• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέα Yamaha Tracer 9 και Tracer 9 GT
Τεστ-Μοντέλα 18/11/2020 - 17:02

 Nέα TRACER 9 και TRACER 9 GT : Λογική και συναίσθημα σε πλήρη αρμονία

Περισσότερη δύναμη, χαμηλότερο βάρος, μεγαλύτερη ευελιξία

Δρόμοι της Ζωής

Οι "Δρόμοι της Ζωής" είναι η βασική ιδέα πίσω από την κατηγορία Sport Touring της Yamaha, η οποία απευθύνεται σε όλους τους αναβάτες που διψούν για περιπέτεια. Νέοι δρόμοι. Νέες εμπειρίες. Λίγα μέσα προσωπικής μεταφοράς μπορούν να συναγωνιστούν την μοτοσυκλέτα, στην αίσθηση απόλυτης ελευθερίας που προσφέρει στον αναβάτη. Και κανένα άλλο όχημα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό που προσφέρει η οδήγηση σε δύο τροχούς.

Κάθε Sport Touring μοτοσυκλέτα της Yamaha σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια εύκολη και προσιτή απόδραση από την καθημερινότητα, δίνοντας σε κάθε αναβάτη την ευκαιρία να αποδράσει από τη ρουτίνα και να βυθιστεί στα θαύματα του φυσικού περιβάλλοντος. Τώρα περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε όλοι έναν τρόπο να ξεφύγουμε άμεσα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να δημιουργήσουμε μια νέα πραγματικότητα, όπου θα μπορούμε να έχουμε τον πλήρη έλεγχο της ζωής μας και να την απολαμβάνουμε με όλες μας τις αισθήσεις.

Tracer 9
Tracer 9

Οι Δρόμοι της Ζωής προσφέρουν νέες δυνατότητες εξερεύνησης, νέες εμπειρίες ζωής, αλλά και την ευκαιρία απόκτησης νέων φίλων. Με πολλές δυνατότητες επιλογής ανάμεσα σε δίτροχα και τρίτροχα μοντέλα, η δυναμική κατηγορία Sport Touring της Yamaha έχει τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή μας, φέρνοντας τους μακρινούς τόπους πιο κοντά σε όλους.
 

Η πρώτη Tracer 900: Μια τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε "Sport" και "Touring"

Η πρώτη Yamaha Tracer 900 έφτασε στην Ευρώπη το 2015, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο πολλοί αναβάτες αντιλαμβάνονταν την κατηγορία των Sport Touring. Συνδυάζοντας τη συναρπαστική απόδοση μιας sport μοτοσυκλέτας με τη δυνατότητα για μακρινά ταξίδια και αποτελώντας το ιδανικό μέσο για μετακίνηση στην πόλη, η πρώτη Tracer 900 γνώρισε μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας πολλούς νέους πελάτες κάθε ηλικίας και με διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας.

Η Tracer 900 δεύτερης γενιάς παρουσιάστηκε το 2018, κάλυπτε τις προδιαγραφές EU4 και γρήγορα καταξιώθηκε στην αγορά ως το κορυφαίο μοντέλο Sport Touring, έχοντας τριπλάσιες πωλήσεις από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή της το 2019. Αυτή η ασύγκριτα ευέλικτη μοτοσυκλέτα θεωρείται πλέον από πολλούς το απόλυτο Sport Touring μοντέλο και κατέχει εξέχουσα θέση στη σειρά μοτοσυκλετών της Yamaha.
 

Η νέα TRACER 9: Η απόλυτη sport ευελιξία

Πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης Tracer, η Yamaha δημιούργησε νέες εκδόσεις αυτού του πολυδιάστατου μοντέλου, οι οποίες σχεδιάστηκαν για να επιβεβαιώσουν τη θέση της μοτοσυκλέτας, ως της πιο δημοφιλούς Sport Touring στην Ευρώπη και για να προσελκύσουν μια νέα γενιά αναβατών στην κατηγορία.

Ελαφρύτερη, πιο δυνατή, εξαιρετικά ευέλικτη και εξοπλισμένη πλέον, με την πιο προηγμένη τεχνολογία που έχει προσαρμοστεί ποτέ σε Sport Touring μοτοσυκλέτα της Yamaha, οι νέες TRACER 9 και TRACER 9 GT παραμένουν πιστές στη φιλοσοφία της "sport καρδιάς, ταξιδιάρικης ψυχής" που την έχει ανεβάσει στην κορυφή της κατηγορίας της. Με συναρπαστικές επιδόσεις σε συνδυασμό με βελτιωμένες δυνατότητες ταξιδιού και υψηλότερες συνολικά προδιαγραφές, αυτή η νέα μοτοσυκλέτα προσφέρει την απόλυτη sport ευελιξία.
 

Νέος κινητήρας CP3 890 κ.εκ. προδιαγραφών EU5: Πιο συναρπαστικός, πιο ευέλικτος, πιο αποδοτικός

Η νέα TRACER 9 είναι εφοδιασμένη με έναν πλήρως ανασχεδιασμένο κινητήρα CP3 890 κ.εκ. τύπου crossplane, ο οποίος είναι ελαφρύτερος, πιο ισχυρός και ακόμα πιο εξελιγμένος από τον προηγούμενο κινητήρα που είχε αλλάξει ριζικά την εικόνα της κατηγορίας Sports Touring. Η αρχιτεκτονική CP3 της Yamaha έβαλε τις βάσεις για έναν εντελώς νέο κινητήρα.

Πλήρως συμβατός με τις προδιαγραφές EU5, ο εξελιγμένος νέος 3-κύλινδρος εν σειρά κινητήρας προσφέρει αυξημένο κυβισμό 890 κ.εκ. χάρη στην αύξηση της διαμέτρου των κυλίνδρων κατά 3 χιλ. Αυτή η σημαντική αύξηση του κυβισμού προσέφερε μεγαλύτερη ροπή κατά 7%. Βασικό χαρακτηριστικό του νέου, μεγαλύτερου κινητήρα είναι ότι αυτή η πολύ υψηλότερη ροπή των 9,5 kg-m/93 Nm αποδίδεται στις 7.000 σ.α.λ., δηλαδή 1.500 σ.α.λ. χαμηλότερα από τη ροπή του προηγούμενου μοντέλου. Εξασφαλίζει εκπληκτική επιτάχυνση και γρήγορες προσπεράσεις. Εκτός από αυτή την αισθητή αύξηση της γραμμικής ροπής, η ισχύς του μεγαλύτερου κινητήρα 890 κ.εκ. έχει αυξηθεί κατά 4 ίππους σε σχέση με τον προηγούμενο κινητήρα και φτάνει τους 119 ίππους στις 10.000 σ.α.λ., γεγονός που καθιστά αυτή τη μοτοσυκλέτα την πιο συναρπαστική, αποδοτική και ευέλικτη στην κατηγορία της.

Ο πρώτος κινητήρας CP3 είναι γνωστός για τη γραμμική ροπή, την μεγάλη αξιοπιστία και την εκπληκτική ευελιξία του, που παρέχει στους αναβάτες μέγιστη οδηγική απόλαυση σε κάθε περιβάλλον, από ορεινά "στροφιλίκια" έως αυτοκινητόδρομους και πολυσύχναστους αστικούς δρόμους. Καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο επιτυχημένους και δημοφιλείς κινητήρες στην 65-χρονη ιστορία της Yamaha. Ταχύτερος, δυνατότερος και πιο εξελιγμένος, ο νέος κινητήρας της TRACER 9 αποτελεί άξιο διάδοχο του αρχικού κινητήρα, ενώ παράλληλα, παρά την αύξηση του κυβισμού, το βάρος του είναι κατά 1.700 γραμμάρια μικρότερο σε σχέση με του προηγούμενου μοντέλου, συμβάλλοντας στο αναβαθμισμένο κράτημα και την ευελιξία της νέας μοτοσυκλέτας.

 

Νέο πλαίσιο Deltabox από χυτό αλουμίνιο CF: Sport χειρισμός, αυξημένη σταθερότητα

Ελαφρύτερο, μικρότερων διαστάσεων και με καλύτερο κράτημα, το ολοκαίνουργιο πλαίσιο Deltabox της TRACER 9 είναι κατασκευασμένο από χυτό αλουμίνιο CF και προσφέρει απόλυτη sport ευελιξία σε συνδυασμό με εξαιρετική άνεση. Παρέχει στην μοτοσυκλέτα, τη δυνατότητα να αλλάζει "χαρακτήρα" ανάλογα με τη διάθεση του αναβάτη.

Μια ακόμη σημαντική βελτίωση που έγινε στο μοντέλο του 2021 είναι η αναθεωρημένη τοποθέτηση του νέου κινητήρα CP3 890 κ.εκ. σε πιο όρθια γωνία 52,3º, σε σύγκριση με τη γωνία 47,5º του προηγούμενου μοντέλου. Αυτές οι αλλαγές βελτιώνουν τη συνολική ισορροπία του ελαφριού πλαισίου από χυτό αλουμίνιο CF και παρέχουν καλύτερο έλεγχο του μπροστινού συστήματος, καθώς και αυξημένη πρόσφυση στις στροφές.

 

Μακρύτερο ψαλίδι υψηλής ακαμψίας: Μεγαλύτερη σταθερότητα, sport ευελιξία

Προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ακαμψία και τις μικρότερες διαστάσεις του νέου πλαισίου, η TRACER 9 εφοδιάστηκε με ένα πλήρως ανασχεδιασμένο, ελαφρύ ψαλίδι αλουμινίου που εδράζεται εντός της εξωτερικής δομής του πλαισίου, σε αντίθεση με τα εξωτερικά σημεία άρθρωσης του προηγούμενου μοντέλου. Παρόλο που στην εμφάνιση είναι σχεδόν ίδιο με αυτό που έχει τοποθετηθεί στην MT-09 του 2021, το ψαλίδι της TRACER 9 είναι μακρύτερο κατά 60 χιλ., με αποτέλεσμα το μεταξόνιο να ανέρχεται στα 1.500 χιλ., παραμένοντας ίδιο με αυτό της προηγούμενης Tracer 900.

 

Ικανότητα μεταφοράς τριών μεγάλων βαλιτσών Αυξημένη ευελιξία και χρηστικότητα

Για βελτιστοποίηση της ευελιξίας και του ταξιδιωτικού χαρακτήρα του, το νέο μοντέλο μπορεί να δεχτεί τρεις σκληρές βαλίτσες (δύο πλαϊνές και μία κεντρική), δίνοντας στην TRACER 9 τη δυνατότητα να κινηθεί με ασφάλεια, με οποιονδήποτε συνδυασμό αυτών των τριών βαλιτσών. Χάρη στο "πλευστό" σύστημα στήριξης των πλαϊνών βαλιτσών αυξάνεται η σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες και ελαχιστοποιείται η μετακίνηση των αποσκευών, ενώ η ενιαία περιμετρική χειρολαβή συνεπιβάτη διευκολύνει την τοποθέτηση της κεντρικής βαλίτσας. Χάρη στο χαμηλότερο βάρος και την αυξημένη αντοχή του, το ολοκαίνουριο πλαίσιο μπορεί να διαχειριστεί συνολικό ωφέλιμο φορτίο αναβατών και αποσκευών ίσο με 193 κιλά, που σημαίνει αύξηση της δυνατότητας μεταφοράς φορτίου κατά 7%.

Κορυφαία ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού: Αδρανειακή μονάδα μέτρησης (IMU) 6 αξόνων για απόλυτο έλεγχο

Η αδρανειακή μονάδα μέτρησης (IMU) 6 αξόνων της Yamaha αναπτύχθηκε αρχικά για την R1 και χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε μοτοσυκλέτα Sport Touring. Η μονάδα αυτή μετρά διαρκώς την επιτάχυνση της TRACER 9 προς όλες τις κατευθύνσεις (εμπρός-πίσω, πάνω-κάτω και αριστερά-δεξιά), καθώς και τη γωνιακή ταχύτητα ως προς το διαμήκη, τον εγκάρσιο και τον κατακόρυφο άξονα της μοτοσυκλέτας.

Από το 2015 που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην R1, αυτή η IMU 6 αξόνων αναπτύχθηκε περαιτέρω και αυτή που τοποθετήθηκε στη νέα TRACER 9 είναι μικρότερη κατά 50% και ελαφρύτερη κατά 40%. Η συσκευή IMU προηγμένης τεχνολογίας στέλνει συνεχώς δεδομένα στη μονάδα ECU, η οποία υπολογίζει όλα τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και ελέγχει αποτελεσματικά το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS) της νέας TRACER, καθώς επίσης και το σύστημα ελέγχου ολίσθησης (SCS), το σύστημα ελέγχου σούζας (LIF) και το σύστημα ελέγχου πέδησης (BC).

 

Σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS)

Εάν γίνει αντιληπτή οποιαδήποτε εν δυνάμει απώλεια πρόσφυσης του πίσω ελαστικού κατά την επιτάχυνση, η IMU στέλνει δεδομένα στην ECU, ώστε να ενεργοποιήσει το ευαίσθητο στην κλίση TCS και να περιορίσει προσωρινά την ισχύ του κινητήρα, μέχρι να αποκατασταθεί η πρόσφυση του πίσω ελαστικού. Αυτό το έξυπνο σύστημα επεμβαίνει σε τρία στάδια καθώς αυξάνεται η γωνία κλίσης, προσφέροντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον οδηγό της TRACER 9, όταν επιταχύνει σε βρεγμένο ή ολισθηρό οδόστρωμα.

 

Σύστημα ελέγχου ολίσθησης (SCS)

Εάν τα δεδομένα από την IMU ανιχνεύσουν πλαγιολίσθηση του πίσω ελαστικού, η ECU θα ρυθμίσει ανάλογα τα επίπεδα ισχύος έως ότου διασφαλιστεί η πλήρης ευστάθεια της μοτοσυκλέτας. Το SCS μπορεί να ρυθμιστεί σε τρία επίπεδα παρέμβασης ή και να απενεργοποιηθεί, εάν απαιτείται.

 

Σύστημα ελέγχου σούζας (LIF)

Το σύστημα LIF προσφέρει στον οδηγό αυξημένο έλεγχο του πλαισίου στη διάρκεια απότομης επιτάχυνσης, προσαρμόζοντας το βαθμό ανύψωσης του εμπρός τροχού μόλις τον ανιχνεύσει η μονάδα IMU. Όπως και το SCS, το σύστημα LIF διαθέτει τρία επιλέξιμα επίπεδα παρέμβασης και μπορεί επίσης να απενεργοποιηθεί από τον οδηγό.

 

Τρεις ρυθμίσεις λειτουργίας των συστημάτων TCS/SCS/LIF

Για να είναι καλύτερα κατανοητό και ευκολότερο στο χειρισμό για τον οδηγό, το σύστημα ελέγχου της TRACER 9 προσφέρει τρεις τρόπους λειτουργίας. Στον τρόπο λειτουργίας 1, τα συστήματα TCS, SCS και LIF ρυθμίζονται από προεπιλογή στο επίπεδο 1, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο παρέμβασης και έχει σχεδιαστεί για sport και επιθετική οδήγηση. Στον τρόπο λειτουργίας 2, τα συστήματα TCS, SCS και LIF ρυθμίζονται από προεπιλογή στο επίπεδο 2, που αντιστοιχεί σε μέτρια παρέμβαση και ταιριάζει σε πολλές διαφορετικές συνθήκες λειτουργίας. Τέλος, ο τρόπος λειτουργίας 3 είναι η χειροκίνητη επιλογή που επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει οποιονδήποτε συνδυασμό από τις τρεις ρυθμίσεις του TCS, και τις τρεις ρυθμίσεις ή την απενεργοποίηση του SCS, καθώς και τις τρεις ρυθμίσεις ή την απενεργοποίηση του LIF, προσφέροντας συνολικά 48 διαφορετικούς συνδυασμούς.

 

Σύστημα ελέγχου πέδησης (BC)

Η TRACER 9 είναι επίσης εξοπλισμένη με σύστημα ελέγχου πέδησης (BC) με δύο τρόπους λειτουργίας, που παρέχει αυξημένη ευστάθεια του πλαισίου σε περιπτώσεις φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης. Τα δεδομένα από την IMU αναλύονται διαρκώς. Όταν ασκηθεί υπερβολική πίεση στο εμπρός ή το πίσω φρένο από τον οδηγό, η πίεση διαμορφώνεται αυτόματα από το σύστημα BC.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει έναν από δύο τρόπους λειτουργίας: BC1 είναι ο στάνταρ τρόπος λειτουργίας με ενεργό ABS, που αποτρέπει το μπλοκάρισμα των τροχών στη διάρκεια φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης σε ευθεία. Στη ρύθμιση BC2, το σύστημα προσφέρει υψηλότερο βαθμό παρέμβασης ελέγχοντας την πίεση των φρένων όταν η IMU ανιχνεύει επικείμενη αστάθεια του πλαισίου, σε περιπτώσεις όπως απότομο φρενάρισμα σε στροφή.

 

Yamaha D-Mode: Τέσσερις τρόποι λειτουργίας για κάθε περίπτωση

Το σύστημα D-Mode της Yamaha προσφέρει στον αναβάτη της TRACER 9 συνολικά τέσσερεις τρόπους λειτουργίας, δηλαδή έναν παραπάνω από το προηγούμενο μοντέλο. Αυτές οι λειτουργίες αντιστοιχούν στις πολλές διαφορετικές συνθήκες οδήγησης που καλείται να αντιμετωπίσει μια Sport Touring μοτοσυκλέτα. Ο τρόπος λειτουργίας 1 είναι ιδανικός για άμεση και πιο επιθετική ανταπόκριση του κινητήρα. Ο τρόπος λειτουργίας 2 είναι μια γενική ρύθμιση για πολλές διαφορετικές περιπτώσεις και ο τρόπος λειτουργίας 3 παρέχει ομαλότερα χαρακτηριστικά για πιο χαλαρή οδήγηση, ενώ ο νέος τρόπος λειτουργίας 4 είναι τέλειος για οδήγηση σε συνθήκες βροχής.

 

Cruise Control: Για πιο απολαυστικά μεγάλα ταξίδια

Η TRACER 9 είναι πλέον εξοπλισμένη με σύστημα Cruise Control, παρόμοιο με αυτό που διέθετε το προηγούμενο μοντέλο GT το οποίο κάνει τις μεγαλύτερες διαδρομές ακόμα πιο χαλαρωτικές και απολαυστικές.

Το Cruise Control μπορεί να ενεργοποιηθεί κατά την οδήγηση με ταχύτητα 50 km/h όταν είναι επιλεγμένη η 4η σχέση στο κιβώτιο ή υψηλότερη. Μόλις επιλεγεί η επιθυμητή ταχύτητα πορείας, μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί σε στάδια των 2 χλμ./ώρα με ένα απλό πάτημα του διακόπτη ή με παρατεταμένο πάτημά του. Το σύστημα μπορεί να απενεργοποιηθεί αμέσως με χρήση των φρένων ή του συμπλέκτη ή με το κλείσιμο του γκαζιού.

 

Νέο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου: Αυξημένη αυτονομία πάνω από 350 χιλιόμετρα και καλύτερη απόδοση

Μια ακόμη σημαντική αλλαγή της TRACER 9 για το 2021 είναι το ολοκαίνουργιο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου με μπεκ ψεκασμού που έχουν τοποθετηθεί στην πλευρά της πεταλούδας του γκαζιού, σε αντίθεση με τον προηγούμενο σχεδιασμό, όπου τα μπεκ ήταν τοποθετημένα απευθείας στην κυλινδροκεφαλή. Μαζί με τα νέα, ελαφριά εσωτερικά εξαρτήματα του κινητήρα, το νέο σύστημα τροφοδοσίας βελτιώνει την αποδοτικότητα της καύσης, συμβάλλοντας στην κατά 9% αύξηση της οικονομίας καυσίμου και προσφέροντας σε αυτή τη Sport Touring μοτοσυκλέτα, διευρυμένη αυτονομία περισσοτέρων των 350 χιλιομέτρων με το ίδιο ρεζερβουάρ καυσίμου 18 λίτρων, χωρίς δηλαδή να προσθέτει μεγαλύτερο ρεζερβουάρ, άρα και περισσότερο βάρος.

 

Hλεκτρονικό σύστημα γκαζιού APSG: Βελτιωμένη αίσθηση και αξιοπιστία

Το ηλεκτρονικό γκάζι Yamaha Chip Controlled Throttle (YCC-T) της TRACER 9 διαθέτει προηγμένη τεχνολογία που προέρχεται από την R1M, με τη μορφή ενός νέου αισθητήρα θέσης στο γκριπ (APSG). Είναι ένα ride-by-wire σύστημα που συνεισφέρει στο μειωμένο συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας και προσφέρει βελτιωμένη αίσθηση και αξιοπιστία.

 

Νέα εισαγωγή και εξαγωγή υψηλότερης απόδοσης: Μειωμένο βάρος, αυξημένες συγκινήσεις!

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε μοτοσυκλέτας περιλαμβάνονται πολλές πληροφορίες για την απόδοσή της, αλλά οι αριθμοί από μόνοι τους δεν τα λένε όλα. Ο κινητήρας CP3 φημίζεται για το μεθυστικό μείγμα γραμμικής ροπής και μοναδικού ήχου της εξάτμισης, καθώς οι σχεδιαστές της Yamaha αφιέρωσαν πολύ χρόνο για να διασφαλίσουν ότι η εμπειρία οδήγησης της TRACER 9 θα είναι εξίσου συναρπαστική σε σε όλους τους ρυθμούς οδήγησης.

Η TRACER 9 είναι εξοπλισμένη με έναν νέο τύπο εξάτμισης 1,5 θαλάμων με δύο τελικά. Μαζί με τους ανασχεδιασμένους σωλήνες από ανοξείδωτο χάλυβα, η εξάτμιση ζυγίζει συνολικά 1.400 γρ. λιγότερο από αυτή του προηγούμενου μοντέλου, συμβάλλοντας σημαντικά στη συγκέντρωση των μαζών κοντά στο κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας, για ακόμα καλύτερο κράτημα και μεγαλύτερη ευελιξία.

 

Βελτιωμένο κιβώτιο ταχυτήτων με αναβαθμισμένο συμπλέκτη A&S: Καλύτερη αίσθηση, ομαλότερη αλλαγή ταχυτήτων

Η TRACER 9 είναι εξοπλισμένη με ελαφρώς υψηλότερη σχέση μετάδοσης στην 1η και 2η ταχύτητα, που ταιριάζει με την υψηλότερη ροπή εξόδου στις χαμηλότερες σ.α.λ. του νέου κινητήρα, ενώ η φουρκέτα αλλαγής ταχυτήτων έχει ανασχεδιαστεί για ομαλότερες αλλαγές. Πραγματοποιήθηκαν επίσης τροποποιήσεις στο συμπλέκτη A&S, για παράδειγμα χρήση νέου υλικού για τις πλάκες τριβής και ανανεωμένη γωνία εκκέντρου, για ελαφρύτερο τράβηγμα στη μανέτα και πιο ήρεμη συμπεριφορά του πλαισίου κατά το κατέβασμα ταχύτητας, με αποτέλεσμα πιο ομαλή, εύκολη και απολαυστική οδήγηση.

Yamaha Tracer 9 GT
Yamaha Tracer 9 GT

 

Βάσεις κινητήρα που σχεδιάστηκαν ειδικά γι΄αυτό το μοντέλο: Αυξημένη ευστάθεια με την μοτοσυκλέτα σε πλήρη φόρτωση

Αν και το πλαίσιο της TRACER 9 έχει ως βάση την MT-09, οι μηχανικοί της Yamaha ανέπτυξαν μια σειρά από εξαρτήματα ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο, τα οποία συμβάλλουν καθοριστικά στην επίτευξη εξαιρετικής ευστάθειας κατά την οδήγηση σε ευθεία, αλλά και μοναδικής ευελιξίας κατά την οδήγηση σε στροφές με τη μοτοσυκλέτα πλήρως φορτωμένη.

Οι ριζικά σχεδιασμένες για την TRACER 9 βάσεις κινητήρα αναπτύχθηκαν μέσω του προγράμματος Kanno Hyoka – δηλαδή, μέσω αξιολόγησης της απόδοσης της μοτοσυκλέτας με βάση τις απόψεις και τις παρατηρήσεις των αναβατών κατά τη διάρκεια οδηγικής δοκιμής. Με πιο φαρδιά κατασκευή που είναι μοναδική για την TRACER 9, τα πλευρικά στηρίγματα καθώς και η επάνω βάση του κινητήρα διασφαλίζουν το ρόλο του κινητήρα ως φέροντος δομικού στοιχείου του πλαισίου, παρέχοντας εξαιρετικά ισορροπημένη ακαμψία για βέλτιστη οδική συμπεριφορά, ακόμα και όταν μεταφέρεται συνεπιβάτης και τρεις σκληρές βαλίτσες.

 

Σχεδίαση νέας γενιάς: Ευέλικτη, μικρού μεγέθους και απέριττη εξωτερική σχεδίαση

Με εξ ολοκλήρου νέα εξωτερική σχεδίαση, η νέα TRACER 9 ανεβάζει την πιο δημοφιλή Sport Touring μοτοσυκλέτα της Ευρώπης σε νέο επίπεδο, προσφέροντας ένα πιο sport, δυναμικό και πολυδιάστατο πακέτο.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη διάταξη και το σχήμα του συστήματος τριών βαλιτσών, ενώ η συνολική εμφάνιση των δύο πλαϊνών και της κεντρικής βαλίτσας συμπληρώνει τον sport, δυναμικό χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της νέας TRACER 9 είναι το σχήμα βέλους που σχηματίζεται από τον ανεμοθώρακα, το φέρινγκ και το κάλυμμα του ρεζερβουάρ, το οποίο προσφέρει ένα δυναμικό, επιβλητικό νέο στυλ, ενώ οι διπλοί προβολείς LED μονής εστίασης, σε συνδυασμό με τον συνολικό φωτισμό LED και τις δύο οθόνες TFT, ενισχύουν την τεχνολογικά προηγμένη εμφάνιση και αναδεικνύουν τις υψηλές προδιαγραφές της TRACER 9.

 

Πλήρης φωτισμός LED: Εξαιρετική ορατότητα με δυναμικό νέο στυλ

Οι νέοι διπλοί "κρυφοί" προβολείς LED μονής εστίασης φιλοξενούνται στην εσοχή του αεροδυναμικού φέρινγκ, χαρίζοντας σε αυτή την Sport Touring μοτοσυκλέτα νέας γενιάς μια χαρακτηριστική, τολμηρή νέα εμφάνιση που τονίζει τον γνήσια δυναμικό και sport χαρακτήρα της. Ο ένας προβολέας LED προβάλλει τη μεσαία σκάλα και ο άλλος τη μεγάλη. Σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν εξαιρετικό φωτισμό με ομοιόμορφη εξάπλωση και ελαφρύ "σβήσιμο" στις άκρες, ώστε να μην κουράζονται τα μάτια του αναβάτη. Στο δυναμικό φέρινγκ περιλαμβάνονται και διπλά φώτα θέσης LED που ενισχύουν την επιβλητική παρουσία της TRACER 9.

Η ολοκαίνουργια σχεδίαση του πίσω φωτισμού LED αποτελεί την πεμπτουσία της TRACER, με ειδικά κομμένους εσωτερικούς φακούς για πιο απαλό πίσω φως και φως φρένων, με τρισδιάστατο εφέ που τονίζει το υπέρ-μοντέρνο στυλ της μοτοσυκλέτας. Ο πλήρης φωτισμός LED ολοκληρώνεται με τα μικρά και ελαφριά φλας LED.

 

Διπλή έγχρωμη οθόνη TFT 3,5 ιντσών: Σαφείς και ολοκληρωμένες πληροφορίες

Η ολοκαίνουργια διπλή οθόνη TFT πολλαπλών λειτουργιών 3,5 ιντσών εμφανίζει τις πληροφορίες με εξαιρετική ευκρίνεια και προσφέρει μια διαισθητική διασύνδεση αναβάτη, που διαχωρίζει τις κρίσιμες από τις λειτουργικές πληροφορίες.

Οι βασικές πληροφορίες λειτουργίας εμφανίζονται στην αριστερή οθόνη και περιλαμβάνουν έγχρωμο στροφόμετρο τύπου μπάρας, το χρώμα του οποίου αλλάζει ανάλογα με τις στροφές του κινητήρα, καθώς και ψηφιακό κοντέρ, δείκτη στάθμης καυσίμου, επιλεγμένη σχέση στο κιβώτιο και ενδεικτική λυχνία λειτουργίας του TCS. Η αριστερή οθόνη μπορεί να λειτουργήσει ως οθόνη ενδείξεων και ρύθμισης του συστήματος TCS, όπου ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει το επιθυμητό επίπεδο παρέμβασης για τα ηλεκτρονικά βοηθήματα που έχει στη διάθεσή του. Η δεξιά οθόνη χωρίζεται σε τέσσερα τμήματα, με κάθε ένα από αυτά να εμφανίζει μια σειρά πληροφοριών όπως συνολικό χιλιομετρητή, μετρητές ταξιδιού 1 και 2, θερμοκρασία περιβάλλοντος και πολλά άλλα.

 

Εξαιρετικά ελαφριοί τροχοί Yamaha SpinForged: Αυξημένη ευελιξία και ελαφρύτερος χειρισμός

Οι τροχοί 10 ακτίνων SpinForged και οι μεγάλης διαμέτρου άξονες που έχουν τοποθετηθεί στη νέα TRACER 9 είναι ελαφρύτεροι κατά 700 γραμμάρια από τους τροχούς του προηγούμενου μοντέλου. Αυτή η σημαντική μείωση του μη αναρτώμενου βάρους της μοτοσυκλέτας συμβάλλει θετικά στην ευελιξία, τον ελαφρύ χειρισμό του τιμονιού και την εξαιρετική απόδοση της ανάρτησης.

 

Βελτιστοποιημένες ρυθμίσεις ανάρτησης: Ομαλή, σταθερή και άνετη

Με πλήρη προσαρμοστικότητα και δυνατότητα γρήγορης ρύθμισης ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης και το μεταφερόμενο φορτίο, το νέο υψηλών προδιαγραφών πιρούνι 41 χιλ. της TRACER 9 είναι κοντύτερο από του προηγούμενου μοντέλου κατά 30 χιλ., ώστε να ταιριάζει με τον χαμηλότερο σωλήνα του αλουμινένιου πλαισίου.  

Με ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ, το σύστημα της πίσω ανάρτησης διαθέτει νέο μοχλικό που έχει ανασχεδιαστεί για μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου και για να ταιριάξει με την αναθεωρημένη σχεδίαση του πλαισίου και του ψαλιδιού.

 

Θέση οδήγησης για απόλυτο έλεγχο: Ρυθμιζόμενη για ιδανική προσαρμογή σε κάθε αναβάτη και σε διάφορες συνθήκες οδήγησης

Η ευρύχωρη και δυναμική θέση οδήγησης της TRACER 9 διασφαλίζει τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα άνεσης, ενώ τα εργονομικά της χαρακτηριστικά προσαρμόζονται εύκολα ανάλογα με τη σωματική διάπλαση και το στυλ οδήγησης του αναβάτη. Η νέα σέλα του οδηγού βρίσκεται 15 χιλ. χαμηλότερα από το προηγούμενο μοντέλο και ρυθμίζεται σε δύο θέσεις ως προς το ύψος, χωρίς τη χρήση εργαλείων. Περαιτέρω αλλαγές στα εργονομικά χαρακτηριστικά μπορούν να γίνουν με ρύθμιση των μαρσπιέ κατά 15 χιλ. επάνω ή κάτω, ενώ το τιμόνι μπορεί επίσης να μετακινηθεί προς τα εμπρός κατά 9 χιλ. και προς τα επάνω κατά 4 χιλ. με αναστροφή των καβαλέτων, προσφέροντας συνολικά 8 διαφορετικές θέσεις οδήγησης.

 

Μεγαλύτερος, πλήρως ρυθμιζόμενος ανεμοθώρακας: Αυξημένη άνεση, λιγότερη κόπωση

Για αυξημένη προστασία και μείωση της κόπωσης που προκαλεί η έκθεση του αναβάτη στις ριπές αέρα όταν ταξιδεύει σε μεγάλες αποστάσεις, η TRACER 9 είναι εξοπλισμένη με μεγάλο ανεμοθώρακα που μπορεί να ρυθμιστεί κατά 50 χιλ. συνολικά, σε 10 στάδια των 5 πέντε χιλιοστών. Οι μικρές και ελαφριές χούφτες συμβάλλουν επίσης στην προστασία από τον άνεμο και την κακοκαιρία.

 

Ακτινική κεντρική αντλία μπροστινού φρένου τύπου R1: Περισσότερη ισχύς με γραμμικό έλεγχο

Η TRACER 9 είναι κατασκευασμένη βάσει εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών και η ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα για το 2021 είναι το πρώτο Sport Touring μοντέλο της Yamaha που διαθέτει ακτινική κεντρική αντλία μπροστινού φρένου τύπου R1. Αυτό το υψηλής τεχνολογίας σύστημα πέδησης κατηγορίας supersport κατασκευάζεται από την Nissin και διαθέτει έμβολο που κινείται παράλληλα με τη διαδρομή της μανέτας του φρένου, προσφέροντας μια πιο γραμμική αίσθηση στο φρενάρισμα και καλύτερο έλεγχο.

 

Νέα ελαστικά Battlax T32: Άριστη απόδοση σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα

Τα νέα ελαστικά Sport Touring Battlax T32 αναπτύχθηκαν από την Yamaha σε συνεργασία με την Bridgestone, ειδικά για την TRACER 9. Στόχος του σχεδιασμού ήταν η δημιουργία ενός νέου ελαστικού που θα μπορεί να προσφέρει άριστη πρόσφυση σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, σε συνδυασμό με εξαιρετική ανθεκτικότητα και απόδοση κατά την οδήγηση σε ευθεία, ιδιότητες που ταιριάζουν με τον ευέλικτο χαρακτήρα αυτής της νέας Sport Touring μοτοσυκλέτας. Ο συνδυασμός ελαστικών 120/70ZR17 εμπρός και 180/55ZR17 πίσω παρέχει εξαιρετική πρόσφυση και ακρίβεια, ώστε ο αναβάτης της TRACER 9 να έχει στη διάθεσή του την απόλυτη sport ευελιξία, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

 

TRACER 9

 Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά

  •    - Νέος 3-κύλινδρος, 4-βάλβιδος, εν σειρά υδρόψυκτος κινητήρας 2ΕΕΚ, 890 κ.εκ. προδιαγραφών EU5
  •    - Μικρότερο βάρος και αυξημένη ισχύς σε όλο το εύρος των στροφών.
  •    - 7% αύξηση της μέγιστης ροπής στις χαμηλότερες σ.α.λ.
  •    - Αύξηση της μέγιστης ισχύος κατά 4 ίππους
  •    - Ελαφρύτερο και ανθεκτικότερο πλαίσιο Deltabox από χυτό αλουμίνιο CF
  •    - Συνολική μείωση βάρους 2 κιλά για μεγαλύτερη ευελιξία
  •    - Νέο ελαφρύ ψαλίδι αλουμινίου
  •    - Στυλ επόμενης γενιάς, τέλειος συνδυασμός sport και ταξιδιωτικών λειτουργιών
  •    - Πλήρης φωτισμός LED με "κρυφούς" προβολείς και μοναδικό πίσω φως TRACER
  •    - Συμπλέκτης ακριβείας A&S
  •    - Ελαφριά και μικρού μεγέθους μονάδα IMU 6 αξόνων, για πρώτη φορά σε Sport Touring μοτοσυκλέτα της Yamaha
  •    - Ευαίσθητα στην κλίση βοηθήματα για τον αναβάτη: Σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS), σύστημα ελέγχου ολίσθησης (SCS) και σύστημα ελέγχου σούζας (LIFt) με τρία επίπεδα παρέμβασης
  •    - ABS και σύστημα ελέγχου πέδησης (BC)
  •    - Προγράμματα λειτουργίας κινητήρα D-MODE κατ' επιλογή
  •    - Νέοι, εξαιρετικά χαμηλού βάρους τροχοί SpinForged 17 ιντσών με 10 ακτίνες
  •    - Πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι KYB® 41 χιλιοστών με βελτιστοποιημένες ρυθμίσεις
  •    - Ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ KYB® με ανανεωμένες ρυθμίσεις και νέο μοχλικό
  •    - Όργανα με διπλή έγχρωμη οθόνη TFT 3,5 ιντσών και απομακρυσμένο διακόπτη τιμονιού
  •    - Ακτινική κεντρική αντλία μπροστινού φρένου και δύο δίσκοι 298 χιλ.

 

Χρώματα, διαθεσιμότητα και τιμές της TRACER 9

Η νέα TRACER 9 θα είναι διαθέσιμη σε δύο νέα χρώματα. Το "Redline" είναι ένα τολμηρό, φωτεινό κόκκινο χρώμα που συμπληρώνει τον sport χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας, ενώ το "Tech Kamo" είναι ένα εντυπωσιακό γκριζοπράσινο χρώμα που αντικατοπτρίζει τις μεγάλες δυνατότητες της μοτοσυκλέτας στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων .

Οι παραδόσεις στους Επίσημους Συνεργάτες της Yamaha στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν το Μάρτιο του 2021. Οι τιμές διαφέρουν ανά περιοχή, γι' αυτό επικοινωνήστε με το διανομέα της Yamaha στη χώρα σας για αναλυτικές πληροφορίες.

  

 

Η νέα TRACER 9 GT: Οι απόλυτες προδιαγραφές στον βασικό εξοπλισμό

Η νέα TRACER 9 GT αποτελεί το μοντέλο με τις υψηλότερες προδιαγραφές στη σειρά Sport Touring της Yamaha για το 2021. Η μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με προηγμένες τεχνολογίες και πρόσθετο εξοπλισμό που παρέχουν ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση πολυτέλειας, για αυτούς που επιθυμούν το απόλυτο πακέτο Sport Touring ως βασικό εξοπλισμό.

 

Σκληρές πλαϊνές βαλίτσες: Πρόσθετη λειτουργικότητα με στυλ

Η TRACER 9 GT διατίθεται με ολοκαίνουριες σκληρές βαλίτσες στο βασικό της εξοπλισμό, που σημαίνει ότι είναι έτοιμη για τους "Δρόμους της Ζωής" από την πρώτη κιόλας μέρα. Κάθε βαλίτσα έχει επαρκή χώρο για ένα κράνος full-face και στηρίζεται στο ανθεκτικό χαλύβδινο υποπλαίσιο της μοτοσυκλέτας μέσω ενός πλήρως "πλευστού" συστήματος, που απορροφά τις παρεμβολές από τη ροή του αέρα και τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, προσφέροντας μια φυσική αίσθηση οδήγησης. Το χρωματιστά πλαϊνά καπάκια ταιριάζουν με το φινίρισμα της μοτοσυκλέτας και παρέχουν μια εξαιρετική ενιαία εμφάνιση.

 

Ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση KYB: Απόλυτη άνεση και ακρίβεια

Η Yamaha και η KYB ανέπτυξαν από κοινού το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο, ημι-ενεργό σύστημα ανάρτησης της TRACER 9 GT, το οποίο προσφέρει απόλυτη άνεση κατά την οδήγηση, αλλά και ιδανική πληροφόρηση από το οδόστρωμα. Επισήμως γνωστή ως KYB Actimatic Damper System (KADS), αυτή η υπερσύγχρονη ανάρτηση χαρακτηρίζεται από το κατά πολύ ευρύτερο πεδίο απόσβεσης σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα και μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες οδήγησης, προσφέροντας εξαιρετικό κράτημα.

Η χρήση αυτού του ημι-ενεργού συστήματος ανάρτησης έγινε δυνατή χάρη στη νέα μονάδα IMU της μοτοσυκλέτας, που συνεργάζεται τόσο με την ECU, όσο και με την υδραυλική μονάδα (HU) και τη μονάδα ελέγχου ανάρτησης (SCU), υπολογίζοντας τις βέλτιστες ρυθμίσεις της ανάρτησης, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης: μεγάλη ή μικρή ταχύτητα, βρεγμένος ή στεγνός δρόμος, ομαλό ή ανώμαλο οδόστρωμα, σόλο οδήγηση ή με συνεπιβάτη.

Το πλεονέκτημα της χρήσης συστήματος με ηλεκτρομαγνητικές βαλβίδες είναι ότι μπορεί να κάνει πολύ γρήγορες προσαρμογές στις ρυθμίσεις απόσβεσης και να διαχειριστεί τόσο μικρές όσο και μεγάλες αλλαγές. Αναλύοντας και υπολογίζοντας διαρκώς τα δεδομένα από τους 6 άξονες, η IMU ενεργοποιεί την προσαρμογή των ρυθμίσεων από τη μονάδα ECU, ώστε να διατηρηθεί η σταθερότητα του πλαισίου σε όλους τους ρυθμούς οδήγησης. Με αυτό τον τρόπο, το σύστημα KADS ενεργεί συμπληρωματικά των δεξιοτήτων του οδηγού και διασφαλίζει μια πιο απολαυστική και πλούσια εμπειρία Sport Touring οδήγησης.

Το KADS μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δύο λειτουργίες: Η sport λειτουργία A-1 σχεδιάστηκε για να προσφέρει πιο σκληρή και άμεση ρύθμιση της ανάρτησης, για γρήγορη οδήγηση σε στεγνούς δρόμους. Διαχειρίζεται επίσης, τη λειτουργία της ανάρτησης σε βρεγμένο οδόστρωμα. Η λειτουργία Α-2 έχει σχεδιαστεί για καλύτερη προσαρμοστικότητα και άνεση όταν η μοτοσυκλέτα κινείται σε σκληρά και ανομοιόμορφα εδάφη, αποτελώντας την ιδανική επιλογή για μακρινά και πιο χαλαρά ταξίδια.

 

Σύστημα γρήγορου ανεβάσματος και κατεβάσματος ταχυτήτων Quick Shift (QSS): Ομαλότερη και ταχύτερη αλλαγή ταχυτήτων

Για ανεβάσματα και κατεβάσματα ταχυτήτων χωρίς τη χρήση συμπλέκτη, η TRACER 9 GT είναι εξοπλισμένη με το νέο Quick Shift System (QSS). Ένας αισθητήρας στον άξονα αλλαγής ταχυτήτων ανιχνεύει την κίνηση στο μοχλό και η ECU μειώνει τη ροπή που διοχετεύεται στο κιβώτιο, ώστε να επιτραπούν ομαλές και γρήγορες αλλαγές, τόσο στο ανέβασμα όσο και στο κατέβασμα ταχυτήτων.

 

Φώτα στροφής LED: Αυξημένη ορατότητα με λιγότερη κόπωση του αναβάτη

Η TRACER 9 GT είναι εξοπλισμένη με ένα υπερσύγχρονο, ευφυές σύστημα φώτων στροφής, που είναι προγραμματισμένο για να φωτίζει μπροστά στο δρόμο όταν η μονάδα IMU ανιχνεύσει κλίση της μοτοσυκλέτας άνω του 7º, με την ταχύτητα να είναι τουλάχιστον 5 χλμ./ώρα.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό αυτής της σχεδίασης φώτων στροφής LED είναι ότι η υψηλή υπολογιστική ταχύτητα και επεξεργαστική ισχύς της IMU επιτρέπουν στο σύστημα να αυξάνει τη φωτεινότητα των φώτων στροφής όσο αυξάνεται η γωνία κλίσης, προσφέροντας στον αναβάτη ένα ευκρινές οπτικό πεδίο όταν οδηγεί τη νύχτα. Η TRACER 9 GT είναι μόλις η δεύτερη μοτοσυκλέτα της Yamaha με φώτα στροφής μετά την FJR1300AE, αλλά, σε αντίθεση με το σύστημα της FJR που περιλάμβανε τρία φώτα LED σε κάθε πλευρά του φέρινγκ, ο σχεδιασμός της TRACER 9 GT περιλαμβάνει μόνο ένα λαμπτήρα LED που έχει τοποθετηθεί πάνω από κάθε φως θέσης.

 

Θερμαινόμενα γκριπ: Οδηγική άνεση για όλες τις εποχές

Ο ψυχρός αέρας κρυώνει τα χέρια του αναβάτη και δημιουργεί μια δυσάρεστη αίσθηση ακόμα και σε μια δροσερή καλοκαιρινή μέρα. Για αυτό και τα θερμαινόμενα γκριπ της TRACER 9 GT μπορούν να ρυθμιστούν σε μία από δέκα θέσεις μέσω ενός περιστρεφόμενου διακόπτη, ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη θερμοκρασία. Τα ειδικά διαμορφωμένα γκριπ έχουν πιο λεπτό καουτσούκ που επιτρέπει την αποτελεσματική μετάδοση της θερμότητας, ώστε να διατηρούνται ζεστά τα χέρια του οδηγού ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

 

Αποκλειστικά χρώματα και γραφικά: Κορυφαία εμφάνιση και αίσθηση

Η μοναδική TRACER 9 GT δεν προσφέρεται μόνο στα χρώματα του βασικού μοντέλου, αλλά και στο αποκλειστικό χρώμα Icon Performance της Yamaha που είναι εμπνευσμένο από την R1M, τη μοτοσυκλέτα που πρωτοστάτησε στη χρήση προηγμένων ηλεκτρονικών τεχνολογιών όπως αυτές που συνοδεύουν αυτή την κορυφαία Sport Touring μοτοσυκλέτα.

 

Διαθεσιμότητα

Οι παραδόσεις στους Επίσημους Συνεργάτες της Yamaha στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν το Μάρτιο του 2021. Οι τιμές διαφέρουν ανά περιοχή, γι' αυτό επικοινωνήστε με το διανομέα της Yamaha στη χώρα σας για αναλυτικές πληροφορίες.

 

Γνήσια Αξεσουάρ Yamaha και είδη ένδυσης MT

Η Yamaha προσφέρει μια εκλεκτή ποικιλία Γνήσιων Αξεσουάρ σχεδιασμένων ειδικά για τη νέα TRACER 9 και TRACER 9 GT, που επιτρέπουν σε κάθε αναβάτη να δημιουργήσει τη δική του μοτοσυκλέτα. Η συνεχώς εξελισσόμενη σειρά προϊόντων περιλαμβάνει τόσο εξαρτήματα που βελτιώνουν τις επιδόσεις της μοτοσυκλέτας και την προστασία και άνεση του οδηγού, όσο και αξεσουάρ αισθητικής αναβάθμισης που ομορφαίνουν ακόμα πιο πολύ τη μοτοσυκλέτα.

 

Εφαρμογή MyGarage

Πριν από την αγορά της νέας TRACER 9 και TRACER 9 GT, οι πελάτες μπορούν να δημιουργήσουν εικονικά την μοτοσυκλέτα των ονείρων τους με την εφαρμογή MyGarage της Yamaha, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν και να αφαιρούν αξεσουάρ και να προβάλλουν το τελικό αποτέλεσμα από κάθε γωνία. Αφού επιλέξει τις τελικές προδιαγραφές, ο πελάτης μπορεί να στείλει το επιθυμητό πακέτο με e-mail στον Επίσημο Συνεργάτη Yamaha της επιλογής του, ο οποίος θα τοποθετήσει τα επιλεγμένα Γνήσια Αξεσουάρ στη νέα μοτοσυκλέτα.

Η σειρά ειδών ένδυσης της Yamaha περιλαμβάνει πολυάριθμα προϊόντα, από υφασμάτινα και δερμάτινα μπουφάν με θωράκιση εγκεκριμένη βάσει CE, έως είδη καθημερινής ένδυσης όπως t-shirt, γυαλιά ηλίου, καπέλα και πολλά άλλα. Στη συλλογή προστίθενται συνεχώς νέα προϊόντα. Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα Γνήσια Αξεσουάρ και είδη ένδυσης της Yamaha, επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.yamaha-motor.eu/gr/el/

 

MyRide

Η εφαρμογή MyRide της Yamaha δίνει σε κάθε αναβάτη τη δυνατότητα να αξιοποιήσει στο έπακρο τις διαδρομές του με την TRACER 9 ή TRACER 9 GT. Η εφαρμογή, η οποία διατίθεται για συσκευές iOS και Android, παρακολουθεί και αποθηκεύει κάθε διαδρομή καθώς και φωτογραφίες που προσθέτει ο χρήστης, προσφέροντάς του τη δυνατότητα να μοιράζεται τις διαδρομές με τους φίλους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, ο χρήστης αποκτά τη δυνατότητα να προβάλει τα στατιστικά στοιχεία της διαδρομής του, όπως συνολική απόσταση, υψόμετρο, μέγιστη ταχύτητα, μέση ταχύτητα, επιτάχυνση και γωνία κλίσης, και στη συνέχεια να τα συγκρίνει με τους άλλους αναβάτες.

 

Επόμενο άρθρο »

Nέα Yamaha Tracer 7 GT

« Προηγούμενο άρθρο

Nέα μοντέλα BMW R nineT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα