• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP Qatar 1ος Αγώνας
Ξεκινούν οι μάχες, με έπαθλο τον Τίτλο!
Νέα 05/03/2019 - 10:18

Ο πρώτος Αγώνας για το 2019 απέχει λιγότερο από μια εβδομάδα, με το ερώτημα στο μυαλό όλων να είναι: ποιος θα βγει νικητής στο Qatar;

 

Ένα ερώτημα που είναι πολύ δύσκολο να απαντηθεί, ειδικά φέτος που το Πρωτάθλημα δείχνει ακόμα πιο αμφίρροπο, τουλάχιστον στην αρχή του.

 

Όλοι οι αναβάτες και οι ομάδες έκαναν το καλύτερο δυνατόν στις δοκιμές του Qatar, προσπαθώντας να στήσουν τις μοτοσυκλέτες τους για τον επερχόμενο Αγώνα.

 

Ξεκάθαρο φαβορί δεν υπάρχει, αν και οι πρόσφατες δοκιμές μπορούν να ρίξουν – λίγο – φως στα επίπεδα ανταγωνιστικότητας των εργοστασίων.

 

Φυσικά η πραγματικότητα θα φανεί το βράδυ της Κυριακής, όταν και θα ξέρουμε τον οδηγό που θα ξεκινήσει νικηφόρα το φετινό Μαραθώνιο, τη φετινή μάχη, με έπαθλο τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή!

 

Ξεκινώντας με τον περσινό Πρωταθλητή, η περίπτωση του Marc Marquez είναι από μόνη της ιδιαίτερα περίπλοκη.

 

Χωρίς να είναι ακόμα 100%, μετά το χειρουργείο στον ώμο του τον Δεκέμβριο, ο Ισπανός θα δώσει μάχες σε μια πίστα που παραδοσιακά δυσκολεύει τις Honda.

 

Ωστόσο είναι αδύνατον να μην τον συμπεριλάβει κανείς στα φαβορί, μιας και ήδη από πέρυσι είχε δείξει πόσο πολύ έχει βελτιωθεί η RC213V στην Losail.

 

Επιπλέον, η κατάσταση του ώμου του είναι πολύ καλύτερα απ’ ότι περίμενε και ο ίδιος, αλλά μέχρι να ριχτεί στη μάχη δεν θα ξέρει αν θα αντέξει τη μάχη και τη διάρκεια ενός Αγώνα.

 

Η Ducati από την πλευρά της θέλει να πάρει μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην πίστα, μετά την επικράτηση του Andrea Dovizioso πέρυσι.

 

Όμως είναι ο Danilo Petrucci αυτός που κλέβει την παράσταση, έχοντας εξαιρετικό ρυθμό στις δοκιμές του Qatar και μεγάλη σταθερότητα στο 1:55.

 

Ο Dovi ακολουθούσε σε χρόνους τον Petrux, όμως σταμάτησε πρόωρα τη δική του προσομοίωση, έχοντας αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με την GP19.

 

Ερωτηματικό αποτελεί και η περίπτωση του Jorge Lorenzo, που λατρεύει τη Losail αλλά είναι και αυτός τραυματίας.

 

Στο στρατόπεδο της Yamaha επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, μετά την πολύ καλή παρουσία της Μ1 στο τεστ του Qatar, ειδικά στα χέρια του Maverick Vinales.

 

Στον ένα γύρο ο Ισπανός ξεχώρισε, αλλά δεν έμεινε πίσω ούτε σε ρυθμό, δείχνοντας ότι έκανε άνετα χρόνους στο 1:55, αν και δεν ολοκλήρωσε μια κανονική προσομοίωση Αγώνα.

 

Ο Valentino Rossi δεν ήταν απολύτως ικανοποιημένος με τη μοτοσυκλέτα, ενώ και σε ρυθμό φαίνεται ότι χάνει μερικά δέκατα για να σταθεί κοντά στους πρώτους.

 

Όμως, όπως πρόσφατα τόνιζε και ο Massimo Meregalli της Yamaha, οι μπλε δεν ανησυχούν και ξέρουν ότι την Κυριακή, στον Αγώνα, ο Vale θα είναι εκεί.

 

Και δεν είναι μόνο οι εργοστασιακοί, αλλά κι ένας rookie που σκορπίζει χαμόγελα στο γκαράζ της Yamaha. Ο λόγος για τον Fabio Quartararo.

 

Ο Γάλλος, που θα έχει τελικά κι αυτός εργοστασιακή Μ1 από φέτος, δεν είχε μόνο το 2ο καλύτερο χρόνο στο τεστ, αλλά κι έναν πολύ δυνατό ρυθμό Αγώνα.

 

Έκανε μια προσομοίωση, κατά τη διάρκεια της οποίας περισσότεροι από τους μισούς γύρους του ήταν στο 1:55, φλερτάροντας – υπό προϋποθέσεις – ακόμα και μ’ ένα βάθρο!

 

Η απάντηση στο ερώτημα που τέθηκε παραπάνω, θα ήταν ελλιπής αν δεν αναφέραμε τον Alex Rins και την Suzuki.

 

Ο Ισπανός ήταν στους πρωταγωνιστές τόσο στο τεστ της Sepang, όσο και σ’ αυτό του Qatar, δείχνοντας έτοιμος ν’ αρχίζει να κερδίζει στην κατηγορία.

 

Ο Rins δεν έκανε κάποια προσομοίωση, κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του ενόψει της έναρξης του Πρωταθλήματος, όμως έδειξε ότι «έχει» τους χρόνους στο 1:55.

 

Συν τοις άλλοις, η GSX-RR κατάφερε κι έκανε ακόμα ένα βήμα μπροστά, όσο δύσκολο κι αν είναι το ζητούμενο να βελτιώσεις μια ήδη καλή μοτοσυκλέτα.

 

Αυτό φαίνεται κι από τ’ αποτελέσματα του Joan Mir, ο οποίος τα πήγε πάρα πολύ καλά – δεδομένου ότι είναι νεοφερμένος – έχοντας ρυθμό Αγώνα στο χαμηλό 1:56.

 

Αν ο νικητής του Αγώνα είναι ένας δύσκολος γρίφος για να λυθεί, ακόμα πιο δύσκολο είναι να μαντέψει κανείς τους οδηγούς που θ’ ανέβουν στο βάθρο.

 

Οι μνηστήρες είναι πολλοί κι αυτό από μόνο του μας δίνει μια πρόγευση για το πόσο συναρπαστική θα είναι η καινούργια σεζόν του MotoGP!

Επόμενο άρθρο »

Moto2 1ο GP @ Qatar

« Προηγούμενο άρθρο

Καμμία ανησυχία!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα