• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Απρόσμενη pole για Vinales
«Δεν περίμενα ότι θα είμαι τόσο γρήγορος»
Νέα 10/03/2019 - 11:08

Ακόμα κι ο ίδιος ο Maverick Vinales ξαφνιάστηκε από το χρόνο του στις χτεσινές κατατακτήριες δοκιμές, που του χάρισε την pole position στο Qatar.

 

«Δεν περίμενα ότι θα είμαι τόσο γρήγορος επειδή είχε αέρα και η πίστα γλίστραγε πολύ, ειδικά στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας».

 

«Κάναμε καλό χρόνο, δουλέψαμε καλά στις ΕΔ4, βρήκαμε κάποιες γραμμές και πραγματικά πίεσα πολύ στο δεύτερο κομμάτι της πίστας».

 

«Το πιο σημαντικό είναι ότι βελτιωθήκαμε αρκετά σε σχέση με χτες. Τώρα η Yamaha κατανοεί το οδηγικό μου στυλ. Μπορώ και πιέζω την Μ1 κι αυτό είναι το πιο σημαντικό».

 

Ο Vinales δείχνει αναγεννημένος, με καινούργιο αρχιμηχανικό στο πλευρό του, μερικές ακόμα αλλαγές στο γκαράζ και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην Μ1 του.

 

Όταν τον ρώτησαν τι ακριβώς άλλαξε, είπε: «Είναι συνδυασμός πολλών. Άλλαξα αρκετά την ομάδα και τώρα νοιώθω πολύ πιο άνετα».

 

«Το πλάνο μας ήταν καλό και δουλέψαμε καλά και όταν νοιώθω καλά μπορώ και πιέζω και παίρνω το καλύτερο από τη μοτοσυκλέτα».

 

Χτες είδαμε αρκετές πτώσεις στην πίστα, κατά τη διάρκεια των ΚΑΤ1 και συγκεκριμένα στη δεύτερη στροφή.

 

Ο Vinales ήταν ένας από τους αρκετούς οδηγούς που ζήτησαν ν’ αλλάξει η ώρα διεξαγωγής του Αγώνα σήμερα. Ωστόσο η επιθυμία των οδηγών δεν εισακούστηκε.

 

«Δεν νομίζω να γίνει… μας είπαν ότι θα ξεκινήσει στις 20:00 κι αυτό είναι. Ελπίζουμε να είναι καλύτερος ο καιρός».

 

Ένας που εντυπωσίασε χτες, ήταν ο rookie Fabio Quartararo που έβαλε την Yamaha του στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης και στην 5η θέση!

 

«Τα πάει περίφημα», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Vinales. «Είδαμε ήδη στο τεστ εδώ ότι δεν ήταν γρήγορος μόνο στον ένα γύρο. Είχε και καλό ρυθμό».

 

«Πρέπει να συνεχίσει έτσι και να φερθεί έξυπνα, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ έξυπνος. Είναι μεγάλο ταλέντο και είμαι χαρούμενος που είναι μαζί μας».

 

«Θα μπορούμε να δούμε αν κάνει κάτι διαφορετικό, κάτι καλύτερο από εμένα κι έτσι να βελτιωθούμε».

Επόμενο άρθρο »

Οι σκέψεις του Quartararo

« Προηγούμενο άρθρο

O Lewis Hamilton στο Κατάρ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα