• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Τώρα ναι!
Είμαι στ’ αλήθεια ένας εκ των κορυφαίων
Νέα 12/03/2019 - 11:49

Ο Marc Marquez ήταν και πάλι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Andrea Dovizioso στο GP του Qatar, με τον Ιταλό πάντως να κερδίζει και πάλι τη μεταξύ τους μάχη.

 

Έτσι ο Dovi είναι αυτός που, όπως και πέρυσι, ξεκινά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρονιά. Με τη νίκη του αυτή μάλιστα, ισοφάρισε τον 3ο πιο επιτυχημένο Ιταλό στη μεγάλη κατηγορία.

 

Αυτός είναι ο Max Biaggi, που ήταν στην πίστα με τη δική του ομάδα στην Moto3, ενώ στις δυο πρώτες θέσεις είναι ο Giacomo Agostini και ο Valentino Rossi.

 

«Είναι μια απάντηση σε αυτούς που δεν πίστευαν σ’ εμένα. Δεν αγωνίζομαι για τα στατιστικά, αλλά σε βοηθάνε να δεις ότι είσαι εκ των κορυφαίων».

 

Για τη μάχη του με τον Marquez είπε: «Είναι ωραία να ξεκινάς έτσι τη σεζόν. Ακόμα περισσότερο επειδή δεν ήμασταν σε καλή κατάσταση πριν το Σ/Κ».

 

«Δεν είχα καλή αίσθηση, όμως δουλέψαμε σκληρά και βελτιωθήκαμε αρκετά κι αυτό δεν είναι εύκολο στο Qatar με τον καιρό να μην είναι σταθερός».

 

«Νομίζω ότι φέτος ο Marc ήταν πιο δυνατός από το 2018. Δεν ανησυχεί, ξέρει ότι έχει την κατάσταση υπό έλεγχο. Δεν ανησυχώ ούτε κι εγώ, δεν έχει νόημα».

 

Η πρόοδος της Honda με τον κινητήρα είναι αξιοσημείωτη, σε σημείο που, πλέον, μπορεί άνετα να συγκριθεί με την Ducati.

 

«Είναι νωρίς να το πούμε αυτό… έχουν βελτιωθεί, αλλά θέλω να τους δω και σε άλλες πίστες. Δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα μόνο από το GP στο Qatar. Πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον μέχρι το Le Mans».

 

Όσο για την GP19, που νομίζει ο Dovi ότι χρειάζεται βελτίωση η μοτοσυκλέτα του;

 

«Μέσα στις στροφές είμαστε αργοί κι αυτό μπορεί ν’ αποδειχτεί η Αχίλλειος πτέρνα μας σε ορισμένες πίστες. Το θέμα είναι ότι όταν ο Marc είναι αργός, ανεβαίνει στο βάθρο ενώ εμείς στην 5η-6η θέση. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό αν θέλουμε να πάμε για Τίτλο».

 

Τέλος, τον ρώτησαν αν όντως είχε κλειστά τα χαρτιά του στο τεστ του Qatar, που προηγήθηκε του Αγώνα.

 

«Ούτε οι άνθρωποι στο γκαράζ μας δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι θα κάναμε τέτοιον Αγώνα. Φτάσαμε εδώ χωρίς καλή αίσθηση, όμως μέσα σε 4 sessions λύσαμε τα προβλήματά μας».

Επόμενο άρθρο »

Καταστρατήγησαν τους κανονισμούς!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Vinales είχε το ρυθμό

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα