• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Quartararo των ρεκόρ!
Ο νεότερος στην Pole Position και ρεκόρ πίστας
Νέα 04/05/2019 - 16:49

Ο 20 χρόνων και 14 ημερών Fabio Quartararo με την Yamaha M1 έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση στις Κατατακτήριες 2 και πήρε την Pole Position στην πίστα της Jerez και μαζί το ρεκόρ πίστας με χρόνο 1'36.880! Ο Γάλλος έγινε ο νεότερος οδηγός στην ιστορία που κερδίζει την pole position στη μεγάλη κατηγορία, παίρνοντας το σχετικό ρεκόρ από τον Marquez. Oδήγησε άψογα την δορυφορική του μοτοσυκλέτα, η οποία υστερεί λίγο σε δύναμη σε σχέση με τις εργοστασιακές Μ1 και πήρε την καλύτερη θέση για την εκκίνηση του αυριανού Αγώνα. Η νεοσύστατη ομάδα του η Petronas Yamaha SRT το γιόρτασε δεόντως, αφού πήρε και την 2η θέση με τον Franky Morbidelli, πετυχαίνοντας κάτι μοναδικό για δορυφορική ομάδα. Δίπλα στις δύο Μ1 θα ξεκινήσει από την 3η θέση ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marc Marquez με την Honda RCV που επέλεξε τακτική τριών προσπαθειών, αλλά στην τελευταία το μπροστινό σκληρό λάστιχο είχε ήδη σημαντική φθορά για να του επιτρέψει να διεκδικήσει την 1η θέση. Σίγουρα είναι όμως το μεγάλο φαβορί και για τον αυριανό αγώνα. 

Από τη 2η σειρά της εκκίνησης θα πρέπει να κάνει κάτι καλό ο Andrea Dovizioso με την Ducati GP19, που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα του συστήματος εκκίνησης της μοτοσυκλέτας του, αν και η πρώτη στροφή είναι πολύ κοντά στην γραμμή της εκκίνησης. Πάντως έδειξε να έχει το ρυθμό για να αντιμετωπίσει τον κάθε αντίπαλο. Δίπλα του 5ος θα εκκινήσει ο Maveric Vinales με την εργοστασιακή Μ1, που είχε από χθες σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Τη 2η σειρά κλείνει ο Cal Crutchlow με την εργοστασιακή Honda της ομάδας LCR.

Από την 3η σειρά ο Danilo Petrucci με την Ducati GP19 θα έχει δύσκολη δουλειά, παρά το ότι σημείωσε φοβερούς χρόνους στις Ελεύθερες Δοκιμές, τους οποίους δεν επανέλαβε στις Κατατακτήριες! Δίπλα του ο Takaaki Nakagami με την Honda LCR που είχε και αυτός καλό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του διημέρου. Ο Alex Rins έφερε την Suzuki GSX-RR στην 9η θέση, αλλά ο νικητής του Τέξας σε ρυθμό αγώνα είναι για αρκετά πιο μπροστά.

Στην 4η σειρά βρίσκουμε τους Francesco Bagnaia (Ducati GP18), Jorge Lorenzo (Honda RCV) & Joan Mir (Suzuki GSX-RR). O Lorenzo την ημέρα των 32ων γενεθλίων του είχε μια πτώση που δεν τον άφησε να γιορτάσει όπως θα ήθελε, αλλά και αυτός έχει πολύ καλό ρυθμό αγώνα.

Ο Valentino Rossi (Yamaha M1) δεν κατάφερε να περάσει από τις Κατατακτήριες 1, με πολλά λάθη και από την ομάδα και θα έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο αύριο ξεκινώντας 13ος. Ο Stefan Bradl (Honda RCV) που είναι ο δοκιμαστής του HRC και κάνει έκτακτη συμμετοχή, έδειξε καλά στοιχεία και θα ξεκινήσει 14ος, ενώ μόλις 15ος θα ξεκινήσει ο πολλά υποσχόμενος Jack Miller (Ducati GP19) που δεν απέφυγε τα λάθη.

Τα αδέλφια Espargaro, με σειρά ηλικίας Aleix (Aprilia) και Pol (KTM), εκκινούν αντίστοιχα από τις θέσεις 16 & 17. Ο Andrea Iannone (Aprilia) είχε μια πτώση στις ΕΔ3 και πήγε στο νοσοκομείο της πόλης για περαιτέρω εξετάσεις, χωρίς να έχει κάποιο σπάσιμο.

 

Δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά στα συνοδευτικά αρχεία: 

Επόμενο άρθρο »

Moto2 Jerez: ΚΑΤ

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3 Jerez: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα