• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Χαρούμενος για το βάθρο
Όχι για τα ελαστικά…
Νέα 01/04/2019 - 13:59

Στο χτεσινό Αγώνα ο Andrea Dovizioso ήταν από τους πιο γρήγορους στην πίστα της Termas, εκεί που η Ducati παραδοσιακά δυσκολεύεται.

 

Κατάφερε όμως να πάρει το βάθρο, μόλις το δεύτερο των κόκκινων στην Termas, αν και τελικά η γεύση που του άφησε το GP ήταν γλυκόπικρη.

 

«Είμαι χαρούμενος για το βάθρο και τους 16β, αν και θα μπορούσαν να είναι 20. Δεν είμαι χαρούμενος όμως για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν τα ελαστικά».

 

«Αν και τα φύλαξα για το τέλος, δεν μου επέτρεψαν στο τέλος να νικήσω τον Vale. Περίμενα περισσότερα. Πάντως είναι ωραίο να είσαι στο βάθρο σε μια δύσκολη για εμάς πίστα».

 

Στη συνέχεια έριξε λίγο μεγαλύτερη βαρύτητα στη μάχη του με τον Valentino Rossi.

 

«Ήταν δυνατός κι έμεινε κοντά μου. Ήταν καλό γιατί με μελέτησε και όταν με πέρασε δεν είχα απάντηση. Είμαι χαρούμενος όμως. Πέρυσι ήμουν 6ος εδώ».

 

«Κι αυτό επειδή είχαμε λάθη και πτώσεις οδηγών, ενώ ήμουν ένα δευτερόλεπτο στο γύρο πιο αργός. Σήμερα όμως πετύχαμε το στόχο μας, που ήταν το βάθρο».

 

«Δεν πρέπει να παρασυρθούμε τώρα, αλλά να συνεχίσουμε τη δουλειά και να παραμείνουμε με καθαρό μυαλό για να καταλαβαίνουμε πότε μπορούμε τη νίκη και πότε το βάθρο».

 

Που ακριβώς ήταν βελτιωμένη η GP19 φέτος στην Αργεντινή; Ο Dovizioso απαντά:

 

«Είναι πιο σταθερή γενικά και στα φρένα. Είναι πιο εύκολη στο να κάνεις συνεχόμενους γρήγορους γύρους. Το DNA της όμως είναι το ίδιο».

 

«Είμαστε δυνατοί στην επιτάχυνση, όταν υπάρχει πρόσφυση στην πίστα. Όταν δεν υπάρχει, οι άλλοι είναι πιο δυνατοί μέσα στις στροφές».

 

Ο Marquez τους επισκίασε όλους χτες, όμως ο Dovi δεν δείχνει να ανησυχεί.

 

«Ήταν σημαντική η διαφορά που μας έκανε, αλλά το ίδιο συνέβη και στο παρελθόν κι έτσι δεν είναι κάτι το περισσότερο ανησυχητικό απ’ ότι συνήθως».

 

Τώρα, όλοι αρχίζουν να σκέφτονται τον επόμενο Αγώνα, σε δυο εβδομάδες από τώρα, στο Τέξας.

 

«Εκεί ένα βάθρο θα ισούται με μια νίκη. Όλο το Σ/Κ ήμασταν γρήγοροι εδώ κι αυτό σημαίνει ότι η μοτοσυκλέτα μας αποδίδει καλά».

 

«Στις Η.Π.Α. θα δούμε πως θα είναι και οι συνθήκες. Έχουμε και πολλά δεδομένα να μελετήσουμε για τον Αγώνα εκεί».

Επόμενο άρθρο »

Οι επιλογές που στοίχισαν στον Miller

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Χρειαζόμουν αυτό το βάθρο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα