• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK: Πέντε νικητές αγώνων το 2009
Πέντε διαφορετικοί αναβάτες πήραν την καρώ σημαία την προηγούμενη χρονιά
Νέα 04/01/2010 - 16:30

Το 2009 ήταν αναμφίβολα η πιο ανταγωνιστική σεζόν στην ιστορία του Πρωταθλήματος WSBK. Παρόλα αυτά, μόνο πέντε αναβάτες κατάφεραν να πάρουν την καρώ σημαία. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Superbike, Ben Spies εξασφάλισε το φετινό Τίτλο, με 14 νίκες προκαλώντας πονοκέφαλο στους αντιπάλους του.

 

Ο έτερος διεκδικητής του Τίτλου, Noriyuki Haga ακολούθησε τον Spies με 8 νίκες, ενώ ο team mate του στην Ducati, Michel Fabrizio πήρε 3 νίκες. Ο Βρετανός, Jonathan Rea πήρε 2 φορές την καρώ σημαία, ενώ ο γερόλυκος, Max Biaggi σημείωσε τη μοναδική νίκη της Aprilia, στο Brno.

 

Ο αριθμός διαφορετικών αναβατών που νίκησαν, ήταν φέτος ο μικρότερος από το 2002, όπου Troy Bayliss και Colin Edwards μονοπώλησαν τις διακρίσεις και διέλυσαν τον ανταγωνισμό. Το 2008, 8 διαφορετικοί αναβάτες σημείωσαν νίκες, μαζί με τον Πρωταθλητή Troy Bayliss. Αυτοί ήταν οι Nori Haga, Ryuichi Kiyonari, Carlos Checa, Max Neukirchner, Fonsi Nieto, Lorenzo Lanzi και Ruben Xaus.

 

Το 2010, με επτά εργοστασιακές ομάδες και 14 εργοστασιακούς αναβάτες, όλα δείχνουν ότι το Πρωτάθλημα WSBK θα είναι ιδιαίτερα απρόβλεπτο και ανταγωνιστικό.

Επόμενο άρθρο »

WSBK: Έρχεται η ιταλική Pro Ride!

« Προηγούμενο άρθρο

MOTO2: Video από τις δοκιμές της Bimota

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα