• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Είμαι ο πιο γρήγορος!
Αλλά πολλά θ’ αλλάξουν στη συνέχεια
Νέα 30/03/2019 - 11:17

Το όνομά του ακούγεται στο paddock ως το φαβορί, για την ώρα τουλάχιστον και ο Marc Marquez μπορεί να χαμογελά.

 

Η 8η θέση που πήρε χτες δεν δείχνει κάτι τέτοιο, ωστόσο ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν ο μόνος που δεν έβαλε καινούργιο ελαστικό για να κυνηγήσει έναν χρόνο.

 

«Η μοτοσυκλέτα άλλαξε πολύ από τη μια περίοδο στην άλλη και βελτιώσαμε πολύ την πρόσφυση. Αμέσως ένοιωθα δυνατός και βρήκα τις γραμμές μου».

 

«Είναι αλήθεια ότι είμαι ο πιο γρήγορος, αλλά ακόμα είναι Παρασκευή και θα ήταν ωραίο να είναι έτσι τα πράγματα και μετά το ζέσταμα».

 

«Το να βρίσκω πρόσφυση σε πίστες με χαμηλά επίπεδα κρατήματος είναι το δυνατό μου στοιχείο. Όμως είμαι βέβαιος ότι οι άλλοι θα πλησιάσουν μιας και η πρόσφυση θα βελτιώνεται».

 

Μιλώντας για τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Andrea Dovizioso, σχολίασε: «Είναι γρήγορος σε μια πίστα που πέρυσι δυσκολευόταν».

 

Για τα ελαστικά είπε:

 

«Μέχρι τώρα όλα δουλεύουν καλά. Είναι παρόμοια με αυτά που είχαμε πέρυσι εδώ. Πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη ότι η αίσθηση από το πρωί στο απόγευμα αλλάζει πολύ».

 

Ο Marquez δεν έχει πρόβλημα με την αντοχή τους:

 

«Είναι μια πίστα που ζητά πολλά από τα ελαστικά και σ’ αυτό δουλεύουμε. Για την ώρα είμαστε γρήγοροι, αλλά ακόμα έχουμε δρόμο».

 

Ποια είναι η καλύτερη στρατηγική; «Αυτή του 2018, να δουλεύουμε για τον Αγώνα. Μια στρατηγική που μας έδωσε καλά αποτελέσματα στο παρελθόν».

 

«Όμως υπάρχουν κάποιες πίστες που είναι σημαντικό να είσαι μπροστά από την Παρασκευή. Εδώ νόμιζα ότι θα μπορούσα να είμαι 5ος-6ος αλλά παραλίγο να βγω εκτός δεκάδας».

 

Για τη μοτοσυκλέτα του τόνισε:

 

«Η νέα μοτοσυκλέτα είναι μια εξέλιξη της προηγούμενης. Η κατεύθυνση που πήραμε ήταν η σωστή. Για παράδειγμα κερδίσαμε πολύ στον τομέα του κινητήρα».

 

Τέλος, αναφέρθηκε στο εκπληκτικό να βλέπεις 21 αναβάτες στο ίδιο δευτερόλεπτο στη μεγάλη κατηγορία.

 

«Είναι μια μικρή πίστα που επιτρέπει τέτοιες διαφορές και είναι πιο εύκολο να κάνεις έναν γρήγορο γύρο, απ’ ότι στο Qatar».

 

«Δεν υπάρχει μόνο μια γραμμή που μπορείς ν’ ακολουθήσεις για να είσαι γρήγορος. Όμως πιστεύω ότι στον Αγώνα οι διαφορές θα είναι μεγαλύτερες».

Επόμενο άρθρο »

Αργεντινή: Η ιστορία

« Προηγούμενο άρθρο

Δεν είναι ικανοποιημένος ο Petrux

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα