• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ducati: Σήμερα η απόφαση
Για το spoiler στον πίσω τροχό
Νέα 26/03/2019 - 09:43

Την Παρασκευή περιμέναμε την τελική απόφαση του Εφετείου της FIM για το αεροδυναμικό βοήθημα της Ducati στο Qatar, αλλά αυτή δεν ήρθε ποτέ.

 

Το Εφετείο συνεδρίασε όλη την ημέρα σχεδόν και άκουσε τα επιχειρήματα κάθε πλευράς. Ωστόσο δεν έβγαλε ένα τελικό πόρισμα.

 

Θυμίζουμε ότι οι Aprilia-Honda-Suzuki-KTM έκαναν ένσταση κατά της χρήσης του spoiler στο πίσω μέρος της GP19 από την Ducati, στον 1ο Αγώνα της χρονιάς.

 

Η αιτία της ένστασης ήταν ότι οι 4 θεωρούν πως το συγκεκριμένο εξάρτημα δημιουργεί κάθετη δύναμη στον πίσω τροχό, κάτι που απαγορεύεται από τους κανονισμούς.

 

Η Ducati από την πλευρά της, ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο βοήθημα βρίσκεται εκεί για να κρατάει σε χαμηλότερη θερμοκρασία το ελαστικό.

 

Τώρα οι άνθρωποι του Εφετείου πρέπει ν’ αποφασίσουν – αφού άκουσαν και τις δυο πλευρές – αν αυτό το spoiler είναι νόμιμο ή όχι.

 

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία θέλει αυτή η απόφαση να παρθεί πριν τον Γύρο της Αργεντινής, που ξεκινά αυτή την Παρασκευή.

 

Επιπλέον, να σημειώσουμε ότι τα 4 εργοστάσια ισχυρίζονται ότι δεν θέλουν να χάσει τη νίκη ο Dovizioso στο Qatar, αλλά να ξεκαθαριστεί το τοπίο με τους κανονισμούς.

 

Πάντως, αν το Εφετείο δικαιώσει τους 4, πρέπει να θεωρείται μάλλον βέβαιο ότι ο Andrea Dovizioso θα χάσει τους 25β στα χαρτιά.

 

Και όχι μόνο αυτός, καθώς το συγκεκριμένο εξάρτημα είχε και η μοτοσυκλέτα του Danilo Petrucci, αλλά και αυτή του Jack Miller, ο οποίος πάντως δεν πήρε βαθμούς.

 

Τέλος, να σημειωθεί ότι το όλο θέμα δεν θα τελειώσει εδώ, αν τελικά η Ducati αποφασίσει να το προχωρήσει παραπέρα και απευθυνθείς το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (ΚΑΣ).

Επόμενο άρθρο »

Iannone: Δεν την εκμεταλλευόμαστε

« Προηγούμενο άρθρο

Aprilia ALL STARS στο Mugello

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα