• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Vinales: Το καλύτερο δυνατόν!
Αυτό πήραμε από τον Αγώνα στη Γερμανία
Νέα 08/07/2019 - 09:38

Δυνατή εμφάνιση για τον Maverick Vinales στη Γερμανία χτες, καθώς ο Ισπανός ήταν ο καλύτερος οδηγός στην πίστα, αν εξαιρέσουμε τον Marquez φυσικά.

 

Η ικανοποίηση για τον Maverick είναι διπλή, καθώς όχι μόνο επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά τη δυναμική του, αλλά κατάφερε να ξεπεράσει και τον ομόσταυλό του, τον Rossi, στο βαθμολογικό πίνακα.

 

«Σήμερα η πίστα ήταν πολύ διαφορετική από χτες. Αποφασίσαμε να βάλουμε το σκληρό πίσω ελαστικό και το πλάνο μας ήταν να μείνουμε πίσω από τον Marc και να κάνουμε διαφορά από τους πίσω».

 

«Από την αρχή κιόλας του Αγώνα έβλεπα ότι ο Marc είχε απίστευτη πρόσφυση στον πίσω τροχό. Εγώ αποφάσισα να είμαι ήπιος στην αρχή και να κατανοήσω τα ελαστικά».

 

«Το ότι πήραμε τη δεύτερη θέση σ’ αυτές τις συνθήκες είναι πολύ θετικό. Ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορούσαμε να πάρουμε».

 

«Έχω δουλέψει σκληρά για να βελτιωθώ στην αρχή του Αγώνα και σήμερα κάναμε καλή εκκίνηση, όπως στο Assen ή στη Βαρκελώνη».

 

«Αυτό το βήμα που κάναμε ήταν αυτό που μας έλειπε για να παλεύουμε σταθερά για βάθρα και νίκες. Πρέπει, όμως, να βελτιωθούμε κι άλλο».

 

Ο Maverick ήταν η καλύτερη Yamaha, με τον Fabio Quartararo – που είχε και αυτός πολύ δυνατό ρυθμό το Σ/Κ – να κάνει το λάθος και να πέφτει.

 

«Δεν είχα καταλάβει ότι μου έγραφαν για τον Cal ότι ήταν πίσω μου και νόμιζα ότι ήταν ο Fabio! Μετά που το διάβασα καλύτερα είδα ότι έγραφε για τον Cal».

 

Παρά τη θετική εμφάνιση, υπήρξε και κάτι που προβλημάτισε τον Ισπανό:

 

«Στο Assen είχαμε καταπληκτική πρόσφυση, εδώ όμως ήταν ακριβώς το αντίθετο. Όταν έκλεινα το γκάζι, δεν μπορούσα να στρίψω όπως θα ήθελα».

 

«Πρέπει να καταλάβουμε το γιατί για να ξέρουμε τι να κάνουμε στους επόμενους Αγώνες. Είμαι χαρούμενος όμως, διότι πήραμε το καλύτερο από την Μ1».

 

Πλέον, ο Vinales είναι σε θέση ισχύος, σε σχέση με τον Rossi, στο γκαράζ της ομάδας. Τον ρώτησαν, λοιπόν, αν η Yamaha θα ακούει περισσότερο αυτόν για την εξέλιξη.

 

«Η Yamaha δουλεύει και για τους δυο οδηγούς της. Φυσικά και είναι καλύτερο να δουλεύει προς μια κατεύθυνση και η πληροφόρηση που δίνουμε με τον Vale είναι παρόμοια».

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Στρατηγική για το μέλλον

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Μπορούσα και πιο γρήγορα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα