• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Razali: “Δεν φοβάμαι ότι ο Rossi θα μας πάρει την Yamaha”
Μίλησε αναλυτικά για την Petronas-Yamaha
Νέα 16/01/2021 - 13:19

O Razlan Razali, ο μάνατζερ και επικεφαλής της Petronas SIC Yamaha Τeam, μίλησε στο Ιταλικό σάιτ gpone.com για τη χρονιά που έρχεται, με οδηγούς για την ομάδα του στη μεγάλη κατηγορία τους Rossi & Morbidelli.

Μετά την εκπληκτική χρονιά για την ομάδα, με 6 νίκες και τον Franky Morbidelli στη 2η θέση του Πρωταθλήματος, η έλευση του Valentino Rossi στην Petronas-Yamaha είναι κάτι για το οποίο όλοι αναρωτιούνται πως θα πάει. Ειδικά δίπλα στον μαθητή του και φίλο Ιταλο-Βραζιλιάνο οδηγό.

“Είναιι ωραίο να έχουμε ένα “rookie” όπως ο Valentino Rossi μαζί με τον Franky. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια συναρπαστική χρονιά για μας”, είπε ο Razali. “Πρώτα από όλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε ένα οδηγό όπως ο Valentino για την εμπιστοσύνη του σε μας. Θέλουμε να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικός και να διασκεδάζει. Γνωρίζω ότι ήταν σε εργοστασιακές ομάδες για το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, αλλά μπορούμε να του επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε πολύ επαγγελματίες, χωρίς την πίεση του εργοστασίου. Έτσι πιστεύω το πιο σημαντικό θα είναι να αισθάνεται άνετα και να το διασκεδάζει, γιατί είναι ένας οδηγός που όταν είναι ευχαριστημένος μπορεί να αποδώσει, τη στιγμή μάλιστα που φέτος υπάρχει λιγότερη πίεση”.

Stigefelt, Rossi, Razali
Stigefelt, Rossi, Razali

Ο Μαλαισιανός συνέχισε μιλώντας και για τον Morbidelli: “O Franky όταν κέρδισε τον πρώτο του αγώνα στο Μιζάνο ήρθε και με ρώτησε για το αν θα μπορούσαμε να πιέσουμε το εργοστάσιο για μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα για την επόμενη χρονιά. Του είπα ότι θα κάνω το καλύτερό μου και ξεκίνησα διάλογο με την Yamaha και από την αρχή δεν άφησαν πολλές υποσχέσεις, λόγω του μπάτζετ αλλά και των ανταλλακτικών. Μετά όταν κέρδισε στην βαλένθια τον ρώτησα πάλι, “θέλεις μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα του χρόνου;” Είπε, “όχι, όχι, είμαι ευχαριστημένος με τη μοτοσυκλέτα μου!” μερικές φορές είναι ψυχολογικό γιατί είναι το εργοστάσιο, αλλά οι μοτοσυκλέτες είναι ίδιες. Προσπαθήσαμε πάλι στη τελευταία μας συνάντηση με την Yamaha για μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα για τον Franky, αλλά δεν ήταν δυνατόν. Μας διαβεβαίωσαν ότι θα υπάρχουν κάποιες βελτιώσεις και εξέλιξη στην μοτοσυκλέτα του, όπως και στις εργοστασιακές”. 

Οι Ιταλοί τον ρώτησαν αν φοβάται ότι ο Rossi που έχει σπουδαία σχέση με την Yamaha, θα μπορούσε να πάρει τις μοτοσυκλέτες της εταριίας για να φτιάξει τη δική του ομάδα στο μέλλον. Ο Razali απάντησε: “όχι δεν φοβάμαι, είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας. Νομίζω ότι αποδείξαμε σε όλους το ι μπορούμε να κάνουμε σε μια μικρή περίοδο δύο χρόνων. Πιστεύω ότι έχω μια ομάδα ικανών ανθρώπων, όπως ο Johann Stigefelt και ο Wilco Zeelenberg και το αποδείξαμε σε όλους. Ακόμη και τους εαυτούς μας εκπλήξαμε, έτσι έχουμε την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να συνεχίσουμε μόνοι μας και να δουλέψουμε με την Yamaha. Δεν ανησυχώ γιαυτό που θέλει να δημιουργήσει o Valentino”. 

Μίλησε και για το συμβόλαιο με την Yamaha που λήγει στο τέλος του 2021: “Μας ενδιαφέρει να συνεχίσουμε στο MotoGP και μετά το 2021. Είμαστε άνετοι με τη σχέση που έχουμε με την Yamaha. Η τρομερή υποστήριξη που μας έδωσε από την αρχή, δείχνει ότι τα συμφέροντά της και της ομάδας και βέβαια της Petronas είναι να εξελίξουμε περισσότερο τη σχέση μας, για 5 χρόνια ακόμη. Και συζητάμε ήδη γιαυτό. Πρέπει βέβαια να δούμε τι θέλει και ο χορηγός ονομασίας της ομάδας, γιατί η Petronas θέλει να μπορεί να εξελίσσει προϊόντα για εμπορική εκμετάλλευση. Και η Petronas ήρθε στο MotoGP για να δουλέψει με έναν κατασκευαστή και ήδη έφτιαξε λιπαντικά για το κιβώτιο και τον κινητήρα με την Yamaha. Το επόμενο βήμα είναι εξελίξουν και καύσιμο για εμπορικούς σκοπούς και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Κάθε κατασκευαστής που θέλει να δουλέψει μαζί μας πρέπει επίσης να μπορεί να δουλέψει και με την Petronas”, είπε καθώς υπήρχαν φήμες ότι μπορεί να θέλουν να συνεργαστούν με την Ducati. 

“O Rossi μπορεί να συνεχίσει και το 2022;”, ρώτησαν οι Ιταλοί συνάδελφοι. “Ένας από τους λόγους που υπογράψαμε ετήσιο συμβόλαιο με τον Valentino είναι ότι το συμβόλαιό μας με την Dorna επίσης τελειώνει στο τέλος του 2021. Έτσι δεν μπορούσαμε να κάνουμε μεγαλύτερο συμβόλαιο. Όπως και νάχει θέλει να τρέξει μόνο αν βρίσκεται σε ψηλό επίπεδο και το ίδιο θέλει και η Yamaha, έτσι αυτό θα εξεταστεί στο μέλλον. Θα δούμε το πόσο ανταγωνιστικός θα είναι στο ξεκίνημα της χρονιάς και μετά θα κάνουμε τις απαραίτητες αξιολογήσεις”, απάντησε. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Cartagena: οι πρώτες ασφάλτινες διαδρομές του 2021

« Προηγούμενο άρθρο

Dakar 2021: Έχασε τη ζωή του ο 52χρονος Cherpin

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα