• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar MotoGP: ΚΑΤ
Pole για τον «καλύτερο» Vinales!
Νέα 09/03/2019 - 20:15

Ο Maverick Vinales κατάφερε να πάρει την πρώτη pole position της φετινής σεζόν, σημειώνοντας χρόνο στο 1:53,546.

 

Ο Ισπανός ήταν πολύ χαρούμενος με τη συνολική δουλειά του όλο το Σ/Κ, έχοντας όμως, όπως υπογράμμισε, αρκετά περιθώρια βελτίωσης.

 

Ειδικά στην τελευταία στροφή είναι που πρέπει να βελτιωθεί η Yamaha, καθώς αν κριθεί εκεί ο Αγώνας – όπως πέρυσι π.χ. – η Μ1 υστερεί.

 

Αυτό όμως δεν ήταν ικανό να βγάλει το χαμόγελο από τα χείλη του Ισπανού, λέγοντας χαρακτηριστικά στο parc ferme ότι είναι ο καλύτερος Vinales των τελευταίων ετών!

 

Δεύτερος, με διαφορά δυο δέκατα από την κορυφή, ήταν ο Andrea Dovizioso με την Ducati του, ο οποίος επίσης ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος.

 

Άλλωστε ο Ιταλός έφτασε στην πίστα μετά από τις «παράξενες», όπως είπε, δοκιμές του Qatar, για να βρει την καλή του αίσθηση σήμερα στις ΕΔ4 και στις ΚΑΤ.

 

Το αποτέλεσμα είναι να ξεκινά από την πρώτη σειρά τον αυριανό Αγώνα, θέλοντας να επαναλάβει τον θρίαμβο της περσινής χρονιάς στο Qatar.

 

Και η Honda πήρε θέση στην πρώτη σειρά, χάρη στις προσπάθειες του Marc Marquez που έμεινε μόλις 1χιλ πίσω από τον Dovi.

 

Ο Marc, όπως και οι άλλοι, έμεινε στο δυνατό άνεμο και στο κρύο που έκανε σήμερα στην πίστα και θα περιμένει να δει την κατάσταση με τον καιρό αύριο.

 

Τη δεύτερη σειρά ανοίγει ο Jack Miller, ενώ μεγάλη έκπληξη – αλλά και δείγμα του ταλέντου του συγχρόνως – αποτελεί η 5η θέση του rookie Quartararo.

 

Ο Crutchlow, προερχόμενος από σοβαρό τραυματισμό, όχι μόνο κατάφερε να περάσει με επιτυχία από τις ΚΑΤ1, αλλά πήρε και την 6η θέση στο δεύτερο σκέλος!

 

Οι Petrucci-Morbidelli-Nakagami θα ξεκινήσουν από την 3η σειρά της εκκίνησης.

 

Στην Aprilia θα πρέπει να είναι πολύ χαρούμενοι με την απευθείας πρόκριση του Aleix Epsargaro στις ΚΑΤ2, έστω κι αν ο Ισπανός έμεινε στην 12η θέση.

 

Αντίθετα περισσότερα περιμέναμε από τις Suzuki, με τον Alex Rins να μην αποφεύγει τα λάθη και τις πτώσεις και να μένει στην 10η θέση, λίγο μπροστά από τον Joan Mir.

 

Μεγάλη απογοήτευση η σημερινή ημέρα για τους οπαδούς των Valentino Rossi και Jorge Lorenzo, που δεν κατάφεραν να περάσουν από τις ΚΑΤ1 και θα ξεκινήσουν από πολύ πίσω τον αυριανό Αγώνα.

 

Ο Jorge είχε μια πτώση στην 2 - στη στροφή που είδαμε αρκετά λάθη από τους οδηγούς σήμερα - ενώ ο Rossi προβλημάτισε καθώς δεν κατάφερε να πάρει τη μια από τις δυο θέσεις στις ΚΑΤ1, μένοντας ένα δέκατο πίσω από τον Nakagami.

Επόμενο άρθρο »

Πονάει παντού ο Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar Moto2: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα