• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δεν σφραγίστηκαν οι κινητήρες στο Qatar
Ένας μήνας παράταση στους Κατασκευαστές!
Νέα 04/03/2020 - 16:01

Αρκετά είναι τα σενάρια που κυκλοφορούν ύστερα από την ακύρωση του πρώτου Αγώνα της χρονιάς για τη μεγάλη κατηγορία.

 

Κάποια είναι τελείως ακραία και κάποια άλλα έχουν βάσει αλήθειας. Ένα από αυτά τα σενάρια αφορά στην περίπτωση του σφραγίσματος των κινητήρων.

 

Το σφράγισμα των κινητήρων γίνεται κάθε χρόνο πριν την έναρξη του πρώτου Αγώνα στο Qatar και αφορά μόνο τους 4 από τους 6 Κατασκευαστές του MotoGP.

 

Ύστερα από τη σχετική απόφαση όμως της κυβέρνησης του Qatar, στη Losail δεν βρίσκονται οι τεχνικοί των εργοστασίων κι έτσι δεν έγινε και το σφράγισμα των μοτέρ.

 

Αυτό, όπως είναι φυσικό, δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Κατασκευαστές να δουλέψουν κι άλλο πάνω σ’ αυτό το κομμάτι της μοτοσυκλέτας.

 

Κι ενώ άλλοι, όπως η Yamaha ή η Suzuki έχουν καλή βάση, αυτή η εξέλιξη δίνει περισσότερο χρόνο στην Honda να δουλέψει πάνω στα προβλήματα της μοτοσυκλέτας της.

 

Ο Takeo Yokoyama, ο Τεχνικός Διευθυντής του HRC, παρουσιάστηκε απογοητευμένος με την ακύρωση του Αγώνα, αλλά επιβεβαίωσε ότι η Honda συνεχίζει να δουλεύει πάνω στη μοτοσυκλέτα του 2020.

 

Όχι μόνο στο κομμάτι του κινητήρα, αλλά κυρίως στα αεροδυναμικά μιας και ήταν (και) αυτά που δημιούργησαν πολλά προβλήματα στον Marquez.

 

Ο οποίος Marc πήρε την τελευταία ώρα της τελευταίας ημέρας στο τεστ του Qatar τη μοτοσυκλέτα του Nakagami (με τα αεροδυναμικά του ’19) και βρήκε λύσεις.

 

Πάντως η αίσθηση μέσα από το στρατόπεδο της Honda είναι ότι ήταν έτοιμοι για τον 1ο Αγώνα και πίστευαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν την έκπληξη και να πάρουν τη νίκη με τον Marc.

 

Δυστυχώς όμως, οι τελευταίες εξελίξεις δεν θα μας επιτρέψουν να δούμε φέτος έναν ακόμα συναρπαστικό Αγώνα στη Losail, όπως συνέβη τα δυο προηγούμενα χρόνια.

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Τι σημαίνει η καθυστερημένη έναρξη;

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar Test Moto3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα