• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αργεντινή: Τα στατιστικά
Ο Dovi ισοφάρισε Mamola και Biaggi!
Νέα 31/03/2019 - 11:18

-       Η νίκη του Andrea Dovizioso στο Qatar ήταν η 13η του στη μεγάλη κατηγορία, φτάνοντας των αριθμό νικών των Randy Mamola και Max Biaggi. Και οι 3 είναι πίσω από τον Dani Pedrosa (31 νίκες) στη λίστα των οδηγών με τις περισσότερες νίκες χωρίς να έχουν πάρει Τίτλο.

-       Για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Dovi κερδίζει τον εναρκτήριο Αγώνα της σεζόν. Το έκανε το 2004, όταν πήρε τον Τίτλο στα 125cc και το έκανε και πέρυσι.

-       Ο Cal Crutchlow πήρε το βάθρο στο Qatar κι έτσι συνέχισε για 8ο συνεχόμενο χρόνο μια παράδοση που τον θέλει ν’ ανεβαίνει τουλάχιστον μια φορά στο βάθρο μέσα στη σεζόν. Μόνο ένας Άγγλος έχει περισσότερα συνεχόμενα χρόνια με τουλάχιστον ένα βάθρο στη μεγάλη κατηγορία: ο Geoff Duke (10).

-       Ο Cal κέρδισε τον περσινό Αγώνα της Αργεντινής και με τους 25β που πήρε ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ήταν ο πρώτος Βρετανός που ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας της μεγάλης κατηγορίας, μετά το 1979 και τον Barry Sheene.

-       Με την 4η θέση του στο Qatar, ο Alex Rins έφτασε τα 10 συνεχόμενα GP που βρίσκεται σταθερά στους βαθμούς. Την τελευταία φορά που δεν πήρε βαθμό ή βαθμούς, ήταν στο Sachsenring πέρυσι, όταν και έπεσε στον πρώτο γύρο.

-       Στους 8 τελευταίους Αγώνες, ο Alex Rins είναι σταθερά μέσα στην 6άδα των καλύτερων οδηγών. Την τελευταία φορά που ήταν εκτός 6άδας ήταν πέρυσι, στο GP της Αυστρίας όπου τερμάτισε στην 8η θέση.

-       Στο ντεμπούτο του με την ΚΤΜ, ο Johann Zarco πήρε την 15η θέση στο Qatar, που είναι και το χειρότερό του αποτέλεσμα απ’ όταν ήταν και πάλι 15ος, αυτή τη φορά στο GP του San Marino. Μόνο που τότε είχε μείνει από βενζίνη κι έσπρωξε τη μοτοσυκλέτα του για να περάσει τη γραμμή τερματισμού.

-       Ο Pecco Bagnaia αναγκάστηκε ν’ αποσυρθεί στον Αγώνα του Qatar και σταμάτησε ένα σερί συνεχόμενων παρουσιών του στους βαθμούς από το 2017 και τον Αγώνα στο Mugello, όταν και είχε πτώση στον τελευταίο γύρο.

-       Ο καλύτερος rookie στο Qatar ήταν ο Joan Mir που είναι και ο μόνος από τους νεοφερμένους στην κατηγορία που έχει πάρει νίκη στην Termas (2017).

-       Στο βάθρο της Termas, πέρα από τον Mir έχει ανέβει και ο Miguel Oliveira από τους νεοφερμένους. Ο Πορτογάλος ήταν δεύτερος το 2017 στην πίστα αυτή και 3ος το 2018.

-       Η Termas είναι μια από τις πέντε πίστες του φετινού Ημερολογίου, στην οποία ο Jorge Lorenzo δεν έχει καταφέρει να πάρει ποτέ του νίκη στη μεγάλη κατηγορία. Οι άλλες 4 είναι: Austin/Sachesenring/Sepang/Buriram.    

Επόμενο άρθρο »

Petrucci: Στόχος η πεντάδα

« Προηγούμενο άρθρο

Valentino όπως Maradona!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα