• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τα ελαστικά της Michelin για το Misano
Νέα 09/09/2019 - 13:40

Η επόμενη στάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος είναι η πίστα του Misano, όπου αυτό το Σ/Κ θα διεξαχθεί ο 13ος Γύρος της χρονιάς.

 

Στην τεχνική πίστα του Misano, η Michelin έχει φέρει ελαστικά που θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες των οδηγών, προσφέροντάς τους την καλύτερη δυνατή απόδοση όλο το τριήμερο.

 

Οι επιλογές για τα σλικ ελαστικά παραμένουν οι ίδιες, με τη μαλακή, τη μεσαία και τη σκληρή γόμα να είναι διαθέσιμες.

 

Όλα τα μπροστινά σλικ ελαστικά είναι συμμετρικά, ενώ συμμετρικό είναι και το πίσω μαλακό ελαστικό, με μόνο τα μεσαία και τα σκληρά πίσω να είναι ασύμμετρα.


Το Misano έχει 6 αριστερές και 10 δεξιές στροφές κι επομένως είναι η δεξιά πλευρά τους που είναι περισσότερο ενισχυμένη.

 

Σε περίπτωση βροχής, η Michelin θα έχει τη μαλακή και τη μεσαία γόμα για τα βρόχινα ελαστικά της μπροστά (συμμετρικά) και την έξτρα μαλακή και μαλακή πίσω (ασύμμετρα).

 

Παράλληλα, για πρώτη φορά θα δούμε και διπλό Αγώνα για την MotoE, όπου και εκεί η Michelin φροντίζει για τα ελαστικά.

 

Για την MotoE, η Michelin θα φέρει μεσαία γόμα μπροστά και μαλακή πίσω, στα ειδικά σχεδιασμένα για τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες ελαστικά της.

 

Σε περίπτωση βροχής, τότε οι οδηγοί της MotoE θα έχουν μαλακή γόμα μπροστά και έξτρα μαλακή πίσω. Τόσο τα σλικ, όσο και τα βρόχινα είναι συμμετρικά.

 

«Το Misano ήταν πολύ καλό για εμάς πέρυσι», σχολιάζει ο Piero Taramasso της Michelin. «Είδαμε πολύ καλούς χρόνους και ρεκόρ να σπάνε».

 

«Τα ελαστικά δούλεψαν καλά όλο το Σ/Κ και στον Αγώνα χρησιμοποιήθηκαν και οι έξι γόμες, με πολύ καλά αποτελέσματα στους 27 γύρους».

 

«Κάτι αντίστοιχο θέλουμε και για φέτος κι έχουμε τα ελαστικά για να το καταφέρουμε».

 

«Προφανώς και η άσφαλτος είναι κατά 12 μήνες πιο παλιά και θα πρέπει να δούμε πως θα αποδώσει στην πράξη».

Επόμενο άρθρο »

Το MotoGP στο «σπίτι» του Rossi!

« Προηγούμενο άρθρο

Ντεμπούτο Morbidelli στον 8ωρο Αγώνα της Sepang

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα