• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Θαυμάσια εμφάνιση από Oliveira
Κυνήγησε τον τίτλο της καλύτερης ΚΤΜ
Νέα 04/04/2019 - 10:33

Οι εμφανίσεις του Miguel Oliveira δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες, καθώς ο νεοφερμένος στην κατηγορία οδηγός, έχει πραγματικά εντυπωσιάσει.

 

Κι όμως το ξεκίνημά του στις δοκιμές του Νοέμβρη πέρυσι δεν ήταν καλό και – αν και νωρίς – κάποιοι έλεγαν ότι ο Πορτογάλος θα τα έβρισκε σκούρα στη μεγάλη κατηγορία.

 

Από τότε οι εμφανίσεις του έχουν βελτιωθεί κατακόρυφα, ενώ έχει καταφέρει να προσαρμοστεί πολύ πιο γρήγορα στα νέα δεδομένα της κατηγορίας.

 

Το αποτέλεσμα είναι όχι μόνο να κερδίζει σταθερά τον ομόσταυλό του, τον Syahrin, αλλά μόλις στο 2ο Αγώνα του να κυνηγά τον τίτλο της καλύτερης ΚΤΜ!

 

Στην Αργεντινή δεν παρέδωσε τα όπλα σε κανένα σημείο του Αγώνα και κυνήγησε τη 10η θέση του Pol Espargaro μέχρι και τη γραμμή τερματισμού.

 

Εν τέλει τερμάτισε πίσω από τον – πολύ πιο έμπειρο με την ΚΤΜ – Espargaro, αλλά η διαφορά του από αυτόν ήταν μικρότερη από δυο δέκατα!

 

Τον ρώτησαν αν το περίμενε ότι θα έκανε τέτοια εμφάνιση και ο Oliveira αποκρίθηκε:

 

«Δεν περίμενα τίποτα διότι ακόμα προσπαθούμε ν’ ανακαλύψουμε ποιο είναι ένα καλό αποτέλεσμα», ξεκίνησε να λέει ο 24χρονος.

 

«Φυσικά και κοιτάζουμε προς το εργοστάσιο και βλέπουμε τι μπορούν να καταφέρουν. Και το ότι ήμουν τόσο κοντά στον Pol, δείχνει ότι είμαστε εκεί».

 

«Έτσι θέλουμε να δουλεύουμε από εδώ και πέρα και ευελπιστώ ότι κάποια στιγμή θα είμαστε η πρώτη ΚΤΜ. Αυτό θα είναι ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα».

 

Το άλλο εντυπωσιακό, ήταν ότι κατάφερε να τερματίσει 4 θέσεις μπροστά από τον εργοστασιακό Johann Zarco, όντας περίπου 8 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος!

 

«Σίγουρα είναι ωραίο να γίνονται τέτοιες συγκρίσεις, από άποψης αποτελεσμάτων, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας πιλότος δεν μπορεί ν’ αποδώσει καλά αν η μοτοσυκλέτα δεν ταιριάζει με το στυλ του».

 

Και συνέχισε μιλώντας για τον Αγώνα:

 

«Είχαμε δείξει από το Σάββατο ότι έχουμε την ταχύτητα για να παλέψουμε για τις θέσεις 10-15 κι αυτός ήταν ο στόχος».

 

«Στο τέλος ήμουν πιο γρήγορος από τον Aleix και τον Pol, αλλά έχανα πολύ στην ευθεία και δεν μπορούσα να ετοιμάσω την κίνησή μου για να τερματίσω πιο μπροστά».

 

Ο Oliveira είναι χαρούμενος με το ξεκίνημά του στην κατηγορία.

 

«Μπορώ να πω με ασφάλεια ότι έχουμε προσαρμοστεί αρκετά καλά. Υπάρχουν δυσκολίες και το αναγνωρίζουμε, αλλά ήδη παλεύω με τον καλύτερο της ΚΤΜ, που έχει περισσότερη εμπειρία από εμένα».

 

«Κι αυτό, νομίζω, δείχνει ότι έχω προσαρμοστεί καλά στην κατηγορία και με τη μοτοσυκλέτα. Σίγουρα το ξεκίνημά μας είναι πολύ καλό».

Επόμενο άρθρο »

Έτοιμος ο Pedrosa

« Προηγούμενο άρθρο

Rea: Σημαντικός ο Αγώνας στην Aragon

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα