• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
PEDROSA: Ανασκόπηση της φετινής χρονιάς.
Τρίτος στην κατάταξη του 2010 ο Ισπανός.
Νέα 26/12/2009 - 11:08

Ο Dani Pedrosa ξεκίνησε ανάποδα τη φετινή αγωνιστική σεζόν, με μια άσχημη πτώση στις δοκιμές του Qatar, γεγονός που τον εμπόδισε να κινηθεί στους επιθυμητούς ρυθμούς, κατά τους πρώτους γύρους του Πρωταθλήματος.

 

Το αποτέλεσμα ήταν μια αναμενόμενη 11η θέση στον πρώτο αγώνα. Παρόλα αυτά, ο Ισπανός έκλεισε τα στόματα όσων δήλωσαν ότι δε θα είναι ανταγωνιστικός φέτος, με διαδοχικά βάθρα σε Ιαπωνία, Ισπανία και Γαλλία. Μάλιστα, στο Le Mans ο Pedrosa ξεκίνησε από την pole position.

 

Δυστυχώς, η συνέχεια ήταν προβληματική, με πτώσεις σε Ιταλία και Assen καθώς και μια έκτη θέση στην Catalunya. Μετά τον αγώνα του Assen, ο αναβάτης του HRC ήταν στην πέμπτη θέση της κατάταξη, αρκετά μακριά από τους πρωτοπόρους.

 

Η αντεπίθεση του Ισπανού ήρθε εμφατικά στην Laguna Seca, όπου ο Pedrosa ανέβηκε από τέταρτος στην εκκίνηση, πρώτος όταν έπεσε η καρώ σημαία. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη του Ισπανού και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη πίστα. Ακολούθησαν βάθρα αλλά και μια απογοητευτική πτώση στον αγώνα της Indianapolis, όπου ο Pedrosa φαινόταν ότι θα κατακτούσε μια εύκολη νίκη. Στη Μαλαισία, ο Ισπανός κατάφερε να πάρει το πρώτο βάθρο σε βρεγμένη πίστα, τερματίζοντας δεύτερος.

Pedrosa 2
Pedrosa 2

 

Η χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο στην Valencia, όπου ο Pedrosa πήρε τη νίκη μέσα στην πατρίδα του, γεμίζοντας χαρά τους πολυάριθμους οπαδούς του. Παρά την τρίτη θέση που κατέκτησε στη φετινή κατάταξη, ο Pedrosa δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος. Το 2009 ήταν μια χρονιά, όπου ο Ισπανός σημείωσε σημαντική πρόοδο. Κατ' αρχήν επανήλθε δυνατός, μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό. Επίσης έδειξε ότι έχει βελτιωθεί σε συνθήκες βροχής και ότι σίγουρα έχει την ταχύτητα για να βρεθεί στην κορυφή. Φυσιολογικά, ο Pedrosa ήταν ο πρώτος αναβάτης με μοτοσυκλέτα της Honda στην κατάταξη. Μιας μοτοσυκλέτας που σίγουρα δεν έχει πείσει για τις δυνατότητές της.

Pedrosa 3
Pedrosa 3

 

Όλοι οι αναβάτες της Honda παραπονούνταν μέσα στη χρονιά για πολλούς και διάφορους λόγους και είναι φανερό ότι το πακέτο του HRC υπολείπεται τόσο της M1, όσο και της Desmosedici. Κατά συνέπεια, ο Pedrosa έχει να αντιμετωπίσει εκτός από τον ανταγωνισμό και μια δύσκολη μοτοσυκλέτα. Την επόμενη χρονιά, ο Ισπανός θα συνεχίσει στο HRC, που πρόσφατα μέσω της διοίκησής του, δήλωσε ότι δε σκοπεύει να ξοδέψει μια περιουσία για την εξέλιξη της RC212V. Τα πράγματα φαντάζουν δύσκολα για το νεαρό Ισπανό, όποιος όμως τον υποτιμήσει μόνο χαμένος θα βγει. Οι ίδιοι οι ανταγωνιστές του τον υπολογίζουν σοβαρά σαν αντίπαλο ενώ και το κοινό έχει πειστεί πλέον για τις δυνατότητές του, στη Μεγάλη Κατηγορία. Αυτό που μένει είναι να ταιριάξει με μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα.

Επόμενο άρθρο »

MOTOGP: Το καλύτερο paddock girl για το 2009.

« Προηγούμενο άρθρο

SIMONCELLI – AOYAMA: Αλλάζουν σε Ohlins το 2010.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα