• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez MotoGP: Αγώνας
Παρθενική νίκη για Quartararo, πτώση και τραυματισμός για Marquez!
Νέα 19/07/2020 - 16:46

Στον 20ο του Αγώνα στη μεγάλη κατηγορία, ο Fabio Quartararo κατάφερε να σπάσει το ρόδι και να κατακτήσει την πρώτη του νίκη στην κατηγορία!

 

Ο Γάλλος δεν ξεκίνησε καλά όμως γρήγορα επέστρεψε στις πρώτες θέσεις μαζί με τους Marc Marquez και Maverick Vinales.

 

Από κοντά τους ήταν και ο Jack Miller, την ώρα που όλοι οι αναβάτες της κατηγορίας είχαν επιλέξει σκληρή γόμα μπροστά και μαλακή πίσω, σε θερμοκρασίες ασφάλτου που έφτασαν τελικά έως και τους 55 βαθμούς!

 

Οι μόνοι που έβαλαν μαλακό ελαστικό μπροστά και πίσω ήταν οι Yamaha του Valentino Rossi και του Maverick Vinales.

 

Καθώς ήμασταν όμως στον 5ο γύρο του Αγώνα, ο πολύ γρήγορος Marc Marquez έκανε ένα λάθος που τον ανάγκασε να κάνει ένα ακόμα θεαματικό σώσιμο.

 

Ο Ισπανός έμεινε στην πίστα και αφού έκανε λίγο motocross, επέστρεψε στην πίστα αλλά ήταν αρκετά πίσω και εκτός βαθμών.

 

Από εκεί ξεκίνησε ένα ρεσιτάλ οδήγησης για τον Marquez, ο οποίος ήταν ο πιο γρήγορος αναβάτης στην πίστα ξεπερνώντας τον έναν μετά τον άλλο.

 

Τέσσερεις γύρους πριν το τέλος έφτασε τον Maverick Vinales στη δεύτερη θέση και θα ξεπερνούσε – όπως φαινόταν – και αυτόν, όταν ήρθε ένα δεύτερο λάθος.

 

Το μπροστινό του τον «πρόδωσε» καθώς περνούσε πάνω από το κερμπ και αυτή τη φορά δεν ήταν δυνατό να σώσει την πτώση. Το χειρότερο γι’ αυτόν είναι ότι ενδεχομένως να έχει τραυματιστεί (πιθανό κάταγμα).

 

Εν τω μεταξύ, μετά το πρώτο λάθος του Marc, ο Fabio Quartararo είχε αναλάβει τα ηνία του Αγώνα και έκανε το δικό του ρυθμό.

 

Τον κράτησε μέχρι τέλος και χωρίς να απειληθεί κατάφερε μετά από 19 απόπειρες, να πάρει την πολυπόθητη και πολυαναμενόμενη πρώτη του νίκη στο MotoGP!

 

Ο Fabio μάλιστα τερμάτισε 4,6’’ μπροστά από τον Maverick Vinales που είχε προβλήματα με το μαλακό μπροστινό ελαστικό της Μ1 του.

 

Ο Ισπανός πάντως ήταν χαρούμενος με το βάθρο του, όπως άλλωστε και ο Andrea Dovizioso που πήρε στο τέλος την 3η θέση.

 

O Dovi – ο οποίος πάντως δεν είχε και πολλή όρεξη μετά για πολλές δηλώσεις καταπονημένος από την προσπάθεια – κράτησε πίσω του τόσο τον Jack Miller όσο και τους Morbidelli-Pol Espargaro.

 

Πολύ καλό αποτέλεσμα για την ΚΤΜ η 6η θέση του Polyccio, με τον Pecco Bagnaia να τερματίζει 7ος και τους Oliveira-Petrucci-Nakagami να κλείνουν τη δεκάδα.

 

Τον σημερινό Αγώνα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει και ο Valentino Rossi, περίπου 7 γύρους πριν πέσει η καρώ σημαία.

Επόμενο άρθρο »

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ετοιμάζεται για χειρουργείο ο Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα