• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ducati: To “οπλοστάσιό” της για τα SBK του 2010
Ο Haga φαβορί για τον τίτλο (πάλι). Θα τα καταφέρει επιτέλους;
Νέα 23/02/2010 - 18:36

Αξιοσημείωτο το ρεκόρ που κατέχει ο Noriyuki Haga: Είναι ένας από τους πιο πετυχημένους αναβάτες στην ιστορία των SBK (τρίτος πολυνίκης), αλλά και από τους πιο... διψασμένους για τίτλος. 6-7-2-4-3-3-3-2-3-2.

Αυτές είναι οι θέσεις που έχει τερματίσει τα τελευταία χρόνια. Πολλοί πιστεύουν ότι το 2010 θα είναι η χρονιά που ο Ιάπωνας θα πάρει την κούπα – άλλοι τόσοι όμως πίστευαν το ίδιο για το 2009.

Βέβαια, φέτος, το εμπόδιο που ακούει στο όνομα Ben Spies, μετακόμισε στα motoGP, όμως ακόμα κι έτσι τα πράγματα δεν μοιάζουν ρόδινα για τον “Nitro Nori”. Άλλο ένα οξύμωρο, είναι και το γεγονός πως, παρόλο που έχει πάρει 41 νίκες, μόνο σε 7 αγώνες κατάφερε να πάρει pole position. Ταυτόχρονα, οι επιδόσεις του στις πρόσφατες δοκιμές δεν ήταν και οι καλύτερες.

Σίγουρα ο Haga έχει ωριμάσει τα τελευταία χρόνια, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. Όμως, ο γεννημένος το 1975, αναβάτης σίγουρα έχει αρχίσει να νιώθει πως τον πιέζει τώρα πια και ο χρόνος.

 

Στην άλλη πλευρά του box της Ducati Xerox, υπάρχει ένας τύπος που ονομάζεται Michel Fabrizio: Τεράστια βελτίωση το 2009 και ταχύτερος χρόνος στις δοκιμές του Phillip Island. Με τρεις νίκες στο ενεργητικό του πέρσι, ο Ιταλός μπορεί να θεωρείται ένα καλό χαρτί στα χέρια της Ducati – ή η Ducati να θεωρείται ένα καλό χαρτί στα χέρια του Ιταλού. Διαλέγετε και παίρνετε.

Πέρσι, ο Fabrizio είχε πλησιάσει επικίνδυνα τον Haga στο μέσον της σεζόν, όμως το μέτριο ξεκίνημά του τον είχε βγάλει εκτός παιχνιδιού για τον τίτλο. Ο Michel θα πρέπει να έχει τον νου του να μην επαναλάβει τα περσινά λάθη.

 

Παράλληλα με την Xerox Ducati, υπάρχουν και πολλές δορυφορικές ομάδες. Και, όπως καταλαβαίνετε, όσο περισσότερες Ducati συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για το Ιταλικό εργοστάσιο να μπει στην δεκάδα.

Το 2009, οι πιό πετυχημένες δορυφορικές ομάδες ήταν οι Sterilgarda, Guandalini και DFX. Φέτος θα έχουμε και την Althea Racing. Η τελευταία δεν είναι καινούργια στα SBK, αφού τις προηγούμενες δύο σεζόν έτρεχε με Honda. Εκτός από την συμφωνία της με την Ducati, η Althea Racing είδε και τα έσοδά της ν΄ αυξάνονται.

Αυτό της δίνει την δυνατότητα να έχει δύο μοτοσυκλέτες, αλλά και δύο διάσημα ονόματα στις τάξεις της: Τον Carlos Checca και τον Shane Byrne. Ο Byrne ανέβασε ρυθμό στο δεύτερο μισό του 2009 και φέρνει στην ομάδα κάμποση από την τεχνογνωσία που απόκτησε στην Sterilgarda Ducati.

O Checca απ' την πλευρά του δεν έχει ούτε διετία που ήρθε στα SBK και πρωταγωνιστεί συνεχώς. Τόσο αυτός, όσο και ο Byrne ήταν πολύ γρήγοροι στις επίσημες δοκιμές και σε κάθε περίπτωση είναι ικανοί να τερματίζουν μέσα στις τρεις πρώτες θέσεις κάθε σκέλους.

 

H Borciani Racing (πρώην Sterilgarda Ducati) και η Guandalini Racing, ένωσαν τις δυνάμεις τους (οικονομική κρίση γαρ...) και έφτιαξαν μια νέα ομάδα, την B&G Racing. Αρχικά μιλούσαν με την Aprilia για να φτιάξουν δορυφορική ομάδα για το εργοστάσιο του Noale, όμως τελικά ο Jacub Smrz θα κάθεται πάνω σε μια Ducati 1098R. Ο Τσέχος έβαλε καλές βάσεις πέρσι και αυτό που του μένει είναι ν' αποδείξει πως έχει μέλλον στους αγώνες.

 

Πάμε τώρα στην DFX Corse, η οποία έκλεισε με τον Lorenzo Lanzi (πρώην εργοστασιακό αναβάτη με τρεις νίκες στο ενεργητικό του) μιας και ο άτυχος Regis Laconi δεν θα μπορέσει τελικά ν΄ αγωνιστεί. Ο Γάλλος τα πήγαινε πολύ καλά μέχρι πριν τον σοβαρό τραυματισμό του στο Kyalami.

 

Τέλος, η νεότερη ομάδα όλων, είναι η Supersonic Ducati. Θα μπει στο παιχνιδι από τον αγώνα της Πορτογαλίας, έχοντας στις τάξεις της τον Luca Scassa.

 

Συνοπτικά, οι ομάδες με Ducati στα SBK και οι αναβάτες:

Ducati Xerox: Noriyuki Haga, Michel Fabrizio

Althea Racing: Carlos Checa, Shane Byrne

B&G Racing: Jakub Smrz

DFX Corse: Lorenzo Lanzi

Supersonic Racing: Luca Scassa

Επόμενο άρθρο »

Χορηγός του Rossi, εμπλέκεται σε σκάνδαλο!

« Προηγούμενο άρθρο

Δοκιμές Moto2: Ραντεβού στο Misano

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα