• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
NSF Academy: Απίστευτη βελτίωση!
Η Hellas NSF Academy, ξεκίνησε εδώ και 2 μήνες τη δουλειά, στη φιλόξενη πίστα του Αγίου Κοσμά
Νέα 04/12/2009 - 20:59

 

Πως φτιάχνεται ένας οδηγός MotoGP;

Η απάντηση είναι εύκολη: «Με πολύ δουλειά», αφού το ταλέντο και μόνο δεν φτάνει πια, στο επίπεδο που έχει ανέβει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός σε όλον τον κόσμο.

Και πια είναι η θέση της Ελλάδας σε αυτόν τον τομέα;

Η απάντηση είναι επίσης εύκολη: «Έχει αρχίσει η δουλειά!» Η Hellas NSF Academy, ξεκίνησε εδώ και 2 μήνες τη δουλειά, στη φιλόξενη πίστα του Αγίου Κοσμά, που ο πρώην Πρωταθλητής Καρτ και Formula 3, Νίκος Νικολούζος και ο πατέρας του Άλκης, προσφέρουν για την προπόνηση των τριών πρώτων «μαθητών».

 

Oι μοτοσυκλέτες είναι 2 Honda NSF100 του HRC, που βρέθηκαν στη χώρα μας με πρωτοβουλία της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, που είναι βέβαια ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη.

 

Οι τρεις οδηγοί που ξεκίνησαν είναι οι: Νότης Παπαπαύλου (9 χρόνων), Σέργιος Πέτρου (12) και Θοδωρής Θωμαϊδης (13).

O εκπρόσωπος της KBC, παραδίδει τα κράνη στους οδηγούς
O εκπρόσωπος της KBC, παραδίδει τα κράνη στους οδηγούς

 

Προπονητής των οδηγών είναι ο Αντώνης Αντωνιάδης, που ήταν στον ίδιο ρόλο και στα πρώτα βήματά τους, στα minimoto. Σύμβουλος ο Δημήτρης Διατσίδης, που ενίοτε οδηγεί στην πίστα μαζί τους.

 

Στην 3η προπόνηση – μάθημα οι μαθητές, κατάφεραν να «γυρίζουν» σε χρόνους 43’’ – 44’’ δευτερόλεπτα το γύρο, που θεωρήθηκε καλός χρόνος σε σχέση με το 37.20 που έχει πετύχει με ανάλογη μοτοσυκλέτα ο Πρωταθλητής Ελλάδας στα 600, ο Άλεξ Παπαγεωργίου.

Στην επόμενη προπόνηση και μετά από πολλή εκπαίδευση όσον αφορά τη θέση του σώματος (το αποτέλεσμα φαίνεται στις φωτογραφίες), οι δύο μεγαλύτεροι κατέβασαν χρόνους στο 40.74 ο Θοδωρής και στο 40.92 ο Σέργιος. Ο «βενιαμίν» Νότης, χωρίς ακόμη να βελτιώσει τον τρόπο που κάθεται στην NSF, πέτυχε το πολύ καλό 40.68!

Ο Σέργιος εντυπωσίασε με την ιδανική θέση σώματος
Ο Σέργιος εντυπωσίασε με την ιδανική θέση σώματος

 

Τρομερή βελτίωση λοιπόν, σε διάστημα μιας εβδομάδας και φοβερή η ωριμότητα και το πάθος με το οποίο οι οδηγοί ρουφούν την εμπειρία αυτή.

 

Ένα επίσης σημαντικό βήμα έγινε με τους υποστηρικτές της προσπάθειας, αφού ήδη η εταιρία Tech Shape www.techshape.gr πρόσφερε την ένδυση των οδηγών, όσον αφορά δερμάτινες αγωνιστικές φόρμες, γάντια και τις μπότες της MBW.

Τα γνωστά κράνη KBC φροντίζουν για την ασφάλεια του κεφαλιού των παιδιών.

 

Όλα καλά λοιπόν και η δουλειά συνεχίζεται με στόχο ο Νότης και ο Σέργιος να συμμετάσχουν στο Ιταλικό Πρωτάθλημα «NSF Trophy», ενώ ο Θοδωρής ετοιμάζεται για την διεθνή επιλογή του Red Bull Rookies Cup!

Θοδωρής και Σέργιος με τις NSF 100 HRC
Θοδωρής και Σέργιος με τις NSF 100 HRC
Nότης: ο ταχύτερος μέχρι στιγμής
Nότης: ο ταχύτερος μέχρι στιγμής
Ο Δ.Δ. πια δεν μπορεί να ακολουθήσει τι ρυθμό του Νότη
Ο Δ.Δ. πια δεν μπορεί να ακολουθήσει τι ρυθμό του Νότη

Επόμενο άρθρο »

H Hellas NSF Academy στα Μέγαρα!

« Προηγούμενο άρθρο

RIZLA: Υπογράφει νέο συμβόλαιο με την ομάδα της Suzuki στα MotoGP.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα