• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Portimao Test: 1η ημέρα
Λίγοι έχουν transponders, 1ος ο Aleix Espargaro
Νέα 08/10/2020 - 12:32

Η πρώτη ημέρα των δοκιμών του MotoGP στην πίστα του Portimao ολοκληρώθηκε χτες σε πολύ καλές  συνθήκες πίστας, με ζέστη και ήλιο.

 

Δοκιμαστές και οδηγοί των εργοστασίων χρησιμοποίησαν την πρώτη ημέρα για να μάθουν την πίστα όπου θα ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν στις 22 Νοεμβρίου.

 

Οι πρώτες εντυπώσεις τους είναι ότι πρόκειται για μια ωραία αλλά δύσκολη πίστα, με τον Valentino Rossi να λέει χαρακτηριστικά ότι ήταν «γλυκιά» αλλά και «τρομακτική».

 

Πάντως η γενικότερη πρώτη αίσθηση των οδηγών είναι ότι το Portimao φαίνεται να ταιριάζει καλύτερα στην Μ1.

 

Στους χρόνους, λίγοι οδηγοί είχαν transponders στις μοτοσυκλέτες τους έτσι ώστε να καταγράφονται οι χρόνοι των γύρων τους.

 

Την πρώτη θέση πήρε η Aprilia του Aleix Espargaro, ο οποίος ήταν και ο μόνος από τους οδηγούς που συμμετέχουν ως κανονική συμμετοχή στο Πρωτάθλημα με την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα του.

 

Οι υπόλοιποι – λόγω κανονισμών – ήταν στην πίστα με Superbikes μοτοσυκλέτες του εργοστασίου τους, με εξαίρεση τους αναβάτες της ΚΤΜ.

 

Οι τελευταίοι, μιας και η KTM δεν έχει Superbike στη γκάμα της, είχαν μοτοσυκλέτες άλλου κατασκευαστή χωρίς διακριτικά.

 

Οι δοκιμαστές των εργοστασίων είχαν στη διάθεσή τους τις πρωτότυπες, πειραματικές μοτοσυκλέτες τους.

 

Πίσω από τον Aleix Espargaro ήταν ο Bradley Smith αλλά με τη διαφορά των δυο οδηγών της Aprilia να είναι στο ένα δευτερόλεπτο περίπου!

 

Ακολούθησαν οι δοκιμαστές των άλλων εργοστασίων, με τον Stefan Bradl στην 3η θέση, τον Michele Pirro πίσω του και τον Dani Pedrosa να κερδίζει για μερικά χιλιοστά τον Sylvain Guintoli.

 

Στην πίστα για πρώτη φορά μετά τις δοκιμές του Φλεβάρη στην Sepang ήταν και ο Jorge Lorenzo, αλλά με την Μ1 του 2019. Ο Ισπανός ήταν τελευταίος στη λίστα με τους χρόνους.

 

Ο Aleix Espargaro πήρε την πρώτη θέση με χρόνο 1:40,170 ενώ ο Jorge ήταν τελευταίος με διαφορά σχεδόν πέντε δευτερόλεπτα από το χρόνο αυτό.

 

Πέρυσι, ο Jonathan Rea που αγωνίζεται στα SBK-Motul έπαιρνε την pole στο Portimao με χρόνο 1:40,372 πάνω στην Kawasaki του.

Επόμενο άρθρο »

Michelin: Ιδιαίτερη προσοχή στο Le Mans!

« Προηγούμενο άρθρο

Fabio Quartararo Φωτογραφικό αφιέρωμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα