• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Επέζησα στο ξεκίνημα
Και επιτέθηκα στο τέλος!
Νέα 27/10/2019 - 17:26

Έχει εξασφαλίσει τον Τίτλο κι όμως κυνηγάει μέχρι το τέλος τα βάθρα και τις νίκες! Ο λόγος για τον Marc Marquez που πήρε την 11η φετινή του νίκη στο Phillip Island.

 

«Το είχα πει και μετά την κατάκτηση του Τίτλου ότι ο στόχος ήταν να είμαι στο βάθρο στους τελευταίους Αγώνες. Δεν περίμενα όμως να πάρω 2 συνεχόμενες νίκες».

 

Όπως ακριβώς και στην Ταϊλάνδη, έτσι και στην Αυστραλία ο Marc έμεινε πίσω από τον αντίπαλό του – στην περίπτωση του Phillip Island τον Vinales – και εξαπέλυσε την επίθεσή του.

 

«Η διαφορά μου με τον Maverick ήταν μεγάλη. Είχε κάτι περισσότερο από εμένα, αλλά είχα καταλάβει ότι αν επιζούσα στο ξεκίνημα, θα τον ακολουθούσα μέχρι το τέλος».

 

«Στο τέλος τον πέρασα στο μόνο σημείο που θα μπορούσα: στην ευθεία. Μόνο εκεί μπορούσα. Σε όλη την άλλη πίστα ξέφευγε».

 

Εξηγεί και γιατί επέλεξε το μαλακό πίσω ελαστικό.

 

«Στο τέλος γλιστρούσε πολύ, αλλά το έβαλα γιατί είχαμε τη στρατηγική μας: να επιβιώσουμε και να μείνουμε πίσω του και μετά να επιτεθούμε στο τέλος».

 

Στους τελευταίους Αγώνες επιδιώκει να κερδίζει στο τέλος και ρώτησαν τον Marquez αν αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχει χάσει αρκετούς Αγώνες στο τέλος από τον Dovi και τον Rins.

 

«Όχι… παραμένω ο ίδιος, με την ίδια επιθετικότητα. Το μυστικό είναι η ταχύτητα: αν είσαι αρκετά γρήγορος θα κάνεις την επίθεσή σου και θα φύγεις μπροστά».

 

Τώρα ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι να βοηθήσει ο Marc την Honda να πάρει τον Τίτλο και στις ομάδες, κάνοντας μόνος του όλη τη «δουλειά».

 

Με τη νίκη του αυτή, σε συνδυασμό με την πτώση του Petrucci και την 7η θέση του Dovizioso, η Honda είναι μόλις 1β πίσω από την Ducati.

 

«Δουλεύουμε γι’ αυτό στο box, αλλά δεν είναι μόνο στο χέρι μου. Είναι και ο Jorge που πρώτος αυτός θέλει να βελτιωθεί, τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα».

 

Τον ρώτησαν και για την άσχημη εμφάνιση σήμερα του αδερφού του, του Alex Marquez.

 

«Ποτέ δεν ένοιωθε καλά σ’ αυτή την πίστα και σήμερα υπέφερε αρκετά στον Αγώνα, αλλά τον τερμάτισε. Προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε με τον καλύτερο τρόπο».

Επόμενο άρθρο »

Vinales: Δεν με ενδιέφερε η 2η θέση!

« Προηγούμενο άρθρο

Αυστραλία MotoGP: Κατατακτήριες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα