• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
BMW S1000RR: Κατά μέτωπο επίθεση στον Ιαπωνικό ανταγωνισμό.
Έξυπνη διαφημιστική καμπάνια από το Γερμανικό εργοστάσιο.
Νέα 10/12/2009 - 12:56

Η BMW είναι αποφασισμένη να χτυπήσει στα ίσα τον Ιαπωνικό ανταγωνισμό στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία Superbike με την καινούρια της S1000RR. H Γερμανική μοτοσυκλέτα αποδίδει 193 άλογα στο στρόφαλο και σε συνδυασμό με τα πολύ εξελιγμένα ηλεκτρονικά της, αφήνει σπουδαίες υποσχέσεις για χρήση μέσα σε πίστα.

 

Για την προώθησή της, η BMW επέλεξε μια πρωτότυπη και ιδιαίτερα εντυπωσιακή διαφημιστική καμπάνια. Οι φωτογραφίες του Rene Neuman συνδυάστηκαν με την εικονογράφηση του Frank Gräfe δίνοντας ένα πραγματικά καταπληκτικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, τα θέματα των εικονογραφήσεων είναι παραδοσιακά Ιαπωνικά θέματα, σαν η BMW να υπαινίσσεται ότι θα τους νικήσει μέσα στο δικό τους στρατόπεδο.

 

"Συνήθως οι Γιαπωνέζικες εικονογραφήσεις είναι είτε πολύ καλλιγραφικές είτε σε στυλ manga. Η καλλιγραφία παραήταν επίσημη, ενώ θεωρήσαμε το σχέδιο manga μάλλον παιδικό και απλοϊκό. Αποφασίσαμε η εικονογράφησή μας να είναι πιο σκοτεινή, μια μίξη ανάμεσα στην αρχαία Ιαπωνική ζωγραφική και τις πιο σύγχρονες τεχνοτροπίες και νομίζω ότι το αποτέλεσμα μας δικαιώνει", δήλωσε ο Gräfe.

BMW S1000RR 2
BMW S1000RR 2

 

"Ο σκοπός μας ήταν να δείξουμε στο κοινό την S1000RR απέναντι στον Ιαπωνικό ανταγωνισμό, μέσω της τέχνης. Θέλαμε οι εικόνες αυτές να μιλήσουν σε περισσότερο κόσμο και όχι αποκλειστικά σε μοτοσυκλετιστές", δήλωσε ο Matthias Harbeck, υπεύθυνος για το όλο project. "Θέλαμε να αποφύγουμε το κλασικό στυλ manga, διότι δεν ήταν αρκετά επιθετικό για να απεικονίσει το χαρακτήρα της S1000RR. Αντίθετα, επιλέξαμε πιο σκοτεινές εικόνες comic, γεμάτες ταχύτητα και δράση και πλαισιωμένες από παραδοσιακές Ιαπωνικές παραστάσεις", πρόσθεσε ο Gräfe.

 

Σίγουρα η διαφημιστική καμπάνια της BMW είναι εντυπωσιακή και άκρωςBMW S1000RR 3

BMW S1000RR 3
προκλητική για τον Ιαπωνικό ανταγωνισμό. Αυτό που μένει να δούμε είναι πόσο γρήγορη είναι η S1000RR, απέναντι στην παραδοσιακή Γιαπωνέζικη τετράδα. Και φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Ευρωπαϊκό ανταγωνισμό, με τη μορφή της Aprilia RSV4. Η συνέχεια μέσα στην πίστα, λοιπόν...

Επόμενο άρθρο »

Στη Moto2 με το Team Scot o DE ANGELIS

« Προηγούμενο άρθρο

WSBK: Δίνει το ρυθμό ο HASLAM

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα