• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jarvis: Ευχαριστημένοι με τον Folger
Μας έδωσε καλή πληροφόρηση
Νέα 19/02/2019 - 13:21

Ευχαριστημένη φαίνεται να είναι η ομάδα της Yamaha με την επιστροφή του Jonas Folger. Ο Γερμανός οδηγός πλέον έχει την ιδιότητα του οδηγού εξέλιξης του Ιαπωνικού εργοστασίου.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο αγωνιστικός διευθυντής της Yamaha Lin Jarvis μίλησε για την προσθήκη του Jonas Folger στην ομάδα αλλά και την επιρροή του πάνω στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας.

«Στην αρχή ο Jonas δυσκολεύτηκε γιατί χρησιμοποιούσε ένα set-up, το οποίο ταίριαζε καλύτερα σε άλλους οδηγούς. Οπότε τελικά αποφασίσαμε να προσαρμόσουμε τη μοτοσυκλέτα στο οδηγικό του στυλ.»

«Ύστερα η οδήγηση ήταν πολύ πιο εύκολη γι’ αυτόν και από ότι κατάλαβα η πληροφόρηση που πήραμε από αυτόν ήταν πολύ καλή

«Η ομάδα εξέλιξης χρειάζεται ακόμα χρόνο. Κάποιοι οδηγοί ήταν πολύ γρήγοροι στο τεστ. Φυσικά οι οδηγοί εξέλιξης πρέπει να είναι πιο ψηλά όμως αυτό δεν έγινε σε καμία ομάδα.»

«Ξέρουμε πως ο Folger μπορεί να είναι πιο γρήγορος. Όμως ο στόχος μας για την Μαλαισία ήταν να κάνει αρκετούς γύρους για να μας δώσει δεδομένα. Όχι να κάνει τον ταχύτερο γύρο.»

Ο Jonas Folger δήλωσε μετά το τεστ πως δοκίμασε κάποια νέα εξαρτήματα με σκοπό του να βοηθήσει τους εργοστασιακούς οδηγούς.

«Αυτό ήταν ο στόχος μας. Η Ευρωπαϊκή ομάδα εξέλιξης πρέπει να χτίσει μια γέφυρα μεταξύ Ιαπωνίας και Ευρώπης

«Το 2018 οι εργοστασιακοί οδηγοί δοκίμαζαν τα καινούργια κομμάτια και δεν δούλευαν. Όμως δεν είναι αυτή η δουλειά του Rossi και του Vinales αλλά των οδηγών εξέλιξης.»

«Ελπίζουμε στο μέλλον να μας βοηθήσει η ομάδα εξέλιξης. Για αρχή πρέπει ο Folger να κατανοήσει το ρόλο του ως οδηγός εξέλιξης γιατί πριν ήταν οδηγός Αγώνων.»

«Είναι ακόμα αρχή για να τον κρίνουμε. Όμως είμαστε ευχαριστημένοι με αυτόν. Και που έχουμε ξεκινήσει αυτό το καινούργιο πλάνο.»

Επόμενο άρθρο »

Vid: Ευχές στον Rossi!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Οι χαμένοι Τίτλοι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα