• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αργεντινή MotoGP: ΚΑΤ
Άλλη μια pole για τον Marquez στην Αργεντινή
Νέα 30/03/2019 - 21:09

Από το 2014, όταν η Termas de Rio Hondo μπήκε στο Ημερολόγιο Αγώνων, ο Marc Marquez έχασε την pole position μόνο πέρυσι.

 

Φέτος επέστρεψε στην κορυφή των κατατακτηρίων, κάνοντας 1:38,304 και αφήνοντας για ενάμιση δέκατο πίσω του τον Maverick Vinales.

 

Ο Ισπανός είχε τακτική τριών εξόδων στην πίστα, αλλά με το δεύτερο ελαστικό του έκανε ένα λάθος στα φρένα της 1.

 

Δεν το έβαλε κάτω και επέστρεψε στην πίστα για τα τελευταία λεπτά. Όλοι ήξεραν ότι το ελαστικό τους θα αρκούσε για έναν γύρο κι έτσι πίεσαν από την αρχή.

 

Στο τέλος ο Marquez κατάφερε να πάρει την 5η του pole στα 6 χρόνια που γίνεται Αγώνας στην Termas de Rio Hondo.

 

Ο Ισπανός αποκάλυψε ότι είχαν άλλη τακτική στο νου τους, αλλά μετά από ένα πρόβλημα με την αλυσίδα της μοτοσυκλέτας του στις ΕΔ4, έμεινε με μια RC213V για τις κατατακτήριες.

 

Έτσι τα πλάνα τους για τις κατατακτήριες άλλαξαν, η ομάδα αντέδρασε σωστά, όπως υπογράμμισε ο Marc και ήρθε αυτή η pole.

 

Στην πρώτη σειρά, πέρα από τον Maverick Vinales, ήταν και η Ducati με τον Andrea Dovizioso που έδειξε και σήμερα πόσο βελτιωμένη είναι η Desmosedici σε μια δύσκολη γι’ αυτή πίστα.

 

Ο Dovi έδειξε σίγουρος για τον εαυτό του στο parc ferme, λέγοντας ότι έχει καλή ταχύτητα και περιμένει, όπως όλοι, να δει τι συνθήκες θα επικρατούν αύριο στην πίστα.

 

Από την πλευρά του, ο Vinales τόνισε ότι πρέπει να βελτιωθούν κι άλλο στα ηλεκτρονικά, όπου υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης, ενώ δεν έκρυψε ότι αισθάνεται «καταπληκτικά», όπως είπε χαρούμενος.

 

Ο Rossi έχασε για 77χιλ την πρώτη σειρά της εκκίνησης, αλλά πέτυχε το στόχο του και αύριο θα προσπαθήσει να επαναλάβει την επιτυχία του 2015.

 

Δίπλα του θα πάρει θέση ο Jack Miller, από τους ελάχιστους που είχαν το μαλακό μπροστά ελαστικό και όχι το σκληρό που είχαν οι περισσότεροι.

 

Ο Morbido θα ξεκινήσει από τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, ενώ μετά την 5η θέση του στο Qatar, ο Fabio Quartararo επανήλθε με ένα ακόμα εξαιρετικό αποτέλεσμα στην Αργεντινή.

 

Ο νεαρός Γάλλος ήταν 7ος με την εργοστασιακή του Μ1, που δεν είναι στα επίπεδα των υπολοίπων πάντως.

 

Στην 8η θέση έβαλε την Honda του ο Cal Crutchlow, ενώ ο ομόσταυλός του ο Takaaki Nakagami πέρασε με επιτυχία από τις ΚΑΤ1 και πήρε την 9η θέση στις ΚΑΤ2.

 

Ο Danilo Petrucci δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 11η θέση και ήταν ο τελευταίος με διαφορά στο δευτερόλεπτο από την κορυφή.

 

Ο Pol Espargaro πέρασε με επιτυχία από τις ΚΑΤ1 και κατάφερε να μην είναι τελευταίος στις ΚΑΤ2, κρατώντας πίσω του τον Jorge Lorenzo.

 

Μεγάλη απογοήτευση στο γκαράζ της Suzuki, καθώς κανείς από τους δυο οδηγούς της ομάδας δεν κατάφερε να περάσει στο δεύτερο σκέλος των κατατακτηρίων.

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Δεν το περίμενα!

« Προηγούμενο άρθρο

Αργεντινή Moto2: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα