• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Έχω το ίδιο πρόβλημα
Πολύ δύσκολα τα πράγματα για τον Ιταλό
Νέα 10/03/2019 - 10:24

Ο Valentino Rossi δεν κατάφερε να βρει λύσεις στο πρόβλημα με τη φθορά του μπροστινού του ελαστικού και περιμένει ένα δύσκολο ντεμπούτο σήμερα.

 

Την πρώτη ημέρα έλεγε για τη μεγάλη φθορά του μπροστινού ελαστικού μετά από πέντε μόλις γύρους. Το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και χθες, χωρίς να έχει βρεθεί λύση.

 

Όπως είχε σημειώσει, η Yamaha έχει ένα πολύ μικρό περιθώριο-παράθυρο καλής λειτουργίας και αν είσαι εκτός αυτού, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα.

 

Όπως συνέβη χτες, με τον Vale να μην περνά από τις ΚΑΤ1 και να πρέπει να ξεκινήσει το σημερινό Αγώνα από την 14η θέση.

 

«Έχω το ίδιο πρόβλημα με το μπροστινό ελαστικό κι έτσι έχουμε πρόβλημα γιατί είμαι πολύ αργός», σχολίαζε ο Rossi.

 

«Δεν έχω καλή αίσθηση με το μπροστινό και καταστρέφουμε πολύ γρήγορα το ελαστικό κι έτσι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα».

 

Ο Vale είχε ξεκινήσει την πρώτη ημέρα με τα αεροδυναμικά βοηθήματα του 2018, αλλά στη συνέχεια, στις ΚΑΤ1, έβαλε και τα φετινά που ήδη χρησιμοποιεί ο Vinales.

 

Με δεδομένο ότι ο κάθε αναβάτης έχει δικαίωμα να αλλάξει μια φορά αεροδυναμικά βοηθήματα μέσα στη σεζόν, ο Rossi έχει εξαντλήσει τις επιλογές του.

 

«Αυτό ήταν το πλάνο γιατί άρεσε πολύ στον Vinales. Οι Quartararo και Franco έχουν το παλιό, αλλά δεν έχει μεγάλη διαφορά».

 

«Εγώ ήθελα να μείνω με το παλιό φέρινγκ και να δουλέψω, αλλά η Yamaha μου είπε ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα φέρουν κάποια αναβάθμιση μέσα στη σεζόν».

 

Τα προβλήματα του Rossi με το μπροστινό ελαστικό δεν τα αντιμετωπίζουν οι άλλοι οδηγοί της Yamaha.

 

Ο Vinales πήρε την πρώτη pole της σεζόν, ο Quartararo εντυπωσίασε με την 5η θέση του και ο Morbido τερμάτισε 8ος και μόλις 7 δέκατα από την pole.                               

Επόμενο άρθρο »

O Lewis Hamilton στο Κατάρ

« Προηγούμενο άρθρο

Χαμένος ο Petrucci

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα