• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Max Biaggi: "Ήμουν στο όριο!"
Ο Ιταλός δικαιολογεί την άσχημη εμφάνισή του
Νέα 03/03/2010 - 09:19

Στον πρώτο αγώνα του 2009 η Aprilia RSV-4 είχε κάνει εντυπωσιακό ντεμπούτο. Ο Max Biaggi στα clip ons της, είχε έρθει δεύτερος στην superpole ενώ έπαιξε δυνατά και για το podium. Το Ιταλικό εργοστάσιο ήλπιζε να κάνει και φέτος το ίδιο, όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα ήθελαν.

 

Ο Biaggi δεν τα πήγε καθόλου καλά στην superpole, παραπονούμενος για εντόνους κραδασμούς της μοτοσυκλέτας – τόσο έντονους που δεν τον άφηναν να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της RSV-4. Η κατάσταση ήταν ίδια και στα δύο σκέλη του αγώνα, όπου ο Max τερμάτισε 7ος και 8ος – και φυσικά έφυγε απογοητευμένος. Ωστόσο ελπίζει να βελτιωθούν τα πράγματα μέχρι τον επόμενο αγώνα:

“Δεν τα πήγα πολύ καλά. Στο 2ο σκέλος πήγα ευθεία σ' εκείνη την στροφή όπου ο Camier βγήκε δύο φορές από την πίστα, γιατί πήγαινα στο όριό μου. Σε τέτοιες συνθήκες το μοιραίο λάθος παραμονεύει. Είναι πολλή η δουλειά που πρέπει να γίνει, όμως δεν απογοητεύομαι, ούτε χάνω το κουράγιο μου. Γνωρίζουμε ακριβώς ποιες είναι οι πραγματικές μας δυνατότητες και είμαι σίγουρος πως θα τα πάμε πολύ καλύτερα όταν λυθούν τα συγκεκριμένα προβλήματα” δήλωσε ο Ιταλός.

 

Η αλήθεια είναι πως το 2009 ήταν μια χρονιά προσαρμογής για την RSV-4 η οποία φτιάχτηκε σχεδόν “από λευκό χαρτί” ειδικά για τους συγκεκριμένους αγώνες. Πάραλληλα με την εξέλιξη του περσινού πρωταθλήματος, προχωρούσε και η εξέλιξη της μοτοσυκλέτας – όπως άλλωστε συνέβαινε και με την BMW. Το γεγονός αυτό κάνει το 2010 ακόμα σημαντικότερο για την Aprilia και τον Biaggi, αφού υποτίθεται πως είχαν φέρει την μοτοσυκλέτα σε ένα καλό επίπεδο. Το να λέει ο αναβάτης πως “γυρίσαμε στα επίπεδα του 2009” είναι αρκετά ανησυχητικό...

Όπως και να έχει το πράγμα, ο επόμενος αγώνας είναι στις 28 Μαρτίου. Εκεί θα δούμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα για το εργοστάσιο του Νoale.

Επόμενο άρθρο »

Tom Houseworth: Ο Ben Spies μπορεί και τίτλο στο μέλλον

« Προηγούμενο άρθρο

Κινητήρας Honda Moto2: 140 ίππους τελικά!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα