• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar2 Day2: Κυριαρχία των Yamaha
Πρώτος ο Vinales, ακολούθησαν οι Morbidelli και Quartararo
Νέα 11/03/2021 - 23:23

Η δεύτερη και προτελευταία ημέρα δοκιμών έφτασε στο τέλος, με τους οδηγούς του MotoGP να έχουν άλλη μία για να ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες τους για την έναρξη της φετινής σεζόν. Σήμερα ήταν ο Maverick Vinales αυτός που φεύγει χαρούμενος από την πίστα, καθώς είναι το δικό του όνομα αυτό που φιγουράρει στην πρώτη θέση! Ο Ισπανός, που δούλεψε πάρα πολύ αυτές τις ημέρες στις εκκινήσεις του, έκανε 1:53,244 και πλησίασε πάρα πολύ το άτυπο ρεκόρ του Jack Miller από χτες. Χωρίς όμως να καταφέρει να το ξεπεράσει.

Πίσω του ήταν ο Franco Morbidelli με την A-Spec M1 που βασίζεται πάρα πολύ σ’ αυτή του 2019. Ο Ιταλοβραζιλιάνος, όπως και ο Vinales, κράτησαν τους καλούς τους γύρους για τα τελευταία λεπτά! Μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ο Fransesco Bagnaia αυτός που είχε τον ταχύτερο χρόνο. Ωστόσο στο τέλος υποχώρησε στην 4η θέση κι αυτό επειδή τον πέρασε μία ακόμα Yamaha, αυτή του Fabio Quartararo!

Οι Yamaha κυριάρχησαν, λοιπόν, σήμερα, με τους τρεις οδηγούς του εργοστασίου να κάνουν το 1-2-3 και να έχουν μεταξύ τους διαφορά στο 0,154’ μόνο! Πίσω τους ο Bagnaia έμεινε τελικά μόνο δύο δέκατα από το χρόνο του Vinales και ήταν η καλύτερη Ducati, δείχνοντας και πάλι τα ίδια ενθαρρυντικά στοιχεία που είχε δείξει και πέρυσι, πριν τους τραυματισμούς του.

Χαμόγελα θα πρέπει να υπάρχουν και στο γκαράζ της Aprilia, αφού για μία ακόμη ημέρα η μοτοσυκλέτα τους δούλεψε απροβλημάτιστα και όχι μόνο αυτό, αλλά κατάφερε να είναι εκεί, κοντά στους πρώτους. Ο Joan Mir έκανε τους λιγότερους γύρους από κάθε άλλον οδηγό της μεγάλης κατηγορίας, μόλις 37 στο σύνολο. Ακόμα κι έτσι όμως, κατάφερε να είναι άνετα μέσα στη δεκάδα, κατακτώντας την 6η θέση με διαφορά μικρότερη από έξι δέκατα από την κορυφή.

Ελάχιστα πίσω του, για 33χιλ, ήταν ο Alex Rins, ο ομόσταυλός του, ενώ ακολουθεί ο Valentino Rossi που συνέχισε και σήμερα την ανοδική του πορεία κι έδειξε ότι οι πρώτες μέρες στο Qatar αποτελούν παρελθόν. Οι Johann Zarco και Pol Espargaro έκλεισαν την πρώτη δεκάδα, μπροστά από τον Jack Miller που σήμερα δεν κυνήγησε τον ένα γύρο κι έμεινε στο 1:54,3.

Επόμενο άρθρο »

O Zarco εξωπραγματικός στα 357.6 χλμ/ώρα!

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar2 Test Ημέρα 2: Οι χρόνοι στις 19:00

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα