• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ducati: Πολιτικοί οι λόγοι
Πίσω από την ένσταση εναντίον μας!
Νέα 12/03/2019 - 12:34

Τέσσερεις κατασκευαστές, η Aprilia, η Honda, η KTM και η Suzuki, κατέθεσαν ένσταση μετά το τέλος του Αγώνα στο Qatar, ενάντια στην Ducati.

 

Ο λόγος ήταν η χρήση ενός αεροδυναμικού βοηθήματος στο ψαλίδι της GP19 που είχαν στη διάθεσή τους οι Dovizioso, Petrucci και Miller.

 

Οι κριτές, ωστόσο, αποφάνθηκαν ότι η χρήση αυτού του εξαρτήματος ήταν νόμιμη και τώρα, ύστερα από την έφεση που άσκησαν οι 4, το θέμα θα διευθετηθεί στο Εφετείο της FIM.

 

Για την ώρα, ισχύει η νίκη του Andrea Dovizioso στον πρώτο Αγώνα της χρονιάς.

 

Από την πλευρά της, η Ducati – μέσω του Paolo Ciabatti – έχει τη βεβαιότητα ότι η χρήση ενός τέτοιου βοηθήματος είναι νόμιμη.

 

«Είμαστε ήρεμοι γιατί ξέρουμε ότι έχουμε ακολουθήσει τους κανόνες. Στις 2 Μαρτίου μας δόθηκε μια εγκύκλιος για το πώς πρέπει να χρησιμοποιούνται τέτοια εξαρτήματα».

 

«Αν θεωρούσαμε ότι θα κινδυνεύαμε με τιμωρία, βάζοντας ένα τέτοιο βοήθημα στη μοτοσυκλέτα μας, δεν θα το κάναμε».

 

«Άλλωστε και η Yamaha (σ.σ. που δεν έκανε ένσταση ενάντια στην Ducati) είχε χρησιμοποιήσει μια τέτοια λύση, για να διώχνει τα νερά της βροχής στην Valencia».

 

Τέλος, ο Ciabatti παρομοίασε τη στάση των αντιπάλων της Ducati με την αντίστοιχη που είχαν παλιότερα με τα «φτεράκια», τα οποία τελικά καταργήθηκαν.

 

«Πιστεύω ότι όλο αυτό είναι μια πολιτική ερώτηση και όχι αθλητική. Έχουμε δει στο παρελθόν πως προσπάθησαν να περιορίσουν τις καινοτομίες της Ducati στο Πρωτάθλημα».

 

«Κι εμείς έχουμε πει πολλές φορές ότι, κατά τη γνώμη μας, όλο αυτό δεν κάνει καλό στο Πρωτάθλημα».

Επόμενο άρθρο »

Ένα μικρό λάθος για τον Quartararo

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Miller και η σέλα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα