• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Austria Moto2: Αγώνας
Αδιανόητα πράγματα, πολλά λάθη, και νίκη για την ΚΤΜ που αποσύρεται!
Νέα 11/08/2019 - 14:49

Δύσκολο να περιγράψει κανείς το τι έγινε στο σημερινό Αγώνα της Moto2, που τελικά βρήκε νικητή τον Brad Binder!

 

Ο Ν. Αφρικανός ξεκίνησε δυνατά και ήταν πρώτος, όταν ήρθε ένα λάθος του Xavi Vierge που παρέσυρε μαζί του τον Tetsuta Nagashima.

 

Κρίμα για τον Ιάπωνα που ήταν πολύ γρήγορος στην αρχή του Αγώνα και λίγο πριν τον ρίξει ο Vierge, του είχε πάρει τη δεύτερη θέση.

 

Μπροστά ο Binder κρατούσε την πρώτη θέση, με τον Enea Bastianini πίσω του και τον Luca Marini να μάχονται μαζί με τον Remy Gardner.

 

Την ίδια ώρα ο Alex Marquez τους πλησίαζε.

 

Λίγο πριν το τέλος ήρθε ένα λάθος του πολύ επιθετικού Gardner. Ο Αυστραλός είχε επιχειρήσει – χωρίς επιτυχία – να πάρει την πρώτη θέση από τον Binder νωρίτερα.

 

Περίπου 6 γύρους πριν το τέλος έκανε το μοιραίο λάθος, ένα λάθος που παραλίγο να κοστίσει τον Αγώνα στον Alex Marquez, με τον οποίο είχε επαφή!

 

Ο Binder εξακολουθούσε να κρατά την πρώτη θέση, αλλά πίσω του τον είχαν πλησιάσει πολύ οι Luca Marini και Enea Bastianini.

 

Τότε, 5 γύρους πριν πέσει η καρώ σημαία, ήρθε ένα ακόμα λάθος, αυτή τη φορά από τον Luca Marini που περνώντας από εσωτερική τον Bastianini, έπεσε και παρέσυρε μαζί του τον συμπατριώτη του.

 

Μάλιστα ο Bastianini μεταφέρθηκε εκτός πίστας με φορείο…

 

Με όλα αυτά που είχαν συμβεί, ο Alex Marquez κράτησε τη δεύτερη θέση και τους πολύτιμους βαθμούς, αυξάνοντας τη διαφορά του από τον Luthi στους 43β.

 

Ο Luthi τερμάτισε 6ος – λόγω των πολλών πτώσεων μπροστά του – αλλά και 5’’ μακριά από τον πρώτο, τον Binder.

 

Ο Ν. Αφρικανός κράτησε την πρώτη θέση από την αρχή μέχρι το τέλος του Αγώνα και επέστρεψε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά μετά το GP της Αυστραλίας πέρυσι.

 

Παράλληλα έδωσε την πρώτη νίκη της ΚΤΜ μετά την Valencia πέρυσι και την πρώτη νίκη του εργοστασίου σε GP μέσα στην πατρίδα του, την Αυστρία.

 

Και όλα αυτά, λίγες ώρες αφότου ήρθε η ανακοίνωση-σοκ από την ΚΤΜ, ότι δεν θα συνεχίσει στην Moto2 από το 2020!!

 

Στο βάθρο επέστρεψε και ο Jorge Navarro, για πρώτη φορά μετά την Βαρκελώνη, αν και ήταν ελαφρώς δυσαρεστημένος.

 

Ο λόγος ήταν ότι σε κάποια φάση του Αγώνα οι κριτές τον μπέρδεψαν και πίστεψε ότι τιμωρήθηκε κι έπρεπε να δώσει τη θέση του στον πιο πίσω οδηγό.

 

Και γι’ αυτό έκοψε γκάζι.

Επόμενο άρθρο »

“Αντρική” νίκη του Dovi

« Προηγούμενο άρθρο

Austria Moto3: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα