• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«The sky is the limit» για την Aprilia Alitalia Racing Team
Υψηλοί στόχοι για το ιταλικό team που φέτος ενώνει τις δυνάμεις του με την Alitalia...
Νέα 09/02/2010 - 17:12
Η Αprilia ενώνει τις δυνάμεις της με την Alitalia σε μια συνεργασία με πολύ υψηλές προσδοκίες. Η ιταλική εταιρεία παρουσίασε την Τρίτη 9/2 στο αεροδρόμιο της Ρώμης, Fiumicino την ομάδα με την οποία θα λάβει μέρος στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

Τα φώτα έπεσαν πάνω στους νέους, εντυπωσιακούς χρωματισμούς της RSV4 στις επιφάνειες της οποίας κυριαρχούν τα logos του ιταλικού αερομεταφορέα που επιστρέφει στο προσκήνιο των μηχανοκίνητων σπορ μετά από σχεδόν 35 χρόνια (σ.σ. στα 70s είχε συνδέσει το όνομά της με τις επιτυχίες της Lancia και της Fiat -με το θρυλικά Stratos και 131- στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι).

Στόχος της εταιρείας που επέστρεψε πέρσι στο WSBK, είναι να φτάσει στην κορυφή του WSBK, αποστολή δύσκολη αλλά σε όχι και ακατόρθωτη για την ιταλική φίρμα.

«Η Aprilia είναι το σπίτι μου και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος αυτού του project. Η Aprilia και εγώ δουλεύουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Πέρσι στο ντεμπούτο της εταιρείας πήγαμε καλύτερα απ' ότι περιμέναμε καθώς πήραμε μία νίκη, είχαμε 10 παρουσίες στο βάθρο και ολοκληρώσαμε τη σεζόν στην 4η θέση του Πρωταθλήματος. Στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν μάλιστα ήμασταν πίσω μόνο από τον Ben Spies. Σίγουρα τα πράγματα φέτος δεν θα είναι εύκολα καθώς υπάρχουν 7 κατασκευαστές που διψούν για νίκες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο 38χρονος Max Biaggi που έχει συνδέσει το όνομά του με την Aprilia στα 250cc.

Όσο για τους στόχους του; «Είναι δύσκολο να γίνουν προγνωστικά, αλλά έχουμε κάνει εξαιρετική δουλειά πάνω στον τομέα της εξέλιξης της μοτοσυκλέτας αν και δεν έχουμε προλάβει να κάνουμε πολλές δοκιμές. Ωστόσο ι τεχνικοί είναι πεπεισμένοι και το να κερδίσω το Πρωτάθλημα με μια ιταλική μοτοσυκλέτα είναι ο βασικός μου στόχος».

Παρτενέρ του στην Aprilia Alitalia Racing Team θα είναι φέτος ο πολλά υποσχόμενος Leon Camier. Ο 23χρονος Βρετανός που κατέκτησε πέρσι τον τίτλο στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbike (BSB) οδηγώντας για λογαριασμό της Airwaves Yamaha (σ.σ. νίκησε τους 18 από τους 26 αγώνες), έτρεξε σε κάποιους αγώνες με την Αprilia το 2009 αντικαθιστώντας τον τραυματία Shinya Nakano, αλλά φέτος θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε όλο το Πρωτάθλημα.

«Το να είμαι μέλος αυτής της ομάδας και του project RSV4, είναι μια τρομερή ευκαιρία για μένα. Το Πρωτάθλημα θα είναι πολύ σκληρό, με πολύ υψηλό επίπεδο συναγωνισμού. Είναι μια τεράστια ευκαιρία για μένα να μάθω πως να εξελίσσω και να κάνω καλύτερη μια μοτοσυκλέτα. Όλοι θέλουν να νικήσουν, αλλά πρώτος στόχος για μένα φέτος είναι να κατανοήσω τη μοτοσυκλέτα και σταδιακά να βελτιώσω την απόδοσή μου», σχολίασε ο αναβάτης από το Kent.

Στο μεταξύ κατά την επίσημη παρουσίαση της ομάδας, επισημοποιήθηκε και το διαζύγιο με τον μέχρι πρότινος επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος του Gruppo Piaggio Giampiero Sacchi, με τον Luigi Dall'Igna να παίρνει τη θέση του διατηρώντας παράλληλα και το ρόλο του τεχνικού διευθυντή.

Εξάλλου ο πρόεδρος του Gruppo Piaggio -μέλους του οποίου είναι και η Aprilia- και της Alitalia, Roberto Colaninno άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο (επαν)εμπλοκής του εργοστασίου του Noale στα MotoGP αλλά για να υπάρξει οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει πρώτα να οριστικοποιηθούν οι τεχνικοί κανονισμοί που θα ισχύσουν από το 2012 -ή μήπως από το 2011 όπως επιθυμεί ο Carmelo Ezpeleta;- οπότε και αναμένεται να γίνει η μετάβαση στα 1.000άρια.

Επόμενο άρθρο »

Φωτογραφίες από την παρουσίαση της Aprilia Alitalia Racing Team

« Προηγούμενο άρθρο

RACINGPLANET.TV - Η μεγάλη γιορτή της Ferrari & Ducati

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα