• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Riba: Η Ducati έκανε λάθος!
Που παρουσίασε σαν εντυπωσιακή την V4 R
Νέα 20/02/2019 - 14:20

H Kawasaki είναι η μοτοσυκλέτα που όλοι θέλουν να κερδίσουν στα SBK-Motul. Το γεγονός ότι έχει κερδίσει τον Τίτλο τα 4 τελευταία χρόνια, τα λέει όλα.

 

Ο ανταγωνισμός όμως δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια και προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να κλείσει τη ψαλίδα με την πράσινη μοτοσυκλέτα.

 

Η Ducati παρουσίασε τη νέα της μοτοσυκλέτα, την V4 R κι ελπίζει ότι με αυτή θα καταφέρει να σταματήσει την προέλαση της Kawasaki στα SBK-Motul.

 

Στην πράσινη ομάδα όμως, αν και δεν υποτιμούν τους αντιπάλους τους, από την άλλη δεν έχουν εντυπωσιαστεί με την Ducati.

 

Ο Pere Riba, ο αρχιμηχανικός του Jonathan Rea, σχολίασε σε πρόσφατη συνέντευξή του:

 

«Η γνώμη μου είναι ότι στην Ducati έχουν κάνει λάθος στο marketing. Κι εξηγώ: παρουσίασαν το νέο τους project σαν εντυπωσιακό, χωρίς όμως να δουν τη μοτοσυκλέτα στην πίστα».

 

«Σίγουρα η V4 R είναι καλή μοτοσυκλέτα και με μεγάλο περιθώριο εξέλιξης, ωστόσο από την πλευρά μου δεν έχω δει κάτι το εντυπωσιακό για την ώρα».

 

«Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στην πράξη, ωστόσο αυτό που είδα στα τεστ είναι ότι η μοτοσυκλέτα τους έχει προοπτικές, αλλά όχι τόσο μεγάλες όσο πίστευαν».

 

Για την Kawasaki είπε:

 

«Πρέπει να δεχτούμε ότι αργά ή γρήγορα η επιτυχία μας αυτή θα σταματήσει, μιας και κάνουμε κάτι το πρωτόγνωρο. Πάντα προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε».

 

Πόσο δύσκολο είναι κάθε χρονιά να μένεις στην κορυφή και ν’ ανεβάζεις τον πήχη, όταν ήδη τον έχεις βάλει πολύ ψηλά από το προηγούμενο έτος;

 

«Νομίζω ότι ακριβώς αυτό, ότι δηλαδή μπορούμε κάθε χρόνο και βρίσκουμε κάτι καινούργιο, είναι το μυστικό της επιτυχίας μας».

 

Φέτος ο κινητήρας της ZX-10RR είναι ακόμα πιο δυνατός.

 

«Είναι πολύ διαφορετικός σε σχέση με πέρυσι. Με αυτό τον κινητήρα, τον καινούργιο, μπορούμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί μακροπρόθεσμα».

 

Στο τεστ του Phillip Island ο Rea ήταν σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από τον πρώτο, την Ducati V4 R του Alvaro Bautista.

 

Στο Portimao όμως, είχε καταφέρει ν’ αφήσει ένα δευτερόλεπτο πίσω του τον ανταγωνισμό! Τι λέει όμως ο αρχιμηχανικός του γι’ αυτό;

 

«Η διαφορά αυτή δεν είναι ρεαλιστική. Αν ήταν, τότε θα έπρεπε να κερδίζουμε τον κάθε Αγώνα με διαφορά 25 δευτερολέπτων».

 

Και κάτι τελευταίο. Πολλοί συγκρίνουν τον Rea με τον Marquez. Ποια είναι η γνώμη του Pere Riba;

 

«Θεωρώ ότι είναι πολύπλοκο να κάνεις τέτοια σύγκριση. Από τη μια έχουμε τον Marc που πήρε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα με μια μοτοσυκλέτα που δεν ήταν στα καλύτερά της».

 

«Από την άλλη, ο Rea εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις δυνατότητες της ZX-10RR. Πάντως πιστεύω ότι υπάρχει ένα κοινό σημείο ανάμεσά τους: μπορούν και προσαρμόζονται σε όλες τις δυσκολίες, βρίσκοντας τρόπο να τις εκμεταλλευτούν προς όφελός τους».

Επόμενο άρθρο »

Rea: Ο Bautista;

« Προηγούμενο άρθρο

Suzuki Video @ Sepang

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα