• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Επίσημη η νέα ποινή “Long Lap Penalty”
Βγήκε σήμερα η σχετική ανακοίνωση
Νέα 01/03/2019 - 14:17

Το περιμέναμε και σήμερα έγινε και επισήμως πραγματικότητα: μια νέα ποινή θα υπάρχει από φέτος στο MotoGP και το όνομα αυτής: Long Lap Penalty.

 

Η νέα αυτή ποινή έρχεται για να διορθώσει τα προβλήματα που προέκυπταν με την ποινή παραχώρησης μιας θέσης μέσα στον Αγώνα.

 

Μια τέτοια ποινή δέχεται – συνήθως – κάποιος αναβάτης που επανειλημμένως περνά εκτός ορίων πίστας σε κάποιον Αγώνα.

 

Όταν, λοιπόν, τιμωρούνταν, έπρεπε να αφήσει τον οδηγό πίσω του να του πάρει τη θέση. Αυτό γινόταν είτε ο άλλος οδηγός ήταν μερικά δέκατα πίσω, είτε μερικά δευτερόλεπτα!

 

Αυτή την αδικία έρχεται να αλλάξει η νέα ποινή που από σήμερα πέρασε και επισήμως στους κανονισμούς του Πρωταθλήματος.

 

Πάντως να σημειώσουμε ότι η ποινή της παραχώρησης θέσης δεν καταργείται, αλλά θα μπορεί να χρησιμοποιείται κατά το δοκούν από τους κριτές.

 

Επιπλέον, η νέα ποινή – το Long Lap Penalty – δεν θα περιορίζεται μόνο σ’ αυτούς που περνούν αρκετές φορές εκτός ορίων πίστας. Και πάλι θα είναι στη δικαιοδοσία των κριτών το πότε θα τη χρησιμοποιούν.

 

Για να εφαρμοστεί η νέα ποινή, θα χρειαστεί να χαραχτεί και να σχεδιαστεί ένα ειδικός χώρος μέσα στην πίστα, συνήθως σε χώρο διαφυγής και στην έξοδο κάποιας στροφής.

 

Η εισαγωγή της νέας ποινής στους κανονισμούς επισημοποιήθηκε σήμερα, ύστερα από ηλεκτρονική συνάντηση της Επιτροπής Αγώνων (Dorna-FIM-IRTA-MSMA).

Επόμενο άρθρο »

SBK: Οι Team Managers μιλούν

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Puig απαντά στην ΚΤΜ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα