• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Με μειωμένη πρόσφυση;
Τότε είναι που υποφέρουμε περισσότερο…
Νέα 04/08/2019 - 23:31

Μετά από καθυστέρηση 40 λεπτών στην έναρξη του σημερινού Αγώνα, λόγω βροχής, ο Valentino Rossi πήρε την 6η θέση, 9’’ πίσω από τον νικητή Marquez.

 

Ήταν η βροχή – και οι χαμηλές θερμοκρασίες – ο λόγος που η Yamaha δεν είχε την απαραίτητη πρόσφυση, έτσι ώστε ο Vale να κυνηγήσει κάτι καλύτερο.

 

Αυτό, σε συνδυασμό με το γνωστό μειονέκτημα της Yamaha με την τελική ταχύτητα, είχε ως αποτέλεσμα ακόμα μια δύσκολη ημέρα για τους μπλε.

 

«Σίγουρα δεν είμαι χαρούμενος με την 6η θέση, αλλά τουλάχιστον μπόρεσα και οδήγησα καλύτερα τη μοτοσυκλέτα μου, σε σχέση με τους άλλους Αγώνες».

 

«Αυτοί που τερμάτισαν μπροστά μου είναι πιο γρήγοροι, αλλά στην τελική ήταν καλύτερα τα πράγματα για εμάς σ’ αυτόν τον Αγώνα».

 

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι χάνουμε σε τελική και στην επιτάχυνση. Είμαστε μακριά απ’ όλους και ειδικά από τις κορυφαίες μοτοσυκλέτες».

 

«Πρέπει να βελτιωθούμε. Επίσης πρέπει να βελτιωθούμε και στα ηλεκτρονικά. Για μένα, πρέπει να δουλέψουμε πολύ στον κινητήρα».

 

«Οι άλλοι έχουν κάνει σημαντική πρόοδο εκεί και πρέπει να βρούμε κάτι για να γεφυρώσουμε τη διαφορά».

 

«Επιπλέον, η μοτοσυκλέτα μας είναι πολύ ευαίσθητη στις αλλαγές του καιρού. Σε φυσιολογικές συνθήκες, με γόμα στην άσφαλτο, είμαστε γρήγοροι».

 

«Αν όμως συμβεί κάτι, βρέξει ή πέσει η θερμοκρασία, τότε υποφέρουμε. Πρέπει να δουλέψουμε και στα ηλεκτρονικά όμως».

 

«Από την άλλη, επειδή είμαστε αργοί στην ευθεία, πρέπει να κερδίζουμε χρόνο στις στροφές. Αλλά όταν δεν υπάρχει πρόσφυση, δυσκολευόμαστε περισσότερο από τους άλλους που έχουν 10-15χλμ/ώρα παραπάνω από εμάς».

 

Ο Rossi ήταν ο πρωτεργάτης και κίνησε τις διαδικασίες για να καθυστερήσει η έναρξη του σημερινού Αγώνα.

 

«Ήταν περίεργα… όλοι θα ξεκινούσαμε με σλικ, μιας και η πίστα ήταν στεγνή εκτός από τις τελευταίες στροφές και τις τρεις πρώτες».

 

«Κι επειδή θα ξεκινούσαμε με σλικ, ήταν πάρα πολύ επικίνδυνο. Πολύ περισσότερο ότα θα φτάναμε όλοι μαζί στην 1, σε βρεγμένη πίστα με σλικ».

 

«Και γι’ αυτό είπα αν είναι δυνατόν να έχουμε μια μικρή καθυστέρηση. Νομίζω ότι ήταν η σωστή απόφαση».

Επόμενο άρθρο »

Γιατί πίεσε από την αρχή ο Marquez;;

« Προηγούμενο άρθρο

Έφτασε η Μ1 του 2020 στο Brno!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα