• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
BMW: Τίποτα δεν θ’ αλλάξει!
Ακόμα και 1,000σαλ να αφαιρέσουν απ’ την Ducati
Νέα 22/03/2019 - 15:28

Το ξεκίνημα της φετινής σεζόν στα SBK-Motul για την ομάδα του Shaun Muir μόνο εύκολο δεν ήταν, όπως αποδείχθηκε.

 

Κι όμως, στις δοκιμές του χειμώνα, η μοτοσυκλέτα της BMW – ειδικά στα χέρια του έμπειρου Tom Sykes – είχε αφήσει πολλές υποσχέσεις.

 

«Στο τεστ της Jerez ήμασταν κοντά σε ρυθμό με τους άλλους. Το πλαίσιο μας βοηθάει, αλλά χάνουμε στον κινητήρα που είναι καθαρά stock», σχολιάζει ο Muir.

 

Το αμέσως επόμενο ερώτημα είναι πότε θα δούμε στο Πρωτάθλημα το νέο κινητήρα της BMW: «Θα έχει έρθει μέχρι τον Αγώνα στην Imola», απαντά.

 

Τι θα αλλάξει με το νέο μοτέρ; «Θα ζυγίζει λιγότερο, θα είναι πιο συμπαγής και θα είμαστε πιο γρήγοροι στις κλειστές στροφές».

 

«Δυστυχώς μέχρι τώρα υποφέραμε στο κομμάτι της τελικής, αλλά με τη νέα αυτή αναβάθμιση, πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να παλέψουμε για την 5άδα».

 

Η επόμενη ερώτηση αφορά στη σεζόν μέχρι στιγμής και ο Muir φυσικά και αναφέρεται πρωτίστως στον Alvaro Bautista.

 

«Έχει ερμηνεύσει την Ducati καλύτερα από κάθε άλλον. Όπως ο Stoner στο MotoGP. Είναι ο μόνος που κάνει τη διαφορά με την Panigale».

 

Το τελευταίο διάστημα όλοι μιλάνε για το όριο των στροφών, που αρκετοί θέλουν να μειωθεί και στην Ducati, όπως είχε γίνει πέρυσι για την Kawasaki.

 

«Ακόμα και 1,000 σαλ να τους βγάλουν, πάλι δεν θα αλλάξει τίποτα. Μπορείς ν’ αυξήσεις όσο θες τις στροφές σε μια μοτοσυκλέτα. Όμως δεν κερδίζεις τίποτα αν δεν μπορείς να βάλεις αυτή τη δύναμη στο έδαφος».

 

Γιατί μπορεί ο Bautista και κατανοεί καλύτερα την V4 R απ’ ότι – για παράδειγμα – ο Chaz Davies που είναι περισσότερα χρόνια στα SBK;

 

«Διότι είναι μια μοτοσυκλέτα που προέρχεται από το MotoGP και ο Alvaro την οδηγεί σαν να είναι στο MotoGP. Την κατανοεί καλύτερα από κάθε άλλον και η απόδοσή του το αποδεικνύει».

Επόμενο άρθρο »

Aprilia ALL STARS στο Mugello

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul: Στην Aragon η Ducati

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα