ήταν πολύ γρήγοροι, αλλά βελτιώσαμε τη θέση μας και το ρυθμό μας. Ήταν μια θετική ημέρα».

Ποια ήταν η αιτία που κατάφερε να κάνει αυτό το βήμα; «Οι ρυθμίσεις πάνω από όλα. Βρήκαμε λύσεις εκεί. Μετά είναι και τα εξαρτήματα που έφερε η Yamaha. Μιλάω για το πλαίσιο του 2021. Όσο πιο πολλά χιλιόμετρα κάνουμε με αυτό, τόσο περισσότερο το καταλαβαίνω. Πέρυσι είχα κάνει κάποια λάθη, μετά κόλλησα Covid-19 και όταν επέστρεψα δυσκολευόμουν πολύ. Δεν ήμουν τόσο καλός. Αυτό το τεστ είναι σημαντικό γιατί δείχνω και πάλι ότι έχω καλή απόδοση».

Ένα ερώτημα που του έκαναν ήταν και σχετικά με την ηλικία του. Στα 42, λοιπόν, μπορεί να είναι κάποιος γρήγορος; «Αυτό που ξέρω είναι ότι με την ηλικία το μόνο πρόβλημα είναι ότι πρέπει να προπονείσαι πολύ περισσότερο. Αλλά αν τα καταφέρνεις τότε μπορείς να βγάλεις έναν Αγώνα 45 λεπτών με καλή απόδοση. Στην κανονική ζωή πάντως δυσκολεύομαι να ανέβω τις σκάλες μετά από γυμναστική. Η μεγάλη διαφορά είναι ο χρόνος ανάκαμψης», είπε γελώντας.

Για τη δουλειά του στη νέα του ομάδα είπε: «Τα πηγαίνω καλά με τον David (σ.σ. εννοεί τον Munoz, τον αρχιμηχανικό του) και είμαι περισσότερο συγκεντρωμένος στην οδήγηση. Του λέω τι νιώθω και μετά όλα τα άλλα τα αφήνω σε αυτόν. Μου αρέσει η ατμόσφαιρα στην ομάδα». Για το φέρινγκ είπε: «Προσφέρει κάποιες βελτιώσεις αλλά δεν μου αρέσει γιατί κάνει τη μοτοσυκλέτα πιο δύσκολη στην οδήγηση. Είναι σημαντικό να βελτιώσουμε την τελική ταχύτητα. Πίεσα πολύ την Yamaha για να δουλέψει σε αυτό το κομμάτι και έκαναν καλή δουλειά. Χάνουμε πάλι 10χλμ/ώρα από τις Ducati, αλλά η διαφορά είναι μικρότερη σε σχέση με πέρυσι».

Χθες οι Yamaha κυριάρχησαν στην πίστα καθώς έκαναν το 1-2-3 στην κορυφή της λίστας με τους χρόνους. «Αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι. Είμαστε όλοι σε καλή κατάσταση, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε για τον πρώτο Αγώνα για να καταλάβουμε πώς θα είναι τα πράγματα όταν θα είμαστε όλοι μαζί. Είδα ότι ο Vinales ήταν πολύ δυνατός, όπως και ο Quartararo, μετά είναι ο Morbidelli, οι δύο εργοστασιακές Ducati και οι Suzuki. Εχουμε παρόμοιο ρυθμό κι εγώ δεν είμαι μακριά από τους καλύτερους». 

Επόμενο άρθρο »

Morbido: Η Losail είναι σαν να έχει σχεδιαστεί για τις Ducati!

« Προηγούμενο άρθρο

O Zarco εξωπραγματικός στα 357.6 χλμ/ώρα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα