• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δοκιμές Moto2 στην Catalunya
Καλυτέρεψε ο καιρός – Γρήγορος ο Roberto Rolfo
Νέα 18/02/2010 - 14:54

Μουσκεμένες ήταν οι δοκιμές για τις κατηγορίες Moto2 και 125cc στην πίστα του Montmelo – τουλάχιστον το πρωί, γιατί προς το μεσημεράκι ο καιρός καλυτέρεψε και οι αναβάτες μπόρεσαν να κάνουν μερικούς γύρους.

 

Μέχρι τη 1 το μεσημέρι, το δίδυδο της ομάδας Italtrans STR, οι Roberto Rolfo και Robertino Pietri, ήταν οι μοναδικοί αναβάτες της Moto2, που βγήκαν στην πίστα. Βεβαίως, στη συνέχεια, όσο η πίστα στέγνωνε ακολούθησαν οι περισσότεροι αναβάτες, μέχρι και τις 5 το απόγευμα, που ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα των δοκιμών.

 

Ο Rolfo ήταν αυτός που έγραψε τον καλύτερο χρόνο, με 1’51.3, σε μία μέρα όμως που τα απόλυτα γυρολόγια ήταν σε δεύτερη μοίρα. Οι ομάδες ακόμα δεν έχουν τελειοποιήσει τα τετράχρονα πρωτότυπά τους, για τη μεσαία κατηγορία και ήταν ικανοποιημένα που έγραψαν γύρους μέσα στην πίστα, προσπαθώντας να καταλάβουν και να βελτιώσουν τις μοτοσυκλέτες τους. Ο κινητήρας της Honda, που θα χρησιμοποιήσουν όλες οι ομάδες της Moto2, ακόμα δεν έχει παραδωθεί. Αυτό θα γίνει στις δοκιμές της Valencia (1-3 Μαρτίου), όπου οι χρόνοι αναμένονται ακόμα καλύτεροι.

Moto2 2
Moto2 2

 

Ο Rolfo ολοκλήρωσε 35 γύρους, ενώ ο team mate του, Pietri, μόλις 4 λόγω μηχανικού προβλήματος. Ο Alex Debón της ομάδας Aeroport de Castelló έγραψε 12 γύρους με τη μοτοσυκλέτα της FTR. Το δίδυμο της ομάδας Technomag CIP, Dominique Aegerter (1’53.4) και Shoya Tomizawa (1’52.7) έγραψε τους περισσότερους γύρους από όλους, με 38 και 36 αντίστοιχα, δοκιμάζοντας για δεύτερη φορά τις μοτοσυκλέτες της Suter. Οι δύο αναβάτες επικεντρώθηκαν στη ρύθμιση του συμπλέκτη και στην εύρεση μιας σωστής θέσης οδήγησης, στα πρωτότυπά τους.

Moto2 3
Moto2 3

 

Ο Scott Redding δοκίμασε για πρώτη φορά τη μοτοσυκλέτα της Suter, με την οποία θα αγωνιστεί το 2010 για λογαριασμό της ομάδας Marc VDS Racing. Ο Βρετανός αναβάτης περίμενε μέχρι το απόγευμα για να στεγνώσει πίστα και έγραψε 7 γύρους με slick ελαστικά, κινούμενος σταθερά στο όριο του 1’57”, δηλώνοντας ικανοποιημένος από τη μοτοσυκλέτα του. Ο Vincent Lonbois, ο team mate του Redding δοκίμασε και αυτός το πρωτότυπο της Suter, για 34 γύρους, πραγματοποιώντας καλύτερη επίδοση, 1’54.4.

 

Ο Thomas Lüthi (Interwetten Moriwaki Racing) έγραψε 8 γύρους, ενώ το δίδυμο της Blusens-STX, Mashel Al Naimi (1’56.2) και Yonny Hernández (2’00.8) ολοκλήρωσαν 20 και 13 γύρους, αντίστοιχα. Ο Yannick Guerra της ομάδας G22 HolidayGym έγραψε 20 γύρους, ενώ ο team mate του, Fonsi Nieto, μόλις 5. Οι αναβάτες της Jack&Jones by A. Banderas, Kenny Noyes και Joan Olivé οδήγησαν κι αυτοί για 5 μόνο γύρους, στο τέλος της πρώτης μέρας δοκιμών. Το δίδυμο της Pons Kalex, Axel Pons και Sergio Gadea έργαψαν χρόνους, 1’56.3 και 1’56.2, αντίστοιχα.

 

Αρκετοί αναβάτες δε βγήκαν καθόλου από τα box των ομάδων τους, την Τετάρτη. Αυτοί ήταν οι Raffaele de Rosa και Yuki Takahashi, της Tech 3 και Mike di Meglio και Julián Simón, της Mapfre Aspar. Επίσης, οι Stefan Bradl (Viessman Kiefer Racing), Karel Abraham (Cardion AB Motoracing) και Alex Baldolini (Caretta Technology Race Dept) είχαν εξ αρχής αποφασίσει να πραγματοποήσουν δοκιμές μόνο την Πέμπτη και την Παρασκευή, οπότε ούτε αυτοί εμφανίστηκαν την πρώτη μέρα.

 

Για τα 125cc, το δίδυμο της Derbi Bainet, Efrén Vázquez (2’01.9, 28 γύροι) και Pol Espargaró (2’03.5, 18 γύροι) ήταν οι ταχύτεροι της Τετάρτης, ακολουθούμενοι από τον Marc Márquez (Red Bull Ajo Motorsport), που έγραψε καλύτερο χρόνο 2’05.1, μέσα σε 10 γύρους δοκιμών.

Επόμενο άρθρο »

GRUPPO CAMPARI: Ανανεώνει τη συμφωνία με τα MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

RIFLE: Χορηγός του Marco Simoncelli, για το 2010

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα