• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Leon Haslam: Ένας... παλιό – νέος στα WSBK
Με το δεξί στο 2010
Νέα 05/03/2010 - 08:43

Ο Βρετανός αναβάτης είναι κάμποσο καιρό στα WSBK, όμως o αγώνας του Phillip Island ήταν ένα ορόσημο στην καριέρα του, μιας και πήρε την πρώτη του νίκη στο στον θεσμό – και τερμάτισε δεύτερος στο 2ο σκέλος με διαφορά 0,307 sec.

Φέτος είναι η πρώτη φορά που ο Haslam τρέχει σαν εργοστασιακός αναβάτης, αφού στο παρελθόν συμμετείχε είτε σαν wildcard, είτε σαν αναβάτης ιδιωτικής ομάδας. Παρά τα 26 του χρόνια, ο Haslam μπορεί να θεωρηθεί βετεράνος στα WSBK, αφού έχει τρέξει σε 62 αγώνες.

 

Ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα στα 14 χρόνια του, τρέχοντας με scooter και κατακτώντας το Αγγλικό Πρωτάθλημα με την πρώτη του συμμετοχή. Από κει και πέρα άρχισε να τρέχει σχεδόν με ό,τι είχε δύο τροχούς. Το 2009 ο Haslam ήταν ο κορυφαίος αναβάτης της Honda για αρκετούς αγώνες και τερμάτιζε μέσα στην 1η εξάδα μπροστά από πολλούς εργοστασιακούς αναβάτες. Φύλακας άγγελός του, ο πατέρας το ο Ron, παλιός αγωνιζόμενος και αυτός.

 

Ο Leon έχει πάρει μέχρι τώρα 8 podiums στα WSBK, πάνω σε Ducati, Honda και τώρα Suzuki - το πρώτο του ήταν στην Γερμανία το 2004. Οι πιο ενθουσιώδεις υποστηρικτές του λένε πως το 2010 θα είναι η χρονιά του, οι πιο σκεπτικιστές προς το παρόν συμφωνούν μαζί τους.

Επόμενο άρθρο »

SUPERSPORT FANS CLUB - TRACK DAY

« Προηγούμενο άρθρο

«Ο Rossi μπορεί να τα καταφέρει καλά και στη Formula 1!»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα