• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Marquez εξηγεί τη στρατηγική του
Και γιατί επιδίωξε να την αλλάξει
Νέα 18/05/2019 - 09:27

Το να κυριαρχεί ο Marc Marquez σε κάποιον Αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος δεν είναι κάτι καινούργιο.

 

Αλλά το να είναι πρώτος από την 1η στροφή μέχρι και τη γραμμή τερματισμού, όπως έκανε παλιά ο ομόσταυλός του ο Jorge Lorenzo, είναι.

 

Ο Ισπανός, που έχει δύο νίκες μέχρι στιγμής στο Πρωτάθλημα, έχει κερδίσει τόσο στην Αργεντινή όσο και στην Jerez οδηγώντας από την πρώτη στιγμή μέχρι και το τέλος τον Αγώνα.

 

Μετά το τέλος της χθεσινής ημέρας στο Le Mans της Γαλλίας, ο Marc Marquez εξηγεί:

 

«Είναι αλήθεια ότι από την Αργεντινή είμαι μπροστά σε κάθε γύρο. Δεν έχω συνηθίσει να κάνω τέτοιους Αγώνες αλλά κάποιες φορές πρέπει να αλλάξεις στρατηγική για τους αντιπάλους σου».

 

«Σε διαφορετική περίπτωση οι αντίπαλοι θα περιμένουν τα ίδια από εσένα. Και αφού είχα την αίσθηση και ένιωθα δυνατός πάνω στη μοτοσυκλέτα μου γιατί όχι;»

 

«Μπορεί να το κάνω και εδώ. Θα ξέρουμε μετά το ζέσταμα. Αυτό είναι καλό γιατί οι αντίπαλοί σου δεν ξέρουν τι να περιμένουν».

 

«Μπορεί να καταλάβει κανείς τη στρατηγική του Dovi, του Vinales ή του Rossi, αλλά όταν κάποιος κάνει κάτι καινούργιο και σε κάποιους Αγώνες πιέζει ενώ σε άλλους συντηρεί τα λάστιχα του, τότε δεν ξέρεις αν ζορίζεται ή αν πιέζει».

 

Η πρώτη μέρα του Marquez στο Le Mans ήταν γεμάτη γλιστρήματα ενώ ο Ισπανός έκανε και ένα θεαματικό σώσιμο στις Ελεύθερες Δοκιμές 1.

 

«Ναι, το πρωί ήταν το καλό σώσιμο και πίεσα πάρα πολύ με το γόνατο και τον αγκώνα για να το κάνω».

 

«Μετά, το απόγευμα, βασικά αυτά ήρθαν από το σκληρό πίσω ελαστικό. Ήταν καλό αλλά αν δεν το φέρεις  στη σωστή θερμοκρασία και δεν πάρεις ρίσκα, είναι δύσκολο να το βρεις».

 

«Προσπάθησα να είμαι επιθετικός και αυτό μου έδωσε μερικά γλιστρήματα τα οποία και δεν περίμενα, αλλά ήθελα να βρω το όριο».

 

«Ήμουν με το σκληρό αλλά η πίστα δεν ήταν έτοιμη για αυτό. Ήταν λίγο κρύα. Πάντως ακόμα και έτσι ήμασταν γρήγοροι. Ακόμα όμως δεν είμαι σίγουρος για το ποια ελαστικά θα διαλέξω στον Αγώνα».

 

Τέλος τον ρώτησαν αν έχει κάποιο νέο εξάρτημα στη μοτοσυκλέτα του μετά το τεστ της Jerez και ο Ισπανός απάντησε:

 

«Εδώ; όχι είμαστε βασικά με την ίδια μοτοσυκλέτα όπως και στην Jerez. Με κάποιες μικρές αλλαγές στα ηλεκτρονικά γιατί βρήκαμε κάτι καλό».

 

«Εδώ έχουμε στροφές με πρώτη ταχύτητα, όπως και στο Τέξας, αλλά μπορώ να πω ότι δεν έχουμε πρόβλημα όπως είχαμε στις Η.Π.Α.. Η μοτοσυκλέτα δουλεύει πολύ καλά και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Επόμενο άρθρο »

Le Mans: Η ιστορία

« Προηγούμενο άρθρο

Κυκλοφόρησε το τεύχος 98 του MOTOGP WORLD

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα