• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bautista: Είμαστε ένα!
Εγώ κι η Panigale V4 R!
Νέα 22/02/2019 - 14:50

Εντυπωσιακό ξεκίνημα του τριημέρου αλλά και της σεζόν για τον Alvaro Bautista. Άμεση φαίνεται να είναι η προσαρμογή του Ισπανού οδηγού στα νέα δεδομένα του Πρωταθλήματος SBK-Motul.

Ο οδηγός της Ducati είχε το δεύτερο χρόνο στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές, ενώ αργότερα πήρε την πρωτοπορία στις δεύτερες από τον Jonathan Rea με διαφορά 0.014 δευτερόλεπτα.

O Alvaro μίλησε για την πρώτη του μέρα στα SBK-Motul, την αίσθηση του με τη μοτοσυκλέτα αλλά και για το καινούργιο ελαστικό της Pirelli:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το πώς κύλισε η Παρασκευή, δουλέψαμε πολύ καλά και κάναμε μερικές αλλαγές στη μοτοσυκλέτα.»

«Δυστυχώς δεν προλάβαμε να βρούμε κάτι καλύτερο από ότι στο τεστ όποτε γυρίσαμε στην προηγούμενη ρύθμιση. Επίσης δοκίμασα το καινούργιο ελαστικό της Pirelli και το βρήκα πολύ σταθερό.»

«Μου άρεσε το καινούργιο μπροστινό και μου δίνει σταθερότητα. Το κράτημα ίσως είναι  χειρότερο όμως αισθάνομαι ότι μπροστά υπάρχει σταθερότητα.»

«Ίσως είμαι ο μόνος που θα το χρησιμοποιήσει, όμως με έχει πείσει.»

Σε ό,τι αφορά στον πρώτο του Αγώνα, ο Bautista προσπαθεί να παραμείνει ψύχραιμος και συγκεντρωμένος χωρίς να σκέφτεται τι θα γίνει.

«Δεν περίμενα να είμαι ανταγωνιστικός στο Phillip Island. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δουλέψαμε προς τη σωστή κατεύθυνση.»

«Αισθάνομαι πως εγώ και η Panigale V4 είμαστε ένα. Πιστεύω πως είμαι σε καλή θέση για το Σάββατο.»

«O Rea είναι το νούμερο ένα και αυτός είναι που πρέπει να κερδίσουμε. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Είμαι ακόμα το νούμερο 19.»

«Θα βγω στην πίστα με την ίδια λογική όπως πάντα. Ενώ στις δοκιμές η αίσθηση μετράει, στον Αγώνα πρέπει να κάνεις μόνο ένα πράγμα: να πιέζεις, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.»

«Θα αγωνιστώ όπως πάντα. Εάν υπάρχει πιθανότητα να κερδίσω, θα το κάνω. Εάν όχι, θα ανέβω στο βάθρο

Όπως είπε και πιο πάνω, δεν χρειάστηκε να κάνουν κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στο set-up της Panigale, σε σχέση με όσα είχαν βρει στο τεστ.

«Δεν χρειάστηκε να κάνουμε κάποια σημαντική αλλαγή αυτές τις μέρες. Υπάρχουν κάποιες ιδέες ως βάση για την εξέλιξη όμως θα τις εφαρμόσουμε στον επόμενο Αγώνα.»

Τέλος, αναφέρθηκε στο γεγονός πως ο Chaz Davies είναι μακριά από τον καλό του εαυτό και πως έχει μείνει, κατά κάποιο τρόπο, μόνος του να παλεύει απέναντι στους οδηγούς της Kawasaki.

«Δεν είμαι μόνος μου, έχω την ομάδα μου. Λυπάμαι για τον Chaz γιατί λόγω του προβλήματος του δεν είναι 100% έτοιμος.»

«Ελπίζω να είναι σύντομα καλύτερα και να μπορεί να με βοηθήσει στο μέλλον

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Θα είναι δύσκολα…

« Προηγούμενο άρθρο

Αγώνας MotoGP μέσα σε πόλη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα