• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi – Stoner: Δηλώσεις πριν τις δοκιμές της Sepang
Πρόγευση μάχης από δύο εκ των μονομάχων των motoGP!
Νέα 22/02/2010 - 15:29

“Είμαι ο Valentino Rossi. Αν μένω στα motoGP είναι γιατί θέλω να κερδίσω. Όταν δω ότι αυτό δεν μου είναι εφικτό, θα πάω σπίτι μου ν' ασχοληθώ με τον κήπο μου”. Αυτές οι κουβέντες, ειδικά από τα χείλια του Rossi δίνουν μια φανερή εικόνα για το τί πρόκειται να δούμε το 2010 στα motoGP.

Ο Ιταλός παγκόσμιος πρωταθλητής πάντως, αναφέρει ότι ένας πιθανός 10ος παγκόσμιος τίτλος θα είναι “άλλος ένας” στους εννιά που ήδη κατέχει:

“Ναι, το '10' είναι καλός αριθμός – αλλά έχουμε ήδη 9. Θα είναι λοιπόν άλλος ένας τίτλος, ανάμεσα στους πολλούς που έχουμε και καθένας έχει τη δική του ιστορία.”

Ο Rossi έχει πάρει τίτλους στα GP125, GP250 και επτά στα motoGP, ενώ είναι κάτοχος και τριών ρεκόρ με 77 νίκες στη μεγάλη κατηγορία και 128 podiums. Το μόνο που θέλει τώρα, είναι και ένας 8ος τίτλος για να ισοφαρίσει τον Giacomο Agostini. Βέβαια, για να ισοφαρίσει όλα τα ρεκόρ του “Ago”, ο Rossi θέλει κάμποσο δρόμο ακόμα, αφού ο Agostini έχει κατακτήσει 15 τίτλους συνολικά (σε όλες τις κατηγορίες). Άλλωστε και ο ίδιος ο Valentino έχει παραδεχτεί πως οι 122 νίκες του Agostini είναι μια πολύ ψηλή κορφή:

“Το να ισοφαρίσω το ρεκόρ του Agostini είναι κάτι παραπάνω από στόχος: είναι όνειρο ζωής”, λέει ο Rossi, ο οποίος θα ξεκινήσει το 15ο πρωτάθλημα της καριέρας του στις 11 Απρίλη στο Κατάρ, με 103 νίκες στο παλμαρέ του – έξι από αυτές το 2009.

Ο Valentino, που έγινε 31 ετών στις 16 Φλεβάρη, θεωρεί ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστικός για 2-3 χρόνια ακόμα, όμως ξεκαθάρισε ότι θα αποσυρθεί μόλις νιώσει ότι δεν μπορεί πια να είναι στην πρώτη γραμμή των διεκδικητών που παγκόσμιου τίτλου:

“Ελπίζω πως είμαι ακόμα στα καλύτερά μου. Τα κίνητρά μου είναι το ίδιο ισχυρά, το κορμί μου δουλεύει πολύ καλά και αν όλα συνεχίσουν έτσι, νομίζω ότι θα μπορώ να είμαι στο παιχνίδι του motoGP για τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια. Σε κάθε περίπτωση όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Έχω κερδίσει πολλούς αγώνες και πολλούς τίτλους. Όταν δω ότι δεν μπορώ πλέον να το κάνω, θα πάω σπίτι μου.”

 

Η αλήθεια, πάντως, είναι πως μάλλον η... κηπουρική θα περιμένει κάμποσο, ειδικά αν κρίνει κανείς από τις επιδόσεις του Valentino στις πρώτες δοκιμές που έγιναν πριν λίγο καιρό.

Εκεί, έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο και οι Jorge Lorenzo, Casey Stoner και Dani Pedrosa. Μαζί με τον Rossi, αποτελούν το “χρυσό πακέτο” του motoGP, αφού έχουν κερδίσει όλους σχεδόν τους αγώνες (πλην τριών) από το 2007, όταν ξεκίνησε η εποχή των 800cc.

“Πιστεύω ότι εμείς οι τέσσερις έχουμε μια κεκτημένη ταχύτητα για την ώρα. Βέβαια η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει καν και έχουμε και αναβάτες απ' τους οποίους περιμένουμε πολλά – ο Spies για παράδειγμα, αλλά και ο Simoncelli. Επίσης υπάρχουν και άλλοι, που είχαν προβλήματα το 2009 και θέλουν να δείξουν πως παραμένουν αξιόμαχοι, όπως ο Dovizioso σχολίασε ο Rossi.

 

O Casey Stoner από την πλευρά του, βλέπει στο πρόσωπο του Rossi έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Ο Αυστραλός, παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007, ήταν δεύτερος στις δοκιμές της Sepang – κοντά πάντως στον Ιταλό.

“Έχω παρατηρήσει τον Valentino μερικές φορές στην πίστα. Οδηγεί στο όριο, αλλά με πολύ ξεκάθαρο τρόπο και δείχνει ότι ελέγχει τα πάντα στην μοτοσυκλέτα, χωρίς να ζορίζεται. Δείχνει να είναι σε πολύ καλή φόρμα και φυσικά θα είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Ωστόσο, όπως είδατε πέρσι, όταν το πρωτάθλημα φτάσει να παίζεται στο όριο, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Οπότε, δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε τις εξελίξεις.”

Ο Stoner, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από εκείνη την περίεργη αναιμία πέρσι, κατάφερε τελικά να τερματίσει τέταρτος, παρόλο που δεν έτρεξε καθόλου σε τρεις αγώνες. Ο νεαρός δείχνει να πειράζεται όταν στην κουβέντα μπαίνει ο όρος “φαβορί”:

“Δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις πριν η σεζόν φτάσει στα μισά της, πόσο μάλλον τώρα που δεν έχουμε κάνει ούτε τον πρώτο αγώνα. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με το επίπεδο στο οποίο έχουμε φτάσει σαν ομάδα. Έχουμε έναν πολύ καλό ρυθμό και μας λείπουν μερικά δεκατάκια στον χρόνο μας” κατέληξε ο Stoner.

 

Ραντεβού λοιπόν στην πίστα της Sepang για τις επίσημες δοκιμές, στο τέλος της βδομάδας!

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Όλα έτοιμα για τις δεύτερες δοκιμές της σεζόν

« Προηγούμενο άρθρο

Rizla Suzuki: Έρχεται ο νέος κινητήρας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα