• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2021 Ειδική 5
Κέρδισε και πέρασε 1ος στη γενική ο Benavides!
Νέα 08/01/2021 - 10:02

Ο Kevin Benavides ξεκίνησε τη χτεσινή Ειδική όντας 3ος στη γενική κατάταξη. Στο τέλος των 456χλμ, o Αργεντινός ήταν ο 6ος διαφορετικός πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης!

 

Στην αρχή της Ειδικής πάλεψε με τον Χιλιανό Jose Ignacio Cornejo από τον οποίο υστερούσε κατά 5 λεπτά στα πρώτα χιλιόμετρα.

 

Στη συνέχεια όμως μείωσε τη διαφορά και στο τέλος τον ξεπέρασε και τερμάτισε ένα λεπτό ακριβώς μπροστά του, παρά το ότι σε ένα σημείο της Ειδικής έπεσε και χτύπησε στη μύτη του!

 

Στα τελευταία χιλιόμετρα κέρδισε έδαφος και ο Toby Price, ο οποίος πήρε την 3η θέση χτες, μόλις 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον Cornejo.

 

Αυτός που εντυπωσίασε στην 5η Ειδική ήταν ο αναβάτης της Sherco, Lorenzo Santolino, ο οποίος ήταν 4ος μπροστά από τον εργοστασιακό της KTM Sam Sunderland.

 

Ο μέχρι πρότινος πρώτος στη γενική κατάταξη, Xavier de Soultrait, ολοκλήρωσε στην 6η θέση αλλά έχασε μόλις μία θέση στη γενική κατάταξη και τώρα είναι 2ος μόλις 2:31 πίσω από τον Benavides.

 

Από την άλλη ο Cornejo έκανε άλμα από την 9η στην 3η θέση της κατάταξης, με διαφορά 3:42 από τον πρώτο, ενώ ο Toby Price είναι 1’’ μόλις πίσω του!

 

Οι διαφορές των πρώτων πέντε στη γενική κατάταξη είναι πολύ μικρές, με τον Sam Sunderland (5ος) να είναι 6 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο.

 

Από την πρώτη στιγμή του Dakar, ο οδηγός που ξεκινούσε μπροστά ή στις πρώτες θέσεις, αντιμετωπίζει προβλήματα και αυτό το μοτίβο συνεχίστηκε και χτες.

 

Ο Joan Barreda είχε πάρει την 4η Ειδική και ξεκίνησε πρώτος χτες, αλλά πολύ γρήγορα ένα λάθος στην πλοήγηση τον έκανε να χάσει πολύ χρόνο.

 

Χαμένος ήταν και ο Ricky Brabec που έδωσε περίπου 14 λεπτά στον Benavides. Τουλάχιστον κέρδισε μία θέση στην κατάταξη και ανέβηκε στην 14η.

 

Επιπλέον οι ελπίδες του Adrian Van Beveren (Yamaha) να παλέψει φέτος για μια θέση στο βάθρο δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα, με τον Γάλλο να χάνεται στην αρχή της Ειδικής και να χάνει 40 λεπτά!

 

Έτσι ο Ross Branch είναι η μοναδική ελπίδα της Yamaha για να βρεθεί στο βάθρο των νικητών, με τον οδηγό από την Μποτσουάνα να είναι 8ος στη γενική, με διαφορά 11 λεπτών από την κορυφή.

Επόμενο άρθρο »

Dakar ’21: Καθυστέρησε η έναρξη της 6ης Ειδική

« Προηγούμενο άρθρο

Σοκαρισμένοι στη Suzuki μετά την απόφαση του Brivio!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα