• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Έτοιμος για μάχη!
Η Ducati; Είναι πολύ έξυπνοι...
Νέα 26/02/2019 - 11:24

Μετά και το τέλος των δοκιμών στο Qatar, ο Marc Marquez είναι βέβαιος ότι έχει τις δυνατότητες, παρά τον εγχειρισμένο ώμο του, να διεκδικήσει ένα βάθρο στον 1ο Αγώνα της σεζόν.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής ξεκίνησε πολύ πίσω την πρώτη ημέρα δοκιμών, αλλά ανέκαμψε και κατάφερε να ανέβει στην 3η θέση χτες.

 

Ο Marquez δεν έκανε κανονική προσομοίωση Αγώνα, αλλά προς το τέλος έκανε σπαστά 15 γύρους με καλούς χρόνους στο 1:55, αρκετά κοντά στο ρυθμό των Ducati.

 

«Ήταν θετική ημέρα και είμαι χαρούμενος. Ξεκινήσαμε από πολύ πίσω την πρώτη ημέρα, χτες βελτιωθήκαμε και σήμερα μπορώ να πω ότι είμαστε σε καλό επίπεδο».

 

«Τώρα μπορούμε το βάθρο κι αυτό είναι το σημαντικό, ειδικά σε μια πίστα που κανονικά μας δυσκολεύει».

 

Οι Ducati μπορεί να φαίνονται μακριά στη λίστα με τους χρόνους, ωστόσο ο Marquez δεν φαίνεται να ξεγελιέται:

 

«Δείχνουν μακριά, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ κοντά. Είναι πολύ έξυπνοι… άλλωστε δεν υπάρχει λόγος να πιέσεις σ’ ένα τεστ. Δεν παίρνεις βαθμούς απ’ αυτό».

 

Στη συνέχεια μας θυμίζει ότι οι αληθινοί διεκδικητές της μάχης για τον Τίτλο του ’19 θ’ αρχίσουν να ξεχωρίζουν μετά τους πρώτους Αγώνες.

 

«Στον πρώτο Αγώνα όλοι θα είναι γρήγοροι. Άλλωστε όλοι έκαναν δοκιμές εδώ. Η πραγματικότητα θ’ αρχίσει να φαίνεται στην Αργεντινή, στο Τέξας, στην Jerez…»

 

Τι καταλαβαίνει μέχρι τώρα;

 

«Έχουμε βελτιωθεί σε τελική κι αυτό είναι σημαντικό, αλλά ακόμα δυσκολευόμαστε σε κάποια πράγματα, όπως στην επιτάχυνση που θέλουμε καλύτερη πρόσφυση».

 

«Ένα ακόμα πράγμα είναι το μπροστινό. Αλλάξαμε λίγο τις ρυθμίσεις στο πλαίσιο, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα. Είδαμε πάντως ότι όταν έπεσε η θερμοκρασία, όλες οι Honda είχαν πτώση».

 

«Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά σ’ αυτό το κομμάτι και να δούμε γιατί δεν μπορούμε να βάλουμε το μαλακό ελαστικό μπροστά και πρέπει να είμαστε με τα σκληρά».

 

Από πλευράς ώμου, όπως φάνηκε και την Δευτέρα, ο Marquez είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι ήλπιζε πριν το τεστ.

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί χτες έκανα 58 γύρους και ανησυχούσα για την κατάσταση του ώμου. Όμως ήμουν καλά και σήμερα έκανα 53. Νοιώθω ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε καλά τη σεζόν».

 

Όταν έπεσε στην 6η στροφή, ο Ισπανός χτύπησε τον τραυματισμένο του ώμο στο έδαφος. «Του έκανα μια πολύ καλή δοκιμή και είναι οκ! Έτοιμος για τη μάχη», είπε!

 

Τέλος, είπε και λίγα λόγια για τον Jorge Lorenzo, ο οποίος ήταν πολύ λίγο πίσω του, με διαφορά μόλις 40 χιλιοστών του δευτερολέπτου (5ος).

 

«Στον ένα γύρο ήταν δυνατός, αλλά σε ρυθμό Αγώνα είναι ακόμα μακριά. Του ταιριάζει αυτή η πίστα και είναι γρήγορος, αλλά θα δούμε».

 

«Έκανε καλή δουλειά, αλλά είναι λογικό ότι χρειάζεται χρόνο. Όμως είσαι στην Honda, στο HRC και πρέπει να είσαι στις πρώτες θέσεις…»

Επόμενο άρθρο »

Vinales: Νοιώθω καλά, ναι

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP Qatar Test: Ημέρα 3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα