• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Προσύμφωνο με την Ουγγαρία
Στα πλάνα να φιλοξενήσει GP από το 2022
Νέα 14/11/2019 - 12:57

Οι χώρες που επιθυμούν να φιλοξενήσουν ένα Grand Prix μοτοσυκλέτας συνεχώς αυξάνονται, με την Ουγγαρία να είναι η τελευταία προσθήκη σε αυτές.

 

Η κυβέρνηση της συγκεκριμένης χώρας και η Dorna, υπέγραψαν ένα προσύμφωνο συνεργασίας από το 2022 έως τουλάχιστον το 2026.

 

Η Ουγγαρία ετοιμάζεται να κατασκευάσει μια ολοκαίνουργια πίστα για να φιλοξενήσει το Grand Prix, κάπου στα ανατολικά της χώρας.

 

«Είμαι πολύ υπερήφανος που ανακοινώνω το γεγονός ότι είμαστε σε συνομιλίες για μια ακόμα προσθήκη στο Ημερολόγιο του MotoGP».

 

«Το άθλημά μας μεγαλώνει και εξελίσσεται! Η προοπτική ενός GP στην Ουγγαρία είναι συναρπαστική και μας φέρνει σε μια χώρα με μεγάλη παράδοση στους Αγώνες», σχολίασε ο CEO της Dorna, Carmelo Ezpeleta.

 

Το MotoGP είχε βρεθεί στο παρελθόν στην Ουγγαρία, στις αρχές της δεκαετίας του ’90 όταν οι Αγώνες γίνονταν στην Hungaroring.

 

Το 2010 είχε προγραμματιστεί να επιστρέψει η χώρα στο Ημερολόγιο – στην πίστα Balatonring – κάτι που όμως ποτέ δεν υλοποιήθηκε.

 

Η Φινλανδία θα μπει στο Ημερολόγιο του χρόνου, ενώ η Ινδονησία θα μπει στο Ημερολόγιο το 2021.

 

Η Βραζιλία έχει και αυτή υπογράψει συμφωνία για να κάνει GP από το 2022 και μετά, ενώ προσύμφωνο υπάρχει και με την Πορτογαλία.

 

Ανάμεσα σε άλλες χώρες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να φιλοξενήσουν Αγώνα MotoGP, είναι το Βιετνάμ και το Μεξικό.

Επόμενο άρθρο »

ΣΟΚ: Ο Lorenzo ανακοινώνει την αποχώρησή του!

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Βρήκαμε τη φόρμουλα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα